La CUP renya Giró per presentar els pressupostos sense tenir un acord

La CUP ha arrufat el nas a la presentació dels pressupostos d’aquest dimarts del conseller d’Economia, Jaume Giró, però sense donar res per fet. El seu portaveu Xavier Pellicer ha esmenat aquesta tarda l’expressió de “Catalunya tindrà pressupostos o pressupostos” que Giró ha sentenciat en la seva exposició a la premsa dels números pel 2022. “Ens recorden temps pretèrits”, ha apuntat Pellicer amb certa ironia. Així, els cupaires veuen certa temeritat en presentar els números sense cap acord previ i sense una llei d’acompanyament que pot ajudar a arrodonir les partides d’un virtual acord. “Veiem que el Govern té un calendari propi”, ha retret.

Ara bé, el diputat cupaire ha anat amb peus de plom als faristols del Parlament amb una doble intenció, recordar que el cap de setmana hi hauran les assemblees territorials on la militància ha de decidir sobre l’esmena a la totalitat. Però per altra banda, ha recordat que fins divendres a darrera hora es poden presentar als militants acords o pactes per tal d’aclarir el debat. És a dir, la CUP no descarta apurar els terminis per tal de decidir la facilitat o no de tramitar els comptes del conseller Giró.

En aquesta línia, Pellicer ha remarcat que “el país demana i exigeix un gir a l’esquerra i un nou model econòmic que trenqui la socieovergència dels darrers 40 anys, i un avanç cap a la independència i en el dret de l’autodeterminació”. “Aquest és el marc que condiciona o condicionarem els pressupostos”, ha afegit, sense entrar en el detall de partides concretes o valorar l’afirmació del conseller de veure “difícil” augmentar la despesa en habitatge o el compromís d’internar el servei del 061. D’aquesta manera avisen que volen tenir una “visió global”.

Així, el portaveu de la CUP ha emfatitzat que Giró ha assegurat que “el pla A, B, C, D, E i F del Govern és aprovar els pressupostos amb la CUP”. Un algoritme que ha replicat amb els plans de la CUP. “El nostre pla A és la sanitat pública; el pla B, l’emergència habitacional”; el pla C acabar amb els macroprojectes que destrossen el territori; el pla D, la redistribució de la riquesa; el pla E, abordar les desigualtats i no fer-ho com una qüestió d’ordre públic i F virar el país cap a l’esquerra i superar el règim del 78″. Per tant, “rescat social, nou model de país i avenços cap a l’autodeterminació”, és la santíssima trinitat dels cupaires.

Comentaris

  Doctor Strangelove Novembre 09, 2021 | 18:33
  Esteu malalts, com se us acut pactar res amb aquests rojos? Doc.
  Georgiana Novembre 09, 2021 | 18:50
  El pla ha de ser la independència. Sense independència ni afegint tot l'alfabet farem o us deixaran fer res de res. Aquest govern és un frau electoral. Jo promoc llistes obertes i el desvot. Per quan la moció de censura?
  Maria Novembre 09, 2021 | 19:59
  Els temps pretèrits vostres també deu ni do, eh!
  MHP Novembre 09, 2021 | 20:26
  Negocià wka pressupostos b ela matats de la CUP Deu ens en guard de la vostre república.

Nou comentari