Empat tècnic entre JxCat i ERC, segons el ‘tracking’ d’Electomania

El partit de Puigdemont i Borràs aconseguiria un diputat més que els de Pere Aragonès en les pròximes eleccions

Junts per Catalunya obtindria un escó més que ERC, tot i quedar-se dues dècimes per sota dels republicans, en les eleccions del 14-F. Això és el que apunta el tracking del portal especialitzat Electomania publicat aquest divendres. En aquest sondeig en actualització permanent –és el que diferencia els trackings de les enquestes estàtiques–, el portal assegura que els càlculs estan fets sobre una base de 20.000 respostes, que s’actualitzen amb 400 de noves en cada entrega, moment en què les 400 més antigues se suprimeixen de la base de dades. Així es veu com evoluciona la intenció de vot.

Segons aquest mètode, a 8 de gener JxCat recolliria el 21,3% dels vots i ERC el 21,5%. Però en la conversió en escons, els de Carles Puigdemont i Laura Borràs obtindrien 34 escons, un més que els republicans de Pere Aragonès. Paral·lelament, el PSC, un cop designat Salvador Illa com a candidat, pujaria fins al 20% de vots i un total de 28 diputats, tres més que en el tracking anterior del mateix Electomania.

Pel que fa a la resta de partits independentistes, la CUP obtindria 5 diputats (un menys que en el sondeig anterior), i el PDECat i Primàries Catalunya, cap. Catalunya en Comú-Podem, aconseguiria 9 escons, Cs en tindria 13, el PP 7 i Vox 6.

Amb aquest panorama, la suma de JxCat i ERC fregaria la majoria absoluta, amb 67 escons, i amb la CUP se superaria, ja que s’ajuntarien els vots de 72 diputats. Per l’altra banda, la suma del PSC i els Comuns es quedaria en només 37 diputats. I si es volgués ajuntar el front constitucionalista (PSC, PP i Cs) tampoc tindrien la majoria absoluta, amb només 49 escons.

Més informació

Comentaris

  Ramon 08/01/2021 7:07 pm
  Empat tècnic ja fa moltes enquestes que n'hi ha. La novetat d'aquesta és que ja dóna canvi de lideratge (dada doblement rellevant tractant-se d'un tracking).
   Ramoneta i puta 08/01/2021 9:47 pm
   Fill meu, coneixes ta mare però no ton pare. Has vist com t'assembles a Duran i Lleida?
  Pobre Catalunya... 08/01/2021 7:43 pm
  Portem prUcessant.... 10 anys? Mas ens va donsr una costellada de 3 respostes i la "unitat" del xantatge, Fuigpelmont suspèn la DUI en segons i fuig, Torra.... un pallasso crispador i tonto. Segur que els corruptgents que canvien de nom cada pocs anys volen la independència?
  Mari 09/01/2021 7:16 am
  tiii

Nou comentari