Vox fracassa a Sardenya contra Puigdemont

La formació d'extrema dreta marxa amb la cua entre cames després que els hagin impedit participar en la vista

La formació d’extrema dreta espanyolíssima Vox ha fracassat en el seu intent de ser part en la vista sobre l’extradició del president a l’exili, Carles Puigdemont, al Tribunal d’Apel·lacions de Sàsser, a Sardenya. L’equip jurídic de Vox, comandant per l’advocada Marta Castro, ha lamentat en acabar la vista –en què s’ha suspès el procediment d’extradició– que no els hagin fet cap mena de cas malgrat haver portat una “memòria” sobre la seva participació en la causa del Tribunal Suprem. Els membres de Vox que s’han personat aquest matí al tribunal sard només han durat dos minuts a la sala tot i insistir a la magistratura que les seves raons són “coincidents amb els arguments del Tribunal Suprem per tal de justificar la detenció i extradició de Puigdemont”.

Segons la lletrada Marta Castro, tant Carles Puigdemont com els eurodiputats de Junts per Catalunya Clara Ponsatí i Toni Comín estan “utilitzant Europa per obstaculitzar l’acció de la justícia espanyola”. Així, consideren que la justícia italiana ha de considerar la “viabilitat” de l’extradició perquè, en definitiva, estan convençuts que el jutge Pablo Llarena, instructor del cas, té tota la raó. Segons Llarena, les euordres d’entrega són totalment vigents –no queden suspeses pel fet que el TJUE estigui estudiant la seva qüestió prejudicial– i no només afecten Puigdemont, sinó també Ponsatí i Comín. Per aquesta raó, avui el jutge espanyol ha enviat un escrit la tribunal de Sàsser per cridar-li l’atenció sobre el fet que tots eren a l’illa i no se’ls havia detingut, a diferència del que es va fer amb Puigdemont. El tribunal tampoc ha fet cap cas d’aquesta petició del jutge espanyol.

Sigui com sigui, Vox es mostra disposat a ser tan tossut com Llarena: la vicesecretària jurídica dels ultraespanyolistes, mantindran la petició de ser part en el procés d’extradició arran de l’ordre europea de detenció perquè la seva “posició és estrictament jurídica”.

Pancarta dels independentistes sards

Per altra banda, a causa de la presència de Vox, els independentistes sards han penjat, davant del tribunal, una pancarta que exigia que el partit de Santiago Abascal fos expulsat de la seu judicial i els titllava de “franquistes”. Els quatre integrants de la formació que s’han presentat a la seu judicial de Sàsser han entrat a corre cuita als jutjats, avui especialment protegits per la policia italiana.

Pancarta dels independentistes sards contra Vox a Sàsser, davant del tribunal on es feia la vista pel cas Puigdemont / Q.S.
Pancarta dels independentistes sards contra Vox a Sàsser, davant del tribunal on es feia la vista pel cas Puigdemont / Q.S.

Comentaris

  Ricard 04/10/2021 5:30 pm
  El racisme dels castellanistes.
  X2 04/10/2021 5:34 pm
  Fora nazis i gentussa similar
  Jo 04/10/2021 5:47 pm
  Caram, els de Vox, volien fer-se la foto amb el president Puigdemont enmanillat, i una mica més hi surten ells.. hahahaha aquests nyordos no tenen remei, no saben que a Europa no els agraden els feixistes, a diferència de Caspanya..
  Josep 04/10/2021 5:47 pm
  pargueeeeeeeeeeeeeeelas
  Arxi 04/10/2021 5:48 pm
  Vox només té credibilitat a Escanya, perquè és un país tercermundista.. a Europa els fatxes els fan fàstic..
  Delfí Artós 04/10/2021 6:08 pm
  El mecanisme de l'euro-ordre es va crear per a lluitar contra el crim organitzat i el terrorisme i des fa 4 anys des d'Espanya es prostitueix i es banalitza per a perseguir persones per l’activitat que fan i per les seves idees polítiques. Això tard o d’hora afectarà la credibilitat del sistema judicial europeu, i els interessos dels vint-i-set estats, inclòs Espanya. La Unió Europea no es pot permetre les animalades que fa Espanya i que provoquen el descrèdit de la justícia, per a intentar defensar una fal·làcia com una casa : La pretesa "unitat" i "indivisibilitat" d'Espanya. Els que pretenen que un "país" que des de l'any 1587 se li separen i perd territoris, sigui una "unitat" s'ho han de fer mirar i eles que encara s'ho creuen encara més.
  Vendetta 04/10/2021 6:45 pm
  Mita ke son ridiculs els orangunyols, jojojojo
  Pepet 04/10/2021 7:11 pm
  Asco de fascistas.
  sargantana 04/10/2021 7:49 pm
  Tot plegat es el que mereixen aques fatxas, malparits.
  Merdosos 04/10/2021 10:54 pm
  Au cap a mingorubio falta gent
  A l'aguait 05/10/2021 2:12 pm
  Aquí tenim una mostra de la quintaessència de l'espanyolisme més nauseabund que va passejant pel món. Es a dir l'exemple de com es concreten les propostes dels Casados, Aznars i Cia.
  Omella es VOX, PEDERASTERIA constitucional 05/10/2021 4:39 pm
  VOX VOMITS OMELLA.PEDERASTERIA DE ESPAÑA, SOTANES MARRANES

Nou comentari