El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Volen que Snowden avaluï els Mossos al Parlament
  • CA

ERC, Junts, els comuns i la CUP han presentat aquest divendres el pla acordat per a la Comissió d’Estudi del Model Policial. Segons el document, les formacions preveuen citar una norantena de persones, entre les quals l’exanalista de la CIA i l’NSA Edward Snowden. Segons consta al document registrat aquest divendres, entre els diferents noms de la llista hi ha especialistes en seguretat i drets humans i exconsellers, així com representants internacionals com ara l’Alta Comissionada pels Drets Humans de l’ONU, Michelle Bachelet i la secretària general d’Amnistia Internacional, Agnès Callamard. Segons els grups parlamentaris, ja s’han sol·licitat els especialistes en els diversos àmbits que compareixeran a la comissió parlamentària.

El pla no detalla un calendari tancat en el que citin a aquestes persones, però sí indica que les sessions seran els divendres al matí, a les 9 hores, les setmanes en què no se celebri ple al Parlament. Segons els grups que han acordat aquest pla, la comissió s’inciarà divendres vinent. D’acord amb el que recull el document, el repte de la Comissió és debatre políticament i públicament “de manera especialitzada i heterogènia” sobre el model d’ordre públic, la transparència, les funcions de la comissaria d’informació dels Mossos d’Esquadra, i els membres de control i fiscalització de les actuacions policials.

Per això, la Comissió estructura les diferents compareixences en cinc blocs: Perspectiva general dels models policials, Sistema integral de policia a Catalunya, Ordre públic, Informació i Mecanisme de control, fiscalització i transparència. És en el quart en el que apareix el nom d’Edward Snowden, que compareixera per revisar el funcionament de la comissaria d’informació i ponderar que la legítima necessitat d’investigació criminal, que inclou la creació de bases de dades i sistemes de vigilància, es faci garantint drets fonamentals i
polítics de les persones investigades. També s’ha demanat la compareixença de l’exdiputat David Fernández, la criminòloga Helena Mulero, el comissari cap de la Divisió d’Afers Interns, un representant de la Fiscalia, el Síndic de Greuges, el cap dels Mossos d’Esquadra i un representant de l’entitat Stop Balas de Goma, entre d’altres experts i membres de cossos de seguretat europeus.

Elena crida al consens per abordar el model policial

 El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida al consens i al diàleg per abordar el model policial de Catalunya a través de la comissió d’estudi que es durà a terme al Parlament. “Els consensos són benvinguts i positius, i esperem que vagin més enllà dels partits que han manifestat l’acord”, ha assenyalat Elena. En aquest sentit, assegura que les aportacions que es facin des del màxim de punts de vista possible enriquiran el debat, i d’aquesta manera també el cos dels Mossos d’Esquadra i el model de seguretat pública de Catalunya.

“Els Mossos d’Esquadra són una gran policia, i ho són en bona mesura perquè mai s’han cregut perfectes, sempre disposats a millorar”, ha afegit. Per aquest motiu, considera que el debat és un bon mecanisme per valorar diferents mirades sobre temes que afecten el model policial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 19, 2021 | 20:51
    Gonzalo novembre 19, 2021 | 20:51
    Mira que os gustan los fugados de la justicia...
  2. Icona del comentari de: BEN PENSAT. a novembre 19, 2021 | 21:50
    BEN PENSAT. novembre 19, 2021 | 21:50
    Em sembla genial. Podrà donar lliçons d'amor als ciutadans del seu país i a la seva pàtria. Li donarà mil voltes al Trapero, pel que fa a respectar la voluntat del poble català. Mai oblidaré que ja ho tenia tot preparat per arrestar al MHP C. Puigdemont. Per cert, també poden convidar al capitán Chipolino...Je, je.
  3. Icona del comentari de: Jo a novembre 20, 2021 | 09:40
    Jo novembre 20, 2021 | 09:40
    una bona neteja ens cal, al cos dels mossos hi ha molta merda, molts ex guàrdies civils i molts xulos que no serveixen per res, ni tan sols per fer la o amb un canuto...
  4. Icona del comentari de: Gonzalito a novembre 20, 2021 | 18:38
    Gonzalito novembre 20, 2021 | 18:38
    Gonzalo tremola que algun dia aconseguirem apartar tota la xusma, prevaricadors, delincuents o violadors dels cossos policials.Tu entre d'ells, ja ho saps
  5. Icona del comentari de: Armando Bronca Segura a novembre 20, 2021 | 18:40
    Armando Bronca Segura novembre 20, 2021 | 18:40
    Falta Farruquito lecciones en tráfico, Pujol lecciones en gestión sin corrupción, Puchimon lecciones en como fugarse , Rovira en como llorar ....en fin con esto lo que van a conseguir desgraciadamente es que Mossos sea la risa de todos, estaros quietos colla de delincuentes !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa