El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boya, a Barrientos: “No li tinc por!”
  • CA

Tot i que els membres de la Mesa del Parlament del 2017 havien “consensuat” no fer-ne ús, a darrera hora s’ho han repensat. Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó s’han enfilat a l’estrada per defensar més personalment la seva posició i Mireia Boya, que ahir ja anunciava que faria un al·legat final, no ha fallat al pronòstic.

De fet, la cupaire ha fet més aviat un discurs polític que un al·legat amb una etzibada directament al president del Tribunal que la jutja per desobediència. “No li tinc por!”, li ha exclamat a Jesús Maria Barrientos, després de recordar-li que potser la setmana vinent serà magistrat del Tribunal Suprem. Ha defensat l’arma de la desobediència civil i ha citat un dels referents de l’independentisme d’esquerres com Manuel de Pedrolo.

Corominas, Simó, Barrufet i Guinó han pronunciat al·legats de la mateixa intensitat però amb un format diferent. Amb acusacions dures. De fet, tots han assegurat que existeix una “causa general contra l’independentisme“, per molt que ho neguin les acusacions. Un Corominas convincent ha remarcat que la seva acusació és per “desobeïr una nova línia jurisprudencial, consolidada el 2018, i per no limitar el dret dels diputats”. Tot i això, l’exvicepresident ha deixat clar la seva línia política: “Continuaré treballant per la independència de Catalunya”.

Simó ha fet un sentit discurs acabat amb una referència profunda a la revocació del 100.2 de Carme Forcadell sentenciat pel Tribunal Suprem. Simó li ha comentat al Tribunal que “no entenia” perquè se la jutjava quan només van protegir i tutelar els votants dels diputats. Barrufet, fidel al seu estil, ha agraït el to el judici però ha recordat els seus companys de lluita. Guinó, en un to argumentat,  ha lamentat un judici a uns acusats que no van tenir “voluntat  de delinquir, ni de desobeïr els requeriments del TC”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa