Casado torna a Catalunya per “denunciar l’apartheid lingüístic”

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, arriba aquest dimarts a Barcelona enmig de la polèmica per la sentència del 25% que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obligat a aplicar a un centre escolar de Canet de Mar. Es reunirà amb associacions en defensa del bilingüisme, concretament amb l’Assemblea Escola Bilingüe, Societat Civil Catalana, S’ha Acabat, Impuls Ciutadà, Universitaris per la Convivència, Convivència Cívica Catalana, i Ampas Paralel. A la trobada hi assistirà també el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández.

El líder del PP ha aprofitat el cas del nen de Canet per denunciar que a Catalunya hi ha “apartheid lingüístic”. També ha qualificat d’“escàndol” que una llengua que parlen 500 milions de ciutadans “s’intenti prohibir a Espanya i s’ataqui a Catalunya a famílies per voler educar als seus fills en espanyol”. És més, ha acusat a la Generalitat d'”instigar” i “assenyalar” aquesta família, que ha demanat que el seu fill sigui educat en espanyol.

Divendres passat, en declaracions a Xile abans de tancar la seva gira sud-americana, va reiterar que els socis del Govern estan fent un “apartheid lingüístic” a Catalunya i va oferir a Pedro Sánchez el suport del PP per a aplicar amb “fermesa” la Constitució. De nou, va demanar un 155 educatiu. “Demano a Pedro Sánchez com a pare també de dues nenes que protegeixi aquesta família, que protegeixi aquest nen i que doni totes les eines legals a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a acabar amb l’acarnissament”, va dir des de Santiago de Xile per defensar la tesi que s’està perseguint la família d’aquest nen.

Comentaris

  Ricard Desembre 13, 2021 | 20:49
  Les habituals mentides dels pancastellanistes, xenofòbia a part.
  Ramon Desembre 13, 2021 | 21:38
  Pero que busca ara aquest tarat ?
  CabloPagado Desembre 14, 2021 | 00:45
  Aquest tros de fill de puta com s'atreveix a possar un peu a catalunya?? No entenc com aquest nazi no està detingut o en cerca i captura a europa. Espero que acabi inhabilitat o a pressó.
  MENTIROSO Desembre 14, 2021 | 00:46
  L'espanyol el parlen 380 millons de persones, no 500. El desgraciat aquest li suma 120 millons més, no m'extranya que després siguin el partit més corrupte d'europa.
  d'on no n'hi ha no en raja Desembre 14, 2021 | 08:33
  l'hereu franquista pablo tarado el fraCasado, entrarà per la diagonal, acollit com no per tota la xusma d'anticatalans, antidemòcrates com ell, suciedad incivil anticatalana, convivencia incivica, o el de se ha acabado, en son el millor exemples
  X2 Desembre 14, 2021 | 12:34
  Fora mentiders, tramposos i burrus sobretot si son feixistes
  A l'aguait Desembre 14, 2021 | 12:57
  I per on començarà a solucionar-ho, suposant que aquest titella solucioni alguna cosa a la vida dels demés, cosa que no ha sabut fer en els seus "negocis" de masters. Mentrestant li seria més profitós arreglar els seus papers, que ja té prou feina. Apa nen cuida't de lo teu.
  Joooo Desembre 14, 2021 | 13:00
  Haurien d'estar d'acord, segons els seu ric argumentari, que evidenment la patent que ahir els espanyols es van negar a formar-hi part ja que no estava escrit en castellà, es pur "Aparheid lingüistic contra l'anglès" que és la segona llengua més parlada molt per davant del espanyol. Casado personalment ja hagués declarat la DUI quan tocava, o ara mateix, i tots vosaltres serieu ja història. Per cert, llengues oficials a Cat, el català i l'Aranès, sempre i quan es vulguin quedar a Cat. El castellà com qualsevol altre llengua, es parlarà ja que és una riquesa com ho és qualsevol, però oficial a CAT, no.

Nou comentari