El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clam davant de Lledoners: “No farem cap pacte amb cap fiscalia”
  • CA

 

 

Nova arribada de presos polítics a Lledoners, nova concentració sobiranista. Un acte que ha servit per intentar tallar una de les polèmiques de la setmana. Davant el turó que porta a Torres de Bages, amb la vista enclotada al centre penitenciari, i aprofitant l’hora del pati, les entitats han garantit que no es contempla cap acord amb la Fiscalia per evitar condemnes dels presos polítics. “No hi haurà cap pacte amb cap fiscalia”, ha sentenciat amb contundència el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri davant els centenars de persones que s’han aplegat per reclamar l’alliberament dels presos polítics i la tornada dels exiliats aprofitant l’arribada dels consellers Josep Rull, Jordi Turull i Quim Forn.

 

A l’acte hi han participat representants dels partits independentistes al Parlament, fins al punt, que el PDeCAT i JxCAT han parlat per separat. Tintón Laïlla de Demòcrates, Maria Sirvent de la CUP, David Font del PDeCAT, Eduard Pujol (JxCAT), gerard López del Moral d’ERC, han reclamat la llibertat dels presos polítics de forma immediata i han denunciat l’abús de dret que suposa la seva situació. 

 

Les entitats, però, han estat el plat fort del menú de les intervencions. Mauri ha assegurat que no s’està negociant cap pacte amb cap fiscalia com s’ha vingut filtrant els darrers dies. “Els presos no són una moneda de canvi”, ha reblat.  Laura Masvidal, Meritxell Lluís i Blanca Bragulat de l’Associació Catalana pels Drets Civils han estat les encarregades de denunciar la “perversitat del sistema” i a no defallir en la unitat de lluita per l’alliberament. Elisenda Paluzie, de l’ANC, ha apuntat que el camí és construit la República, com la via més segura per aconseguir la llibertat dels presos. 

 

A l’acte hi han assistit una àmplia delegació del Govern amb les conselleres Elsa Artadi, Àngels Chacón i Alba Vergès, el conseller Damià Calvet o el vicepresident Pere Aragonès així com el vicepresident del Parlament, Josep Costa, i la secretrària quarta, Adriana Delgado així com una munió de diputats de JxCAT, ERC o el PDeCAT.També hi han participat l’expresident Artur Mas, l’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, el regidor de la població, Jordi Pesarodona, o l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent. També s’hi ha estat tot el dia, el director general de la policia amb Forn de Conseller, Pere Soler. 

 

Un cop acabada la concentració, els assistents han volgut seguir cridant càntics a favor de la llibertat dels presos directament a la presó. Els tímids crits que s’han pogut sentir des de Lledoners, durant l’acte, aquesta vegada han estat retornats amb braços que entomaven peces grogues a través dels barrots de les finestres dels mòduls 1 i 2 però que, en cap cas, ha pogut quedar clar si es tractava dels líders independentistes empresonats.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa