El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol no veu “rellevant” la manifestació contra la cimera
  • CA

El govern espanyol segueix sense donar-li importància a la manifestació independentista convocada pel mateix dia en què se celebra la cimera hispano-francesa a Barcelona. Aquest divendres, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha assegurat que no la veuen “rellevant”, però que és “respectable” el dret de l’ANC, Òmnium Cultural i el Consell de la República a protestar. Així i tot, ha assenyalat que els objectius de la trobada entre els presidents espanyol i francès, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, de dijous que ve “transcendeixen el plantejament de la manifestació”. Segons Gay, el paper del president del Govern, Pere Aragonès, “serà el mateix” que l’habitual dels presidents de les comunitats autònomes en actes similars. És a dir, participar en la salutació i recepció de la trobada.

La llista de temes d’Aragonès

Aragonès ha enviat una carta a Sánchez en la qual li proposa alguns temes que considera que ha de tractar amb el seu homòleg francès a la cimera del 19 de gener. En concret, el president de la Generalitat suggereix que s’abordi el suport a la sol·licitud d’oficialitat del català a les institucions europees i que s’aprofiti la trobada per parlar de l’impuls i la concreció del projecte H2Med.

Aragonès ha enviat una carta a Sánchez per suggerir-li temes que considera que ha de tractar amb Macron / Europa Press

Sobre això, Gay ha assegurat que no té “constància” de “l’ordre del dia ni dels temes que es tractaran”. Sobre l’hidroducte, l’executiu de Sánchez ja va concretar que va decidir celebrar la cimera hispano-francesa a Barcelona pel paper rellevant que té la capital catalana en aquest projecte d’interconnexió energètica amb Marsella.

Concentració a les columnes de Puig i Cadafalch

Per demostrar al govern espanyol i a Macron que el Procés no ha acabat amb una manifestació unitària, les entitats sobiranistes han convocat l’independentisme a concentrar-se a les columnes de Puig i Cadafalch, davant del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) on se celebra la trobada, el pròxim 19 de gener a les nou del matí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Uffff! a gener 13, 2023 | 15:40
    Uffff! gener 13, 2023 | 15:40
    La nena del papá ha de justificar el sou...
  2. Icona del comentari de: Oidà ! a gener 13, 2023 | 16:29
    Oidà ! gener 13, 2023 | 16:29
    On la veu? Ja l'han fet la manif ? Jo que hi volia anar i no me'n he assabentat. Algú ens en pot dir alguna cosa, hi ha anat molta de gent ? O la senyora delegada de les Espanyes s'ha posat unes ulleres de les que en diuen virtuals, s'ha pres quelcom i en acabat ha escrit un metavers per a fer la pilota a Espanya ?
  3. Icona del comentari de: Sergi Sol a gener 13, 2023 | 17:49
    Sergi Sol gener 13, 2023 | 17:49
    Ja coneixem a aquest satèl·lit inútil que és la Virreina Mª Eugènia Gay de quan va ser degana del Col·legi d'advocats de Barcelona(quina manera més vergonyosa ara de cobrar un sou públic); per tant, res de nou a l´horitzó.
  4. Icona del comentari de: Ricard a gener 13, 2023 | 18:09
    Ricard gener 13, 2023 | 18:09
    Insultar al President del parlament també deu ser irrelevant per ella. És ben coherent la princesa tenyida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa