El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
César Vidal acusa CiU de finançar l’entorn social d’ETA
  • CA

L’historiador i periodista de la Cope César Vidal ha assegurat que certament “PNV i CiU els han condemnat [els atemptats d’ETA], però no ha dubtat durant anys en finançar l’entorn social d’ETA i en buscar les mesures de gràcia per una banda d’assassins que comparteixen els seus objectius”.

En un article al seu bloc, Vidal també critica que la setmana passada una proposta -instada per Ciutadans i amb el suport del PP-, “en la que es demanava la condemna a ETA era derrotada per l’acció conjunta de socialistes, comunistes i nacionalistes, inclòs els suposadament moderats de CiU”.

“Tots els que van votar en contra van actuar amb enorme coherència perquè els nacionalisme basc i català no haurien pogut sobreviure aquestes dècades –molt menys aconseguir el que han aconseguit- sense recolzar-se conscientment i reiteradament a ETA”, afegeix.

Així mateix, indica que si els nacionalismes són alguna cosa “es deu fonamentalment a què han aprofitat fins la sacietat el dolor, el terror i la sang escampada per ETA”. “Per això li donen suport, la comprenen, busquen el pacte amb ella o es neguen a condemnar-la en el Parlament”, subratlla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa