El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La negociació entre PSOE i Podemos per la llei del ‘només sí és sí’, en punt mort

Les negociacions entre el PSOE i Podemos per consensuar la reforma de la llei del només sí és sí es troba en punt mort. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha reconegut que les converses amb els socialistes estan aturades malgrat les nombroses propostes que el seu partit ha posat sobre la taula. “Desitjo que puguem tornar a negociar al més aviat millor perquè crec que necessitem donar una resposta unitària”, ha dit Montero en una entrevista a la SER recollida per l’ACN.

Montero creu que hi ha “moltes possibilitats” d’arribar a un acord i ha revelat que Igualtat ha enviat “fins a sis propostes que compleixen amb els requisits del PSOE sense tornar al model penal anterior i mantenint el consentiment com a eix” central de la llei. “No m’he aixecat de la taula”, ha assegurat. La ministra ha insistit que hi ha “marge per l’acord”. Per la seva banda, el PSOE cada vegada està més convençut que la reforma tirarà endavant amb els vots del PP.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés / Europa Press

El PSOE, més a prop de pactar la reforma del ‘només sí és sí’ amb el PP

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha explicat que els socialistes estan disposats a parlar amb “tots” els partits, inclòs del PP, per poder reformar la llei i acabar amb els efectes “indesitjats” que ha provocat. “Parlaré amb tots els grups parlamentaris perquè vull que tirin endavant les iniciatives”, ha declarat. Bolaños ha matisat que totes converses tindran com a base que el “consentiment no es toca” i buscaran suports per “corregir una llei que ha tingut efectes que ningú desitjava”.

L’enuig al PSOE per l’actitud de Podemos és majúscula. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha carregat contra Montero pel “desconeixement” de la reforma que proposen els socialistes i li ha reclamat més “humilitat” per reconèixer “l’error” que va suposar l’aprovació de la llei del només sí és sí, que fins ara provocat més de 460 rebaixes de penes a delinqüents sexuals. Robles insisteix que la reforma que planteja el PSOE és de “sentit comú” perquè defensa que la resposta penal ha de ser proporcional a la gravetat del delicte. 

Montero ha reiterat que la reforma que proposen els socialistes es limita a “tornar al Codi Penal anterior” i posarà una altra vegada el focus en la violència. La ministra creu que la llei “està ben feta” i que el problema és la interpretació que s’ha fet des de la justícia. “Cap reforma penal evitarà les rebaixes de condemna”, ha sentenciat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Podemos de los violadores, carcel ya a febrer 09, 2023 | 22:20
    Podemos de los violadores, carcel ya febrer 09, 2023 | 22:20
    Montero, Chaletona de los pederastas, violadores i asesinos de mujeres, todo por la pasta, asesina de iglesias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa