El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez anuncia 580 milions per reforçar l’atenció primària

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat per sorpresa que el pròxim dimarts el Consell de Ministres aprovarà una injecció de 580 milions d’euros al sistema sanitari per “reforçar i modernitzar els 13.000 centres d’atenció primària de tot Espanya”. Ho ha anunciat a les portes de les eleccions del 28-M i després d’haver anunciat descomptes al cinema i a l’Interraïl. Segons el president espanyol, aquests milions es repartiran entre les comunitats per millorar les infraestructures i centres d’atenció primària que ja existeixen. També s’utilitzaran per crear noves sales de fisioteràpia, radiodiagnòstic i urgències “per evitar esperes, saturació o desplaçaments innecessaris”.

Sánchez ha anunciat aquesta mesura en un acte electoral a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i segons els socialistes serà “la inversió més important que un govern ha fet en atenció primària”. “La sanitat pública és competència de les comunitats autònomes, però també és la prioritat del govern d’Espanya”, expliquen fonts socialistes.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé al Congrés sota l’atenta mirada dels diputats de Vox / Europa Pres

Sánchez contraposa la gestió de Rajoy i la del govern de coalició

El president espanyol, per la seva banda, ha assegurat que “aquest és el millor homenatge que es pot fer a les víctimes de la covid” perquè “el pitjor enemic del sistema de salut no són els virus, sinó les retallades que es van fer”. Sánchez ha recordat que Mariano Rajoy va forçar les comunitats a retallar 10.000 milions en despesa social, 7.000 dels quals en sanitat.

Sánchez ho ha contraposat al que està fent el govern de coalició, que ha “restablert la universalitat del sistema de salut, ha eliminat el copagament farmacèutic, ha aplicat la cartera comuna de les prestacions i ha engegat l’ampliació més gran de personal sanitari de la història amb la contractació de 90.000 nous professionals”.

Guerra contra el PP abans del 28-M

“Quan nosaltres vam arribar al govern hi havia 3.000 sanitaris menys al sistema dels que va deixar José Luis Rodríguez Zapatero, i avui n’hi ha 90.000 més”, ha reivindicat Sánchez, que creu que el PP va utilitzar la crisi per imposar els seus “dogmes neoliberals”. “En un país profundament desigual van obrir les portes a les retallades”, ha assegurat.

Sánchez ha estat molt dur amb el PP, a qui ha acusat de mantenir les retallades a totes les comunitats on governa. En aquest sentit, ha recordat que el 40% de la població madrilenya ha de recórrer a una assegurança privada. “El vot importa, perquè amb el vot elegim si es privatitza el sistema nacional de salut o s’aixequen nous hospitals, i si hi ha copagament o no”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 20, 2023 | 13:57
    fat boy maig 20, 2023 | 13:57
    Ha, ha, ha. Si. I la nacionalitzacio de la banca i les electriques.
  2. Icona del comentari de: Ricard a maig 20, 2023 | 16:17
    Ricard maig 20, 2023 | 16:17
    Vergonyós.
  3. Icona del comentari de: Català a maig 20, 2023 | 17:13
    Català maig 20, 2023 | 17:13
    i ens ho creurem?. Si, home.
  4. Icona del comentari de: Esquerra de lladres dels vots dels pobres a maig 21, 2023 | 08:53
    Esquerra de lladres dels vots dels pobres maig 21, 2023 | 08:53
    Junqueras&Sanchez el Bonoboto del nacional.psoecialismo de españa.una.erc. Esquerres brut i corruptes de compra del vot analfabet
  5. Icona del comentari de: ton c. a maig 21, 2023 | 11:48
    ton c. maig 21, 2023 | 11:48
    i que farà, els donarà a la sra, Ayuso, perque li te por?. Aquets diners son com els de rodalíes, donde está la bolita?, no és veuràn mai.
  6. Icona del comentari de: Jomateix a maig 22, 2023 | 14:49
    Jomateix maig 22, 2023 | 14:49
    El millor homenatge als morts de la COVID ja s ha fet al no investigar ni frutar la responsabilidad civil penal i política dels milers d avis que van morir abandonats i en aillament a les residencies. No calen mes homenatges a la maniobra histórica per reduir les pensions contributives amb ordres especifiques de no portar als hospitals a qui estaba a residencies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa