El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Congrés dona per vàlid el vot del diputat del PP en la reforma laboral
  • CA

Els lletrats del Congrés han assegurat que la votació de la reforma laboral és vàlida i no hi va haver cap mena d’error informàtic. La polèmica ha acabat aquest divendres quan el Congrés ha decidit considerar que el vot erroni del diputat del PP, Alberto Casero “una equivocació humana” i per tant, el vot ja és “irrevocable”. La conclusió de la Mesa és que el sistema va funcionar el dia de la votació de la reforma laboral, es van acollir a ell 14 diputats i ningú es va queixar de fallada informàtica. Aquest error va costar l’aprovació de la reforma laboral, una llei la qual el partit de Casero havia decidit votar en contra. Després de l’anunci de la decisió, el PP ha declarat que la recorrerà al Tribunal Constitucional.

“El vot del diputat Casero va ser vàlidament emès i produeix plens efectes. Tal com ha quedat acreditat, no es va produir una fallada en el sistema de votació, havent d’imputar-se a un error material del diputat que el vot emès no coincidís amb la voluntat que es volia manifestar”, han afirmat els lletrats en un comunicat. Segons les dades aportades pel Congrés, cada diputat vota de manera telemàtica i la comprovació d’aquest vot es fa mitjançant el seu usuari i la seva contrasenya, per tant és “impensable” que hi hagi hagut un error informàtic, sinó humà.

El PP va exigir que es pogués repetir el vot del diputat davant l’equivocació, una petició que la mesa ha revocat. Descartat l’error informàtic, els lletrats subratllen que no hi havia opció a revocar el vot, ni a canviar-lo per la votació presencial, com exigien des del PP: “El vot vàlidament emès, sigui presencial o telemàticament, és irrevocable, del que es deriva necessàriament que les votacions, excepte error tècnic, no es repeteixen”, han ressaltat els lletrats, argumentant “nombrosos precedents” i fins a una sentència del Tribunal Constitucional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa