El bloc del 155 més Vox, a favor de les acusacions particulars dels Mossos

Els sobiranistes hi veuen un interès en fomentar les acusacions particulars

Era una primera resolució que podia posar a prova el pacte de Govern respecte les polítiques d’Interior entre els tres partits independentistes. Un text presentat pel PSC-Units, amb la firma de l’exconseller d’Interior, Ramon Espadaler, amb què demanava al Govern garantir la defensa judicial dels Mossos, sobretot en ordre públic, Un dels punts més polèmics el darrer any arran de la quantitat de processos judicials oberts contra a i restants en protestes sorgides en l’entorn del procés. La votació de la iniciativa aquesta tarda a la comissió d’Interior ha servit per tornar a marcar dos blocs parlamentaris respecte la política d’Ordre públic a Catalunya.

Espadaler ha defensat la moció, i Vox, Ciutadans i PP hi han votat a favor. De fet, la moció instava al Govern a continuar amb les acusacions particulars dels mossos segons un criteri d’interpretació de l’article 39 de la Llei 10/94 de Policia de Catalunya. Una interpretació que permetria als serveis jurídics de la Generalitat actuar com acusació particular i no com a defensa.

Aquest ha estat l’argument de Xevi Pellicer, de la CUP, que ha alertat que la llei no preveu cap “acusació particular, sinó defensa dels funcionaris públics”. Per tant, cap criteri legal avala el sentit de la moció. Per la seva banda, Jaume Alonso Cuevillas de JxCaT, ha descrit el text com a “demagògic” i “estèril” perquè les limitacions legals són clares. Carles Castillo, d’ERC, ha lamentat que no s’hagi admès cap esmena. I el portaveu dels Comuns, Marc Parés, ha assenyalat que la moció veu indefensió quan el que es veu més és “un augment de la brutalitat policial”.

Comentaris

  Ramonet 14/07/2021 5:24 pm
  Als mossos hi convé una bona esporgada de bords espanyols.
  en fi 15/07/2021 8:34 am
  el vividor espadaler, li deu molts favors al fundador del tripartido del 155, miguel izeta, que si hagi sumat vox, no és cap sorpresa, l'assistència a actes organitzats per la ultradreta, o a manifestacions, per part de miguel izeta, illa, etc ... té el seu fruit
  uno que vive en Tabarnia 15/07/2021 11:21 am
  doneu el dret de pernada als gossos tambe, aixi serant com el que volen fer superar la seva inferioritat mental

Nou comentari