El think tank militar català programa la seva escola d’estiu amb pràctiques

L'escola es dividrà en dos grans grups, un teòric i un de totalment pràctic

Nou pas endavant de la Societat d’Estudis Militars, el gran think tank català sobre defensa. Si l’any passat va patir overbooking en la seva primera edició de l’Escola d’Estiu, enguany ja ha començat molt abans la preinscripició i ha ampliat l’oferta ateses les reclamacions i suggeriments dels 52 alumnes, així com molts dels seus socis, que reclamaven més sessions pràctiques.

Enguany, l’equip dirigit per Pol Molas i Dani Soler han centrat la pilota. Si bé en la primera edició –molt exitosa– la idea va ser crear una escola d’estiu amb la intenció de “recopilar, repassar i aprofundir els coneixements en polítiques de defensa”, aquest any el coneixement serà més pràctic.  L’escola se celebrarà des dedivendres 18 de juny a la tarda fins el diumenge 20 de juny al vespre, a una casa de colònies del Bages.

El programa d’aquesta segona edició es divideix en dos itineraris, un de més teòric i un altre de més pràctic, per satisfer les inquietuds de tots els associats. Hi haurà el grup Alfa, pensat per a la formació teòrica i el Zulú, que implica treball de camp, exercicis i maniobres. De fet, la SEM ja avisa que per matricular-se en aquest grup caldrà estar en “bona forma” a més d’un material específic que es detallarà.

El grup Alfa haurà de superar una classe sobre la distinció dels “tres nivells de defensa: estratègic, operacional i tàctic“. Així mateix, rebrà formació en “logística militar”; una instrucció sobre operacions militars en terreny urbà i un curs d’intel·ligència de fonts obertes així com una conferència sobre Milícia i societat.

Per la seva banda, el grup Zulú haurà de superar cinc tallers de pràctiques que abasten orientació i navegació terrestre diürna; adquisició i transmissió d’intel·ligència i tres tallers de gestió de l’estrès en combat que implica aprenentatge de lideratge i coordinació, la superació de contratemps i l’assumpció i resiliència al fracàs. Tant el grup Alfa com el Zulú compartiran una sessió teòrica sobre un episodi de l’història militar de Catalunya.

La SEM és una organització d’estudi i difusió de la defensa, la seguretat i la geoestratègia feta des de Catalunya. De fet, és un think tank que fins i tot elabora una enquesta anual sobre la conveniència de tenir forces armades i si aquestes s’han d’integrar en l’OTAN. És una de les poques entitats de Catalunya que treballa la defensa i les forces armades des del punt de vista sobiranista, una temàtica que sembla tabú en el relat independentista oficial.

Comentaris

  Algú 26/02/2021 5:20 pm
  Per evitar futures colonitzacions -> Sometent
  ANONIM 25/02/2021 3:11 pm
  ES BROMA????
  JordiP 24/02/2021 1:13 pm
  No veig al programa la secció "Teoria i pràctica de l'afusellament". Segur que s'hi apuntarien immediatament els de Vox, el general aquell dels 26 milions, etc.
  Gonzalo 24/02/2021 12:15 pm
  Última hora!!!! Acaban de confirmar que habrá tirachinas para todos los asistentes. Las piedras, eso sí, correrán a cargo de los alumnos.
   Enric 26/02/2021 11:29 am
   Dieu tonteries, amb una cosa seriosa. Tard o d'hora hi haurà un exèrcit català com qualsevol país normal. I espero que sigui més d'ho que tard.
  RAMON A 24/02/2021 11:52 am
  Al menys no son de chusquerolandia
   chusquero 26/02/2021 5:41 pm
   chusquerolandia es el pais on tu vius..no, dic jo
  Julio Loras Zaera 24/02/2021 11:35 am
  Amb exèrcit, no vull la independència. A més a més, estos saberuts de la "defensa" sembla que no coneixen els molts treballs que als anys vuitanta es van fer sobre defensa popular no ofensiva, inclosa la defensa no violenta, per part, fins i tot, de generals que ho havien estat de l'OTAN. Que se'n vagen a la merda amb les seues batalletes.
   Ni un paper a terra 25/02/2021 10:52 am
   Ja vas regant els lliris de tant en tant? A veure si no et floriran i et quedaras sense... I recorda que també hi ha la paperera de la història.
   vendetta 24/02/2021 1:05 pm
   kuan el tirano espanyol vinguin a asasinarte els y explicas lo de la no violencia pasarell desperta
  vendetta 24/02/2021 10:02 am
  es mes milicia de voluntaris catalans gran nutrida formada y inekivocament catalana
  vendetta 24/02/2021 8:19 am
  aket es el cami tenim ke ens portara la independencia
  56
  15
  Respon

Nou comentari