El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CEO vaticina que la patacada de Cs donarà més vots al PSC que a Vox
  • CA

L’enquesta sociopolítica del 2020 del Centre d’Estudis d’Opinió difosa aquest divendres anuncia una patadada electoral de Ciutadans, el grup ara majoritari al Parlament pels resultats del 21D del 2017. En concret, la formació taronja passaria de 36 diputats a només 16. Un moviment que belluga el sudoku del panorama electoral de l’unionisme i reparteix votants entre les tres forces més oposades al Procés. Una enquesta feta amb 1.500 entrevistes telefòniques i amb un marge d’error del 2,53%. 

Segons l’encreuament del record de vot a la cambra catalana i la intenció de vot de l’enquesta, només el 39,8 dels votants de Ciutadans repetirien la butlleta. La diàspora del votant de Cs la recolliria bàsicament el PSC, que s’emportaria el 9,1% dels vots de la formació que ara lidera Carlos Carrizosa. En segon lloc, el 5,7% dels seus votants emigrarien cap el PP. En canvi, a l’inversa és el 13,6%. I només un 3,4% s’inclinen a Vox. Un 1,1% dels exvotants de Cs anirien als Comuns.

Segons la mateixa enquesta, Vox, s’alimenta sobretot del votant popular i del que prové d’altres forces, entre les quals n’hi ha d’extraparlamentàries i molt minoritàries. Així, segons la taula del CEO, Vox rebria un 9,1% dels exvotants del PP, el 3,4% dels votants de Ciutadans i 2,1 dels Comuns. Un 8,1% dels possibles votants d’ultradreta asseguren provenir d’altres opcions fins ara extraparlamentàries, sense que en el gruix de dades del CEO quedin reflectides quines formacions eren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa