El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exnúmero dos de la intel·ligència militar ja veu Catalunya perduda

L’exsubdirector del poderós Centre d’Intel·ligència de les Forces Armades (CIFAS) d’Espanya, el general de Brigada d’Infanteria Juan Bautista Sánchez Gamboa, considera que Catalunya ja és com Afganistan, on Espanya hauria perdut el control del territori en favor dels Mossos d’Esquadra i “organitzacions radicals”. De fet, considera que per fer el pas definitiu, als independentistes només caldria que “desarmessin dues unitats militars” que hi ha a Catalunya i “tancar les vies de comunicació”.

Així ho escriu en un fascinant article al Nuevo Diario, del passat 29 de setembre, que es pot llegir ja en obert, titulat Kabul, El Prat, on el general i excap de la Subdirecció d’Intel·ligència del CIFAS fa un paral·lelisme entre la “taula de diàleg” del govern espanyol amb la Generalitat i les converses que van tenir els presidents nord-americans com Barack Obama amb part dels talibans a Doha per estabilitzar Afganistan i la retirada de les tropes nord-americanes, o el conflicte de Bòsnia-Hertzegobina. “Entre les canonades dels talibans destruint els budes de Bamiyan i la voladura del darrer toro d’Osborne a Catalunya, hi ha certes similituds; entre la taula de diàleg govern-Generalitat i les negociacions de Doha, també n’hi ha. Espero no trobar-les entre els aeroports de Kabul i el Prat“, conclou el general.

En concret, Sánchez Gamboa situa l’anàlisi de la situació en les funcions dels serveis d’intel·ligència com no només “generar escenaris” sinó “contemplar entre aquests el pitjor de tots”. Així, en base a aquestes anàlisis és l’autoritat qui, en darrera instància, pren una decisió o una altra. D’aquí arriba a la reunió del president espanyol Pedro Sánchez amb el president Pere Aragonès, “on es negocia entre el govern de la nació i el govern regional”. “D’uns sabem què volen: autodeterminació i amnistia. Dels altres gairebé no sabem sobre què volen dialogar”, critica. I així es pregunta socràticament: “Volen retirar-se de Catalunya i estan disposats a pagar per això?“. I es respon: “Reduir-ho tot al curt termini del suport a uns pressupostos o al mitjà termini de dos anys de legislatura no sembla raonable…”

D’aquí que l’exsubdirector dels serveis d’intel·ligència militars espanyols faci una rocambolesca comparativa analítica. “Resulta dur, i fins i tot forçat, comparar les negociacions a Doha, entre els talibans i el govern dels Estats Units, amb les actuals a Espanya entre els separatistes catalans i el govern, però tenen alguna similitud: a Doha, els talibans només representen a una part de la societat afganesa, igual que aquí els independentistes no representen més que part de la societat catalana; a Doha els talibans exigien la retirada de les forces americanes i aquí es vol la retirada de l’Estat espanyol; a Doha s’asseuen radicals integristes en un costat i demòcrates en un altre, aquí també”, descriu.

En aquest sentit, apunta que la Moncloa “s’asseu a la taula de negociació en condicions de franca inferioritat perquè no té clars els seus objectius i la relació de forces sobre el terreny està totalment desequilibrada”. D’aquí conclou, i alerta, que “el control del territori, clau per exercir el poder, està en mans independentistes“. “El control territorial és exercit per les forces policials, però cal tenir present els grups radicals i organitzacions nacionalistes extremes, algunes de les quals tenen formació paramilitar segons hem vist al seu modus operandi: són mobilitzades amb eficàcia i actuen gairebé amb total impunitat a les ordres de moviments polítics radicals, amb el vistiplau dels altres“, afirma en referència a suposats membres de Comitès de Defensa de la República que haurien rebut entrenament militar.

Per reforçar la seva tesi, recull una expressió de l’exconseller d’Interior, Miquel Buch, que va emfatitzar que “tindrem mossos a terra, mar i aire”. D’aquí que elucubri amb la pèrdua de la sobirania espanyola sobre Catalunya. “Si el control terrestre està, de facto, ja assegurat, ara s’està iniciant el del mar, amb l’intent d’assumir les competències de la Guàrdia Civil i només falta l’espai aeri“. I el general arriba a un punt sense retorn: “Per tancar el cercle, només restaria desarmar les dues petites unitats militars amb guarnició a Catalunya, tancar les vies de comunicació i hissar la bandera estrellada al palau de Sant Jaume i probablement Rússia, potser el Vaticà i alguns altres petits estats reconeixeran immediatament la nova República“. “L’escenari caòtic està així esbossat”, indica.

No obstant, el general de brigada està “segur” que “els serveis d’intel·ligència espanyols tenen perfectament definit i treballen des de fa temps sobre la hipòtesi del pitjor dels escenaris, que podria ser més tràgic del que acabo de descriure“. Així, diu que “confia” que Pedro Sánchez “prengui responsablement les seves decisions pel bé d’Espanya i dels milions d’espanyols –en particular els catalans– que no combreguin amb els dogmes independentistes”. “Espero que no hagi de recórrer a l’excusa habitual i lamentable de la decisió dels serveis d’intel·ligència”, suplica.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gràcies pel consell a gener 02, 2022 | 10:26
  Gràcies pel consell gener 02, 2022 | 10:26
  Aquest paio és el que necessitem per fer la independència.
  • Icona del comentari de: Pepet a gener 02, 2022 | 17:08
   Pepet gener 02, 2022 | 17:08
   És l'ideòleg de la CUP. Les idees que tenen ja sabem d'on surten.
 2. Icona del comentari de: Ok Gal a gener 02, 2022 | 10:44
  Ok Gal gener 02, 2022 | 10:44
  Doha: com toquem els dos. Ñ, com fem de feixistes sense que es noti massa. Ñ i els seus agents només saben pensar com el Gal. No saben de democràcia i drets, i mira que és fàcil: Ñ pels Ñols que ho volen, visquin on visquin, Cat pels qui la vulguin. A Ñ encara estan entre moros i cristians, tarats.
  • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 02, 2022 | 11:26
   Pere LLimonera i Citronell gener 02, 2022 | 11:26
   " Propósitos de Año Nuevo "... "Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata supremata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua Catalana... No voy a discriminar en ayuntamientos y Generalitat Catalana a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de España dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi cause; y que me responda que si que Catalunya tiene que ser independiente porque los catalanes somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... ... , y para los mas casposos y anclados en el medioevo y/o añoradores decimonónicos : N0 voy a medir mas cráneos de los cementerios para intentar probar, que, al otro lado del Ebro, "en la Meseta", la gente tiene menor capacidad craneal y son menos inteligentes; Ni voy a justificar una superioridad catalana por el aire mas sano que se respira, al estar "La Meseta" toda a una considerable mayor altura y por tanto contener menos Oxigeno en el aire, necesario para la buena oxigenación del cerebro; así como otras "profundas reflexiones intelectuales" que abundaron, justificaron y dieron lugar al Nacional-Catalanismo supremacista... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
   • Icona del comentari de: xavier a gener 03, 2022 | 10:13
    xavier gener 03, 2022 | 10:13
    Tio, quina droga has pres aquest cap d'any? es per que la recomanis, col.loca mes que el LSD
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2022 | 13:39
     Gonzalo gener 03, 2022 | 13:39
     Tu con ponerte un huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreas andapandanchia, ya vas colocado.
 3. Icona del comentari de: ton c. a gener 02, 2022 | 11:18
  ton c. gener 02, 2022 | 11:18
  QUE S´HA PRES SENYOR, QUE LI VAN FER MAL ELS RAÍMS DE FI D´ANY, EL QUE MES M´HA AGRADAT HA SIGUT QUE ELS CDR, TENEN ENTRENAMENT MILITAR, GRANDIÓS, SI SENYOR. JA SOM MÉS APROP DE L´OBJECTIU.
 4. Icona del comentari de: Lleida a gener 02, 2022 | 11:51
  Lleida gener 02, 2022 | 11:51
  Tan de bo tingui raó aquest paio i marxem.
 5. Icona del comentari de: Mallorca a gener 02, 2022 | 11:53
  Mallorca gener 02, 2022 | 11:53
  Ells són els bons i naltros els dolents no? Aixo és "por la Gràcia de Dios"...
 6. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 02, 2022 | 12:11
  Pere LLimonera i Citronell gener 02, 2022 | 12:11
  Buen intento demagogo de intentar dar algo de moral a algo que está finiquitado... El "Procés" catalán ha perdido ya el sentido; si es que hubo alguna vez un "Procés" que respondiera a la verdad y a los deseos de la mayoría del pueblo catalán... La respuesta a esta cuestión es NO; y por tanto ha perdido ya el sentido o en realidad nunca lo tuvo... Esto es, porque no ese supuesto "Procés" no partía de los deseos dela mayoritaria parte del pueblo, sino de una parte de las elites -que no todas las elites-. O sea, fue una huida hacia adelante de parte de la Burguesía extractora Catalana y sus "Senyoritos" para manipular al pueblo durante décadas, controlarlo, mantener así sus buenos sueldos y el 3%, con todos los "Chiringuitos" de la "Industria del Catalanismo"... Se trataba de una "Pseudo-Revolución de Pijos para mantener y/o aumentar sus privilegios, o "Robolución"; pero, que contó con una base de gente del pueblo abducidos y adoctrinados por el Sistema Educativo y los "Medios Subvencionado" por la GenCat y el poder político... Es esta parte del pueblo adoctrinada, la que les dio la vida y legitimó durante algún tiempo pero, ahora ya están hastiados y desengañados de las mentiras, populismo, hipocresía de esta parte de las Elites Extractoras... ... El recurso fácil al Terruño funciona en muchas ocasiones: es parte de la condición humana, como animales que somos, que buscan la posesión y control de un cierto territorio frente a otros animales que les hacen competencia... Es un rasgo del pasado que está en nuestra especie, con claves genéticas de millones de años... Hacer recurso de el por los políticos demagogos, populistas y psicópatas es algo muy extendido en todos los países; y en España no iba a ser diferente con algunos de ellos, utilizando incluso el frentismo, racismo y supremacismo para intentar justificar sus fines... Mas aun, hoy, tras las crisis del 2008 y la del Covid, a gente necesita que las cosas y la economía funcionen y han vistos que los Partidos del Nacional-Catalanismo separata supremata NO responden a nada de lo que decían y prometían, qu como todo politice populista y demagoga, van a "lo suyo"... "Peix al cove"... ... Lo del Ex-General retirado es una Metáfora agrandada, como acostumbran a hacer ex altos cargos militares en todo el mundo -hasta en USA, Francia y UK también lo hacen- de la que algunos quieren sacar partido aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid; o "que el riu Meder passa per Vic"... ... Los IndePendencieros Suprematas están acabados y lo saben... su terca lucha, ademas de innoble e injusta, es inútil... El "Procés" está amortizado... está finiquitado... "Period"... Seguirán, a fondo unas cuantas decenas de miles de L0c0s abducidos, pero la inmensa mayoría (6 o 7 millones de 7,5 millones) del pueblo catalán ya pasa cada vez mas de estos adoctrinados de mentes febriles... y se ve, cada día mas, en la calle, en la TV, en los medios... Los impenitentes seguirán y la gente sana irá a lo positivo: al entendimiento, el progreso económico, el respeto y la Democracia... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
  • Icona del comentari de: Spain is pain a gener 02, 2022 | 13:56
   Spain is pain gener 02, 2022 | 13:56
   Mal intento demagogo de intentar restar algo de moral a algo que los fascistas querríais dar por finiquitado a base de porrazos, jueces legionarios y "todo por la patria"... "El 'Procés' catalán ha perdido ya el sentido" -dijo Primo de Rivera en 1923-; "El 'Procés' catalán ha perdido ya el sentido" -dijo Francisco Franco en 1939-;... "El 'Procés' catalán ha perdido ya el sentido" -dicen los neo-falangistas del 2022-;... "si es que hubo alguna vez un "Procés" que respondiera a la verdad y a los deseos de la mayoría del pueblo catalán... lo cual -si de nosotros depende- no lo sabremos nunca porque intentaremos impedir que se manifieste cualesquiera sean los medios necesarios -todo por la patria!- Así, sin el menor rubor que empañe nuestra gallardia imperialista podremos seguir afirmando que "la respuesta a esta cuestión es NO; y por tanto ha perdido ya el sentido o en realidad nunca lo tuvo..."
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 02, 2022 | 17:21
    Pere LLimonera i Citronell gener 02, 2022 | 17:21
    " Propósitos de Año Nuevo "... "Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata supremata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua Catalana... No voy a discriminar en ayuntamientos y Generalitat Catalana a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de España dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi cause; y que me responda que si que Catalunya tiene que ser independiente porque los catalanes somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... ... , y para los mas casposos y anclados en el medioevo y/o añoradores decimonónicos : N0 voy a medir mas cráneos de los cementerios para intentar probar, que, al otro lado del Ebro, "en la Meseta", la gente tiene menor capacidad craneal y son menos inteligentes; Ni voy a justificar una superioridad catalana por el aire mas sano que se respira, al estar "La Meseta" toda a una considerable mayor altura y por tanto contener menos Oxigeno en el aire, necesario para la buena oxigenación del cerebro; así como otras "profundas reflexiones intelectuales" que abundaron, justificaron y dieron lugar al Nacional-Catalanismo supremacista... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
    • Icona del comentari de: Viva Cuba libre! a gener 02, 2022 | 20:48
     Viva Cuba libre! gener 02, 2022 | 20:48
     Y todo eso para justificar que España es y será UNA -"grande" y "libre"- por los siglos de los siglos lo quieran o no la mayoría de los catalanes expresando libremente su voluntad en un referendum. Y todo eso para ocultar que el proyecto político España cada vez convence a menos catalanes. Y todo eso para intentar impedir que cada vez más catalanes aspiren a constituir una república libre de rémoras franquistas que les permita afrontar el futuro con las mejores garantías. Y todo eso porque la propuesta del Reino de España es tan atractiva que necesita ser impuesta por la fuerza. En el pasado y en el presente, solo vence, nunca convence.
    • Icona del comentari de: Pedro Limonero Citronejo a gener 02, 2022 | 21:27
     Pedro Limonero Citronejo gener 02, 2022 | 21:27
     " Propósitos de Año Nuevo "... "Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo unionata supremata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante ni arrancar lazos... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes para "españolizarlos" a lo Wert... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua del Imperio... No voy a discriminar en ayuntamientos, juzgados y ministerios a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Españolismo unionata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Españolismo unionata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de Cataluña dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi causa; y que me responda que si que Catalunya no puede ser independiente porque los españoles somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... Voy a respetar los derechos humanos incluido el derecho a libre autodeterminación de los pueblos ... etc. etc. etc... pesao!
    • Icona del comentari de: Pep Ampolla a gener 02, 2022 | 22:54
     Pep Ampolla gener 02, 2022 | 22:54
     Propòsit del nou any pels colons unionistes: seguir sent tot lo espanyol que vulguis respectant el dret a l'autodeterminació i secundant la retirada de les forces d'ocupació.
     • Icona del comentari de: David a gener 03, 2022 | 12:33
      David gener 03, 2022 | 12:33
      Més que "colons" són "collons" perquè sembla que tot ho fan "por sus cohones" i no pensant.
  • Icona del comentari de: Anònim a gener 02, 2022 | 21:17
   Anònim gener 02, 2022 | 21:17
   Has begut?
  • Icona del comentari de: Toni Martínez a gener 03, 2022 | 09:17
   Toni Martínez gener 03, 2022 | 09:17
   Vete a cagar!
 7. Icona del comentari de: Comentari patrocinat per Osborne a gener 02, 2022 | 12:23
  Comentari patrocinat per Osborne gener 02, 2022 | 12:23
  Hi ha qui diu que la intel·ligència militar és a la intel·ligència el que la música militar és a la música. En ple segle XXI el "glorioso ejército nacional" continua aportant noves llumeneres al món del pensament. Així, l'home no en té prou de comparar unes estàtues budistes mil·lenàries destrossades a canonades amb una xapa publicitària en forma de toro d'una marca de conyac a qui algú li va serrar les potes. Tot seguit, ens parla de l'entrenament paramilitar dels CDRs. Un entrenament que deu ser clandestí doncs ningú n'hi té cap constància -si descomptem les "miradas de odio", és clar-. La imatge de la meva veïna Enriqueta i les seves amigues rebent formació paramilitar al local de la colla castellera per part d'uns militars russos els dimarts i els dijous de 6 a 8 només la puc retenir si la contextualitzo en una pel·lícula de Monty Python després de fer uns quants homenatges "castrenses" a la beguda del toro en qüestió. Val a dir que reconeix que li resulta dur fer segons quines comparacions però no se n'està d'establir paral·lelismes entre les urnes que reclamen els sobiranistes catalans -per a que hi votin TOTS els catalans- i les armes amb què els talibans imposen la seva voluntat. Unes armes semblants, per cert, a les que va fer servir el seu exèrcit, de bracet d'altres, per imposar la voluntat de "només" l'altra part de la població afganesa. PD.: Em disculpareu però per parlar del suport del Vaticà i del Kremlin necessito quelcom més que la beguda del toro...
 8. Icona del comentari de: Espectador a gener 02, 2022 | 13:15
  Espectador gener 02, 2022 | 13:15
  Mare meva, comparar l'Afganistán amb Catalunya...Si fos anglès ho compararia amb Escòcia, si fos canadenc amb el Quebec? Oi que és impensable? Doncs aquí ja es veu que no. Aquest és el nivell del que era el número dos de la intel·ligència militar, però de què s'estranyen els espanyols que volguem marxar??
 9. Icona del comentari de: Raül a gener 02, 2022 | 13:17
  Raül gener 02, 2022 | 13:17
  És al·lucinant el nivell de somia truites dels alts càrrecs espanyols, i davant d'aquesta tropa ens hem desarmat. Gràcies líders per ser encara pitjors que ells.
 10. Icona del comentari de: Carme de Guàrdia a gener 02, 2022 | 13:26
  Carme de Guàrdia gener 02, 2022 | 13:26
  Aquest Sr. ens ensenya el camí, conegut per d'altre costat. Fixem-lo, acàs no vam fixar a Luis Enrique. Aragonés, a veure si espabiles que és ben fàcil d'entendre.
 11. Icona del comentari de: Seguim a gener 02, 2022 | 13:42
  Seguim gener 02, 2022 | 13:42
  No tinc clar si és una típica nyordada o un infiltrat marcant el camí...
 12. Icona del comentari de: joandomenec a gener 02, 2022 | 14:01
  joandomenec gener 02, 2022 | 14:01
  Cap novetat. Fa molt que Espanya dóna Catalunya per perduda. Simplement intenten fer tot el mal possible abans d'abandonar la colònia catalana, com han fet sempre.
 13. Icona del comentari de: kodi a gener 02, 2022 | 14:08
  kodi gener 02, 2022 | 14:08
  Voler banalitzar el procés en extremismes ho és tant, com no reconèixer q tan sols es tractaria d'aplicar la democràcia.
 14. Icona del comentari de: Anònim a gener 02, 2022 | 16:27
  Anònim gener 02, 2022 | 16:27
  Comparar els budes de pedra amb el toro de Osborne, es de mocador i traca. Però gràcies misteris per obrir-nos els ulls
 15. Icona del comentari de: TOM a gener 02, 2022 | 17:03
  TOM gener 02, 2022 | 17:03
  Em fa gràcia que aquest militar digui "territori perdut " quan mai ha sigut dels espanyols, desde els borbons que ha sigut un territori colonitzat. En fi aquest ex militar ja deu estar treient babas blanques per la boca.
 16. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 02, 2022 | 17:19
  Pere Llimonera i Citronell gener 02, 2022 | 17:19
  Yo es que ni salgo de la area metropolitana y el litoral de Blanes, coño, el resto és todo catalan catalan.
  • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 03, 2022 | 08:24
   Pere LLimonera i Citronell gener 03, 2022 | 08:24
   Este comentario NO es del VERDADERO "Pere LLimonera i Citronell", que soy yo... Es un TROLL que comenta usando el nombre de otros para meter Cizaña... El Troll IndePendenciero que usa mi nombre y el de otros para comentar solo busca crear indignación y cólera entre los catalanes con sus comentarios de "Falsa Bandera"... ... El 'pobret' del Troll no debe ser muy listo, para pasarse el día copiando comentarios de otros y modificandolos o escribiendo chorradas de 'su nivel intelectual' postearlos despues con nombres de otros comentaristas... Tampoco parece que tenga muchos 00 para hacerlo con su verdadero nombre; y ademas ignora que nadie esta en contra del uso del Catalán; y que seguramente los comentaristas a los que el muy simple imposta el nombre para comentar, hablan y escriben en mas del doble de lenguas en que pueda hacerlo el pobrecito TRoLL Independenciero adoctrinado.
 17. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 02, 2022 | 17:21
  Gonzalo gener 02, 2022 | 17:21
  Bueno, yo en el fondo soy catalanista eh,! no lo veo mal, quiero decir que antetodo la democracia, claro está, y que si los catalanes no quieren ser españoles... pués...
 18. Icona del comentari de: jg a gener 02, 2022 | 17:25
  jg gener 02, 2022 | 17:25
  ya era hora....
 19. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 02, 2022 | 17:27
  Gonzalo gener 02, 2022 | 17:27
  la guerra ya ha empezado, a los unionistas españoles nos vacunan con Astrazeneca!
 20. Icona del comentari de: juan simón a gener 02, 2022 | 17:45
  juan simón gener 02, 2022 | 17:45
  Está visto que salvo excepciones (J. Rodríguez, Pinilla, Alberto Piris y alguno más) pareciera que sólo llegan a generalato militares que sueltan disparates como este señor.
 21. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a gener 02, 2022 | 17:48
  L'OBSERVADOR ASTORAT gener 02, 2022 | 17:48
  "Un Estat que només pot imposar-se per la força Jurídico-Militar, en parts importants del seu suposat territori, en realitat, un Estat Ocupant i Fallit"
 22. Icona del comentari de: Marcel a gener 02, 2022 | 18:16
  Marcel gener 02, 2022 | 18:16
  Aquests espanyols, cada vegada que obren la boca, no perden la oportunitat per fer el ridícul, se els veu molt espantats.....
 23. Icona del comentari de: fat boy a gener 02, 2022 | 18:17
  fat boy gener 02, 2022 | 18:17
  M'agrada l'equiparacio que fa de les forces d'ocupacio espanyola amb els militars estrangers a Kabul.
 24. Icona del comentari de: Adéu a gener 02, 2022 | 18:18
  Adéu gener 02, 2022 | 18:18
  Dons jo veig perduda l’Espanya Borbònica.
 25. Icona del comentari de: joandomenec a gener 02, 2022 | 18:42
  joandomenec gener 02, 2022 | 18:42
  Ja fa temps que donen Catalunya per perduda, però abans de perdre-la faran tot el mal que puguen. Paraules d'un ministre espanyol fa anys : "Cataluña la damos por perdida, Valencia no se nos escapará" I començà la "batalla de València", on abocaren tota classe de mitjans, incentivant la catalanofòbia, amb morts, atemptats contra llibreries, intel.lectuals i gent demòcrata. I això des de la dreta (UCD-PP) al PSOE.
 26. Icona del comentari de: Josep a gener 02, 2022 | 18:43
  Josep gener 02, 2022 | 18:43
  La intel·ligència d'aquests senyors es mesura en Tars. Tar Decitar Centitar Militar
 27. Icona del comentari de: Joan Jaume a gener 02, 2022 | 18:45
  Joan Jaume gener 02, 2022 | 18:45
  Sovint " Perdut per Espanya" vol dir "Guanyat per Catalunya". Passarà com amb el mur de Berlín, a força d'empènyer acabarà per caure. Ho va tornar a dir l'amic Lluís Llach l'altre dia. Jo, no dupto, empènyo....
  • Icona del comentari de: Botifler a gener 03, 2022 | 03:40
   Botifler gener 03, 2022 | 03:40
   Ves a veure al "loquero" txato esteu molt malament del cap.
 28. Icona del comentari de: Ricard a gener 02, 2022 | 19:39
  Ricard gener 02, 2022 | 19:39
  Les paraules d'aquest xenòfob, l'enèsim, demostra la seva total falta de respecte als preceptes constitucionals. Un feixista de llibre més que ha estat anys i panys a sou de tots en un estat pretesament democràtic. Un escàndol castellanista més.
 29. Icona del comentari de: Quico Sallés el Follet de l'independentisme corruptgent... a gener 02, 2022 | 20:55
  Quico Sallés el Follet de l'independentisme corruptgent... gener 02, 2022 | 20:55
  Pensa abans d'escriure, i sobretot confronta opinions.... Si no, dius rucades que en menys de 24h la realitat té les tomba, acabarás a radio Espinelves fen un programa per sords...
 30. Icona del comentari de: Vendetta a gener 02, 2022 | 22:19
  Vendetta gener 02, 2022 | 22:19
  Janjajajaa tic tack colono ja arriba la hora, arrasarem el feudos nyordos
 31. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 02, 2022 | 22:33
  Luisnomeacuerdo gener 02, 2022 | 22:33
  Pues venga mortadelo si esta a tocar y el mundo os irá no se que estais esperando los camisas pardoamarillas para retomar las tonterías de siempre, nosotros ya sabemos, a por ellos oeee, a por ellos oeeeeeee.
 32. Icona del comentari de: Falta de profesionalidad a gener 02, 2022 | 23:32
  Falta de profesionalidad gener 02, 2022 | 23:32
  Quico, afina más en lo que escribes. Esta noticia tiene fecha de 29 SEPTIEMBRE 2021. ¿ Te aburrías, no había nada más que hacer, obedecías ordenes?
 33. Icona del comentari de: Lisa a gener 03, 2022 | 09:02
  Lisa gener 03, 2022 | 09:02
  I aquest és el número dos de intel-ligència militar... com deuen ser els altres....comparar Afganistan amb Catalunya, és que ja es de jutjat de guàrdia, jo sempre he cregut que els talibans són ells, els invasors, els saquejadors, els que ho volen tot per la força de les armes, els partidaris del terrorisme d'estat, tipus Gal, amb un titella al davant, que es el Borbó de torn..si que marxarem, més tard o més dora, perquè la majoria de catalans ja hem desconectat de Espanya, malgrat com diuen, el nostre DNI digui el contrari...de moment han vençut, però no han convençut, ni ho faran mai, perquè no estimem cap dels seus símbols!
 34. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a gener 03, 2022 | 09:45
  uno que vive en Tabarnia gener 03, 2022 | 09:45
  pobrets ñols que estan en mans de llunatics, deu els agafi confessats P.D. aixo entre els vapors etilics de un Wisky Dyc
 35. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2022 | 10:49
  Gonzalo gener 03, 2022 | 10:49
  Transformaremos Madrid en un florido vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar.
 36. Icona del comentari de: Pep a gener 03, 2022 | 11:04
  Pep gener 03, 2022 | 11:04
  Un estat que no reconeix els resultats democràtics es una dictadura. A les dictadures se les combat amb tota mena d´estris. Quan els del nord lluitaven contra els suposats demòcrates, els catalans el deixaven de banda i els criticaven per violents, confonen l´autodefensa amb la violència. Només hi ha un Deu que son els diners i només hi ha un poder que es el de les armes.
 37. Icona del comentari de: JordiP a gener 03, 2022 | 16:27
  JordiP gener 03, 2022 | 16:27
  Aquest Alexandre Dumas de taverna és, per casualitat, descendent del J.B. Sánchez González que va ser capità general de la 4ªRegió militar i que va morir (sospitosament) acabant els anys 50 a Puigcerdà? 00, quins espectaculars honors fúnebres que li va atorgar el seu senyoret! Aquest era tan tibat i "honorable" que, estiuejant a Sitges (en busca de la classe alta catalana) va anar a una disco i allà va veure la seva filla morrejant-se amb un conegut braguetero de la colonia estiuejant. La va agafar de la mà i van desaparèixer de Sitges aquella mateixa nit. Em sembla que Paul Preston dedica un parell de paràgrafs a aquest senyor al seu llibre "Un poble traït".
 38. Icona del comentari de: MHP a gener 03, 2022 | 18:41
  MHP gener 03, 2022 | 18:41
  Escolteu, un dubte, ¿els de la foto son de l'exèrcit català?. Gràcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa