Moncloa mostra “tot el seu suport” a la família castellana de Canet de Mar

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha volgut expressar aquest dijous “tot el seu suport” a la família de Canet de Mar que ha imposat el castellà als companys de P5 on estudia el seu fill, a través del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha ordenat que el 25% de les classes es facin en castellà. En declaracions als mitjans de comunicació i preguntada pel suposat “assetjament” que estaria patint aquesta família, Llop ha reconegut que el seu executiu “no té coneixement” sobre aquests fets. “Cal veure els expedients i veure primer què ha passat“, ha afirmat, “però per descomptat, tot el nostre suport a la família“, ha manifestat la ministra de Justícia.

Per altra banda, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha optat per “condemnar qualsevol acte de setge o amenaça“. Tal i com apunta l’Agència Catalana de Notícies, el ministre ha dit en declaracions a La Sexta que en un sistema democràtic “ningú pot tenir una actitud bel·ligerant” per la llengua. Segons ell, a l’Estat espanyol té “una gran riquesa i un gran avantatge” que és “el català, l’euskera i el gallec”. “Són llengües que ens enriqueixen”, ha afegit.

Qui s’ha mostrat encara més contundent contra els catalans ha estat el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, qui ha insistit que el seu partit està “en contra de qualsevol agressió“. “Per a alguns catalans independentistes, la llengua s’ha convertit en una eina d’atac personal de la forma més cruel contra un nen i, per tant, la meva condemna és doble”, ha afegit.

Aquest mateix dijous, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha visitat aquesta escola de Canet de Mar per traslladar tot el seu suport a la direcció del centre, els seus professionals i les seves famílies, i ha assegurat que la intenció del seu departament és “protegir” la directora del centre.

Comentaris

  X2 Desembre 09, 2021 | 15:10
  Fora els feixistes, fora gentussa, fora franquistes
  Afrodisio Desembre 09, 2021 | 15:25
  El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, " La Generalitat no tiene capacidad para ... " . ¿?, llavors, ¿ a que jugues ERC? , li canviem una altra vegada el nom de Generalitat per : "Diputació de Barcelona" i al Parlament, per una altra caserna de la Policía Nacional, Guàrdia Civil o La Legió.
  Ricard Desembre 09, 2021 | 15:45
  Els representants del govern xenòfob pancastellanista mostren al mateix temps "tot el seu suport" a la família castellanista que trencava immersió encara que "no tenen coneixement" de cap amenaça a la família radicalitzada? Tot molt neutral.
  De Roquetes vinc Desembre 09, 2021 | 16:08
  Viva españa, coño ! Però que visqui sola.
  Josep Desembre 09, 2021 | 16:39
  No hi ha cap enftontament entre famílies ni cap a familia que reclamava més castellà a l'escola, l'enfrontament el volen impulsar sectors partidistes d'Espanya per fer entendre el contrari d'allò que no és ni està passant, per posar més llenya a "a por ellos", simplement odi i anar augmentant la repressió, però tranquils, aquest poble resilient se'n sortirà, no vol continuar a casa de qui no els volen i més tard o d'hora sera independent. El que es fa amb la immersió lingüística no és més que possibilitar que tots els nens tinguin la mateixa possibilitat d'aprendre el català, llengua cooficial i que enlloc es defensa, ni al carrer, ni enlloc, per tal que tos els nens siguin inclosos i no exclosos. No es juga amb el seu futur. Tranquils, el català no desapareixerà, fins i tot ciutadans que provenen d'altres països reclamen sels parli en català i no en castellà per aprendre'l.
  RAMON A Desembre 09, 2021 | 17:01
  Si no esta contenta la familia recollida PAL PUEBLO
  Delfí Artós Desembre 09, 2021 | 17:02
  Al nostre país si una família castellana ho vol, mitjançant la "justícia" espanyola ignorant i "reinterpretant" les lleis catalanes, pot fer estudiar en espanyol els fills de moltes famílies catalanes. Això és el què gestiona ara la Generalitat de fireta de Catalunya. Cada dia més gent se n'adona que l’actual autonomia política respecte a Espanya, és un un cul de sac, un camí que no mena enlloc. Com també ho és intentar pidolar a "Madrid" un 6% de llengües no castellanes a les plataformes audiovisuals, quan tothom sap que dins de la Unió Europea llengües com el neerlandès, el danès, el txec, el suec, el croat, el lituà, l'eslovac, el grec... son llengües que tenen un estat propi, i doncs gaudeixen del suport necessari, juntament amb la voluntat dels parlants, per a que una llengua sigui viva i útil, amb la qual cosa tenen la presència que cal a les esmentades plataformes i arreu. Més que mai ens cal la independència. Despertem-nos, actuem i fem-hi via.
  Gonzalo Desembre 09, 2021 | 19:37
  Bien dicho. Estos laZisnaZis, aparte de no llegar a la andapandanchia, no han llegado ni a ser personas. Son escoria. Desechos humanos. Basura. Misables ratas que nadan en la frustración. Eso es lo que son. Unos malditos bastardos.
  Gonzalo Desembre 09, 2021 | 22:30
  Este linchamiento separatista recuerda, en esencia, al que vivió en sus carnes Ruby Bridges, una niña afroamericana de 6 años que en 1960 se convirtió en la primera en acudir a una escuela hasta entonces reservada para blancos en Nueva Orleans. La hostilidad de los padres a la puerta del colegio, la misma que se vive hoy en Canet contra ese niño de 5 años, obligó a que Bridges tuviese que acudir a clase escoltada por agentes federales. La diferencia es que aquí, los Mossos d'esquadra miran hacia otro lado, desprotegiendo al menor.
  en fi Desembre 10, 2021 | 09:06
  el franquisme està molt viu a españa

Nou comentari