El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gest del sector oficialista de l’ANC per evitar l’escissió de l’entitat

Gest del sector oficialista de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per evitar l’escissió de l’entitat després de la tensió interna al Secretariat per la llista cívica que defensa la presidenta, Dolors Feliu, i el seu nucli dur de col·laboradors. L’actual coordinador de la comissió d’Estratègia i Discurs, Uriel Bertran, ha renunciat a substituir Jordi Pesarrodona com a vicepresident de l’entitat, tal com s’havia pactat després de les eleccions de l’any passat.

“Fa prop d’un any el Secretariat Nacional de l’ANC acordà que Jordi Pesarrodona fos vicepresident el primer any de mandat i jo el segon. Ha fet una bona feina i per tal que totes les veus continuïn faig públic que renuncio a substituir-lo i continuaré de coordinador de comissió”, ha dit Bertran, pròxim a la presidenta de l’entitat, Dolors Feliu. D’aquesta manera, Pesarrodona, representant del sector crític amb la direcció, continuarà com a número dos de l’entitat.

Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona. Parlaments a la manifestació de l'ANC contra el delicte de desordres públics agreujats que es vol introduir al Codi Penal espanyol com a contrapartida per derogar el de sedició. 6/12/22 / Mireia Comas
Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona a la manifestació de l’ANC contra el delicte de desordres públics / Mireia Comas

El nucli dur de Feilu ha respost amb contundència el col·lectiu dissident i ha negat les acusacions d’autoritarisme en la direcció de l’ANC. La proposta d’elaborar una llista cívica per concórrer a les pròximes eleccions ha generat una forta polèmica al secretariat nacional i amenaça de provocar una escissió. Fa un parell de setmanes es va oficialitzar la dimissió de Mònica Batalla, del sector dissident, i si no es recondueixen les relacions podria haver-n’hi més.

La llista cívica genera un “debat viu” a l’ANC

La direcció de l’ANC reconeix que hi ha un “debat viu” per la llista cívica, però defensa que la direcció té legitimitat democràtica. “Sempre hi ha hagut debats intensos en el si del Secretariat Nacional de l’entitat, i la presència de posicions diverses certifica la transversalitat de l’Assemblea”, expliquen. Aquest cap de setmana hi ha prevista una nova reunió per intentar acostar postures, però fonts de l’entitat asseguren que els dos bàndols estan preparats per una trobada d’alt voltatge.

“L’última decisió sobre si l’Assemblea impulsarà o no una llista cívica, i la forma que adoptarà -en el cas que s’impulsi- la prendran finalment els membres de ple dret de l’entitat”, expliquen des de l’entitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: girigall a febrer 17, 2023 | 12:57
    girigall febrer 17, 2023 | 12:57
    A veure si n'aprenem. L'uriel aques en el seu dia ja va ser el talp d'en Puigcercós per derrotar reagrupament, crean tla Soli amb connivència amb CiU. I ara el teniu a l'ANC. Peròa veure, no us n'adoneu que és desastre al servei d'ERC.
    • Icona del comentari de: Tu sí que estàs al servei d'ERC a febrer 17, 2023 | 14:26
      Tu sí que estàs al servei d'ERC febrer 17, 2023 | 14:26
      No saps de què parles.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 17, 2023 | 13:04
    Gonzalo febrer 17, 2023 | 13:04
    ja, ja, ja cojones, me la aguantas, carpantas, ja, ja, ja cojones
  3. Icona del comentari de: charli a febrer 17, 2023 | 13:06
    charli febrer 17, 2023 | 13:06
    esta gente son los que cada día dan la tabarra con la unidad de los separatas...? x saberlo
  4. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a febrer 17, 2023 | 13:33
    Pere LLimonera i Citronell febrer 17, 2023 | 13:33
    Vaya, vaya, se adivina una buena "Clatellada" en el futuro próximo al secesionismo supremata; La ANC grupo facha a cerrar ¿N0 es así? ... ¿por eso estamos de tan mala 'LLeT' Llet nostra, mafia cosa nostra, eh; y despotricamos contra los que no comparten nuestras imposturas, fantasías y ficciones, N0? ... vaya vaya... generalmente son las regiones, áreas, zonas, ciudades, proyectos, etc. los que reciben los Fondos de la Unión Europea, y N0 los Países... como España Rusia China Yo creo que todas las Regiones de la UE han recibido Fondos de Cohesión o de otro tipo en algún momento, incluida Catalunya... Por otra parte, con la entrada de nuevos países, la mayoría bastante pobres en relación a España; esta cada vez recibe menos y aporta mas; y ahore ora que los del Brutish Empire se han dado el Brexit, mas aun... Habría que ver las cuentas exactas actuales y de los últimos años (no lo he echo, ni lo voy a hacer para un comentario), pero N0 me sorprendería que España fuera mas de los que ponen que de los países que reciben... en todo caso, tu análisis parte de conceptos ompletamente erróneos; No se trata de beneficiar a unos países sobre otros, sino de avorecer regiones, sectores, etc. para que aumenten y equiparen su desarrollo y bienestar con los otros... Por otra parte, la riqueza de Catalunya -cada vez menor respecto al resto de regiones españolas; y por su mala cabeza, o la de sus suprematas dirigentes- es tal, en gran parte, por su posición geográfica próxima a los mercados del resto de Europa que facilita y abarata la exportación, por las ayudas continuas y proteccionismo de España para favorecer la industria Catalana durante siglos, por un mercado "cautivo" español, sin el que N0 obreviviría, por las ventajas que le supuso el mercado de América en la época del Imperio, del que Catalunya tiro buen provecho comercialmente (hasta en el negocio sórdido de Esclavos negros africanos, cuasi-monopolio de Catalanes), por el talento -por que no decirlo- de algunas generaciones de la Burguesía y Alta Burguesía Catalanas que supieron emprender, crear, inovar y vender, cosa que hoy parece haber desaparecido en buena parte, y por otras razones... En fin, que está fuera de lugar lamentarse de lo que no se sabe hacer o se hace mal, y de lo que se culpa a otros por sistema para auto-justificarse falazmente; porque los 'Abduïts pel Nacional Catalanisme'; los separatas suprematas fantasiosos, psicodélicos, "ploramiques", hiperventilats, "Pere-punyetes", enajenados, "emprenyants i Adoctrinats"... ya aburren, la verdad.. "ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... Apa, Siau!
  5. Icona del comentari de: L'ANC ha estat prostituida pels corruptgents a febrer 17, 2023 | 15:46
    L'ANC ha estat prostituida pels corruptgents febrer 17, 2023 | 15:46
    A les últimes eleccions va guanyar Pessarrodona però van posar a dit a la malcarada i crispadora Feliu que només fa que perdre suports. Ara volen fer fora al pallasso? Uriel el corruptgent que anava de la maneta de Marta Pascal? Feu-vos ho mirar, vaig fer bé de donar-me de baixa amb Paluzie, des de llavors de mal en pitjor...
  6. Icona del comentari de: Joan a febrer 17, 2023 | 16:53
    Joan febrer 17, 2023 | 16:53
    El mateix va passar amb Primàries, un altra enganyifa patrocinada per l´ANC a on més de la meitat de la gent va marxar després de les eleccions perquè no varen treure resultats, ho conec bé perquè jo n´era soci en aquells temps, quin tipus de "llista civica" es aquesta que si no treuren resultats marxen? Hi ha partits polítics amb dotzenes d´anys d´història que no treuen cap resultat mai i continuen existint i fent coses tot l´any, amb les llistes aquestes de l´ANC tant bon punt veuen que no treuen res marxen tots, estan allà a xupar como tots els altres polítics, i a sobre ho creen tres mesos just abans d´eleccions, quina presa de pèl tot plegat, que no surtin amb el full de ruta perquè els socis no varen votar la Feliu de presidenta, els secretaris varen posarla allà enlloc del Pesarodona, per tant també poden canviar el full de ruta. Las majoria que gent que ens ferem socis de l´ANC era per fer activitats al carrer no pas per presentarnos a cap eleccions o crear cap llista per a entrar al Parlament, qui vulgui un partit polític nou que el faci ell, els socis hi poden donar suport també a nivell individual, no és cap problema això.
  7. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a febrer 17, 2023 | 21:40
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya febrer 17, 2023 | 21:40
    Sí a la llista cívica. No penso votar cap dels partits que escalfen trones al parlament dels espanyols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa