Bárcenas demana un cara a cara amb Rajoy a l’Audiència Nacional

Primer dia de la vista oral sobre els “papers de Bárcenas” i ja hi ha sorpresa. En el torn de qüestions prèvies, l’advocat de Luis Bárcenas, Gustavo Galán, ha demanat a la secció segona de l’Audiència Nacional un cara a cara entre el seu client i l’expresident espanyol Mariano Rajoy. “No me gustan los circos”, ha destacat el lletrat però ha argüit la seva petició en tant que és necessària processalment arran de la declaració de Bárcenas davant la fiscalia anticorrupció que acusa en el cas. L’advocat també ha demanat la testifical dels periodistes Eduardo Inda i Ernesto Eizkaizer per tal que confirmin si van sentir una gravació incriminatòria a d’altres dirigents del PP.

Per altra banda, el ministeri fiscal ha delimitat i escurçat el camp de joc del judici. El ministeri públic ha intentat convèncer al Tribunal que la vista no ha de ser objecte d’enjudiciament el presumpte delicte fiscal comès per la formació amb l’impost de societats de 2008, ja que ni Fiscalia ni Advocacia de l’Estat acusen per això. També ha advertit que no hi veu un delicte electoral.

Més enllà del fiscal, les acusacions i l’advocacia de l’Estat se n’han estat de fer qüestions prèvies, tot i que algunes acusacions han aportat nova documental. Les defenses sí que han intervingut amb un clam general, evitar que el judici sigui un espectacle. Així pel que fa la resta d’acusats, la defensa de Gonzalo Urquijo, administrador de Unifica, -empresa encarregada de la remodelació de la seu del PP, s’ha sol·licitat s’expurguin del judici oral aquells fets que no s’enjudicien per evitar “focs d’artifici”. Fins i tot, ha tornat a insistir que el cas hauria estar als jutjats ordinaris madrilenys.

També ha demanat la prescripció per al seu defensat dels tres delictes fiscals dels quals se l’acusa com a administrador de l’empresa que va realitzar les obres de reforma a Gènova 13. En concret s’ha referit al delicte fiscal contra la Hisenda Pública relacionat amb l’impost de societats de 2006 per subratllar que estaria prescrit atès que no hi ha la figura de delicte continuat en aquest cas. També ha al·legat la prescripció del delicte de l’impost de societats de 2007, donat que expirava el juny de 2013. Així ha ressaltat que els apunts en favor d’Urquijo van ser el 2006 i el 2008 i no hi ha apunts de 2007.

Per la seva banda, la defensa de Betlem García, acusada com a sòcia de Unifica, ha apuntat durant el seu torn que al seu client no se la cita com investigada fins a 2014 pel que la prescripció de delicte relacionat amb l’impost de societats del 2007 “és d’una evidència palmària “.


EL lletrat de l’acusada Laura Montero, que va ser treballadora de Unifica, ha sol·licitat la nul·litat de la interlocutòria d’obertura de judici oral per la seva mandant al·legant que es manté només per acusacions populars, cosa que és una “infracció processal”.

Comentaris

  Octubrista 08/02/2021 2:40 pm
  Les coses que passen a l'ermot central no m'interessen gens.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 08/02/2021 12:17 pm
  Quina sorpresaaaaa, ara resultarà que M. Rajoy era Mariano Rajoy !!!! MARIANO, SÉ FUERTE!!!!
  L'OBSERVADOR ASTORAT 08/02/2021 12:17 pm
  Quina sorpresaaaaa, ara resultarà que M. Rajoy era Mariano Rajoy !!!! MARIANO, SÉ FUERTE!!!!

Nou comentari