El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barrientos, al rescat del testimoni de Ciutadans
  • CA

Jesús Maria Barrientos, el president del TSJC i del tribunal que jutja la Mesa del Parlament, ha fet també d’advocat. El seu ‘client’, el diputat al Congrés i exvicepresident segon del Parlament de Cs, José Maria Espejo Saavedra, el primer testimoni de la tarda. Barrientos ha començat a pujar-li la mosca al nas, durant l’interrogatori de Judit Gené la lletrada de Lluís Coromines, Lluís Guinó i Ramona Barrufet.

 

Gené collava Espejo que s’ha mostrat implacable amb la inconstitucionalitat de les iniciatives que Fiscalia utilitza per bastir la seva acusació.  L’advocada li demanava explicacions sobre quins motius tenien en diferents ocasions per abandonar la cambra o el criteri que tenien per decidir si una iniciativa era contrària a la Constitució.

 

Barrientos ha cridat a l’alto a la lletrada perquè el testimoni responia que no ho recordava o bé perquè les respostes no interessaven al Tribunal. Però Gené no ha afluixat, i amb audàcia processal, ha continuat l’interrogatori. Finalment, el president del Tribunal li ha etzibat que aturés la pressió. “És un testimoni, sembla que l’interrogatori tingui una altra pretensió i aquesta sala no ho permetrà”, ha advertit. Gené ha deixat estar l’interrogatori.

 

El relleu l’ha agafat el lletrat d’Anna Simó, Raimon Tomàs, que ha seguit en la mateixa línia sobre els criteris de Ciutadans per fer costat o no a una iniciativa. Barrientos ha tallat l’escomesa al·legant que estava parlant de prova documental que no estava al sumari. L’advocat ha elevat protesta i ha donat per enllestit el testimoni.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa