El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional menysté la Generalitat en el cas Pegasus

Nou revés als serveis jurídics de la Generalitat. El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, José Luis Calama ha tornat a rebutjar que la Generalitat es pugui personar en la causa que té oberta per la investigació de l’espionatge amb Pegasus. De fet, ha desestimat el recurs de reforma presentat pel Govern i ha confirmat el seu rebuig a què es personi com acusació popular en la instrucció. En aquest sentit menysté els arguments fàctics de l’administració catalana a qui retreu cometre un “error de fets” en el benentès que l’Audiència Nacional no està per investigar la seixantena d’espionatges que s’haurien perpetrat a polítics catalans, segons CitizenLab, i que la seva feina es limita als afectats de la Moncloa. De nou, el poder jurisdiccional de Madrid bloqueja que la part catalana tingui accés a la informació dels serveis d’intel·ligència espanyols.

En una densa, però breu interlocutòria, l’instructor rebutja absolutament totes les al·legacions de la Generalitat. És més, insinua que les activitats il·licites en aquest procediment afectarien a responsables polítics de les més altes institucions de l’Estat. Així que Calama centra la pilota i assegura que la seva investigació només es pot centrar en allò que ha corroborat el braç informàtic del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), el Centre Criptològic Nacional que hauria detectat l’espionatge. En aquest sentit, limita la seva investigació a la filtració dels continguts dels dispositius del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i dels ministres de Defensa, Margarita Robles, el d’Agricultura, Luis Planas i el titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Part dispositiva de la resolució que impedeix la Generalitat personar-se en el cas Pegasus/QS
Part dispositiva de la resolució que impedeix la Generalitat personar-se en el cas Pegasus/QS

“Clamorós error de fet”

La interlocutòria defineix com un “clamorós error de fet” la insistència de la Generalitat en personar-se en la causa. Així retreu que la Generalitat sosté que “convé no oblidar que les activitats il·lícites objecte del present procediment afectarien, a més del President del Govern espanyol i la Ministra de Defensa, a més de seixanta ciutadans i ciutadanes de Catalunya, inclosos responsables polítics de les més altes
institucions públiques catalanes, com l’actual president de la Generalitat i tots tres presidents anteriors, així com la Presidenta actual del Parlament de Catalunya, Laura Borràs i l’anterior president, Roger Torrent, a més de diputats i eurodiputats, consellers i altres responsables
polítics, fet que suposa, a més d’un atac tant a la seguretat pública com als drets fonamentals de les persones directament i indirectament afectades, un atac també a les pròpies institucions públiques que els afectats encarnen, així com als pilars més fonamentals de l’Estat democràtic i de dret”.

Un argument que el jutge de l’Audiència Nacional defensa que s’ha d’utilitzar en altres instàncies judicials com el jutjat 32 de Barcelona que en principi, investiga el cas de Torrent i Ernest Maragall. Una causa que, per cert, ha estat arxivada aquesta setmana. Per altra banda, el jutge conclou que no hi pot haver vulneració de la tutel·la judicial efectiva perquè la regulació de l’acusació popular, interpretada pel Tribunal Constitucional, no permet que la Generalitat s’hi pugui personar en causes com la que segueix el jutge Calama.

Més notícies
Aragonès rep Sánchez abans de la reunió de la taula de diàleg / Jordi Borràs

El Govern admet que no hi ha data per una trobada entre Sánchez i Aragonès

Notícia: El Govern admet que no hi ha data per una trobada entre Sánchez i Aragonès
Comparteix
"Estem en el mateix punt que estàvem i cal concretar aquesta trobada", sosté Plaja
Notícia: El Govern admet que no hi ha data per una trobada entre Sánchez i Aragonès - Mobile
Roger Torrent i Ernest Maragall en un acte electoral de les eleccions municipal del 2019 / Europa Press

Arxivada la querella per l’espionatge amb Pegasus a Torrent i Maragall

Notícia: Arxivada la querella per l’espionatge amb Pegasus a Torrent i Maragall
Comparteix
El jutge diu que reobrirà la causa si Israel canvia d'actitud i col·labora amb la investigació
Notícia: Arxivada la querella per l’espionatge amb Pegasus a Torrent i Maragall - Mobile
Carles Puigdemont a Brussel·les / ACN

Puigdemont acusa Sánchez de “mirar cap a una altra banda” en el Catalangate

Notícia: Puigdemont acusa Sánchez de “mirar cap a una altra banda” en el Catalangate
Comparteix
El president a l'exili avisa dels perills de "blanquejar" l'ús de Pegasus
Notícia: Puigdemont acusa Sánchez de “mirar cap a una altra banda” en el Catalangate - Mobile
El president del govern espanyol, Pedor Sánchez, a Davos / Europa Press

Sánchez posa en dubte el cas Pegasus i anuncia més control al CNI

Notícia: Sánchez posa en dubte el cas Pegasus i anuncia més control al CNI
Comparteix
El president espanyol assenyala el CNI i anuncia reformes legislatives per controlar els serveis secrets
Notícia: Sánchez posa en dubte el cas Pegasus i anuncia més control al CNI - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: en fi a juny 02, 2022 | 12:39
  en fi juny 02, 2022 | 12:39
  cap sorpresa. Una mes de la injustícia franquista
 2. Icona del comentari de: Mala peça al govern. a juny 02, 2022 | 12:50
  Mala peça al govern. juny 02, 2022 | 12:50
  Qui ens respecta amb els polítics que tenim? Ningú! Ni ells mateixos. Sinó, mireu quina falta de tot té aquest personatge a Madrid, el Rufián, que ens ha pres el número i s'ha cregut que feia les amèriques a España, en nom dels catalans.
  • Icona del comentari de: Ricard a juny 02, 2022 | 15:08
   Ricard juny 02, 2022 | 15:08
   No ens respecten perquè no tenim manera de fer-nos respectar. Les resolucions judicials d'aquesta manera són una clara apologia a prescindir de les vies legals per resoldre el conflicte. Deu fet el jutge ens està dient: "poseu bombes". És l'habitual actitud castellana de respectar només a qui fa ús de la força, en oposició a la nostra cultura del pacte.
 3. Icona del comentari de: fideli a juny 02, 2022 | 12:53
  fideli juny 02, 2022 | 12:53
  d'españa, merda!
 4. Icona del comentari de: Independence Process a juny 02, 2022 | 13:16
  Independence Process juny 02, 2022 | 13:16
  El lawfare espanyol, el deep state espanyol, el clavegueram de l'estat espanyol... cada dia ens empenyen una mica més cap a la independència. Despertem-nos !
 5. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 13:25
  Pere LLimonera i Citronell juny 02, 2022 | 13:25
  Pegaso, pegaso, toca cojones, porqué no os calláis ya, y podemos tranquilamente esconder la mierda bajo la alfombra, como buenos constitucionalistas. Dejar ya de dar la tabarra, es anticonstitucional, no sé si lo sabéis!
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 14:36
   Pere Llimonera i Citronell juny 02, 2022 | 14:36
   Y dale, una vez mas... Te podría pedir, una vez mas, que Dejaras de USuRPaR Mi NoMBRe y el de otros para comentar sandeces de "FaLSa Bandera", pero te diré, Pere, tocayo, estimado TR0LL separata supremata, desde el cariño y el respeto: ! menos es más ! ... Si tanto TR0LLeaR y USuRPaR Mi NomBRe y el de 0TRos para comentar sandeces va a ser pa Naa... Total, por mucho (y bien) que TRoLLees, estos hijos de pvta no van a hacerte caso. Están lobotomizados. Date cuenta de que en el resto de España, en el Resto de Europa y del MunDo, N0 saben que Catalunya tiene mas de 1000 años de existencia como Estado-Nación; que es la Cuna de Europa; ni saben que CerVantes, Shakespeare, Erasmo, Da Vinci, Colon y Santa Teresa eran Catalanes... Están todos en contra nuestra. Todos en el Mundo Falsifican la Historia y nos dicen que somos suprematas e independencieros; pero nosotros sabemos la verdad verdadera... Es mas, nos acusan de romper la sociedad Catalana, la convivencia, la Democracia y el Estado de Derecho, y de quebrar la Economía; de la "Deuda Basura" y de que MiLes de Empresas se hayan ido, se sigan yendo, y de que N0 volverán... Te lo repito: están lobotomizados. Solo nosotros pensamos, conocemos y nos movemos de acuerdo a la verdad absoluta; y lo sabemos porque lo sabemos; esa es la prueba... Vinga, adeu i una abraçada, company!
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 14:57
    Pere LLimonera i Citronell juny 02, 2022 | 14:57
    Gonzalo, ¡grácias por apoyarme! el puto Trollete éste me toca los cojones y me stalkea manda Huevos, pero los dos unidos por la patria, nos desaremos de los putos trolls. Apa Adéu!
 6. Icona del comentari de: falco a juny 02, 2022 | 13:39
  falco juny 02, 2022 | 13:39
  Al jutge li diria amb tot el respecteque: nosaltres la gent del carrer, la gent normal, que te uns valors mes o meys equilibrats sobre el que esta ben o mal fet, que no existeix error de fet. El que existeix es una falta d'interes per part de la justicia, el gobern i les forces mediatiques, en que quedi tot impunne i aqui no passa res perqu els que manen son ells. Punt i final
  • Icona del comentari de: EDUARD a juny 02, 2022 | 15:22
   EDUARD juny 02, 2022 | 15:22
   JUSTICIA SI I TOTA. EL QUE PASSA ES QUE S'HAURIA DE FER UNA REVALIDA DE QUI ÉS VALIT PER EXERCIR-LA , PER INTERPRETAR.LA I PER APLICAR-LA. D'ENTRADA UNA INVESTIGACIÓ, ANS DE LA REVALIDA, SI TENEN CARNET, SIMPATIAS O DEUTES AMB ALGUN PARTIT POLITIC... i FORA. SEGUR QUE HI HAN HOMES I DONES DE PRO, FENT CUA PER OCUPAR LES SEVES PLACES. ALGUN DIA, ESPERO, SURTI UN LIDER O UNA LIDER AMB UN PAM DE COLLONS O OVARIS PER FER NATEJA DE TAN INDESITJABLE I POSAR LES COSES AL LLOC QUE ELS HI CORRESPON
 7. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 13:59
  Pere Llimonera i Citronell juny 02, 2022 | 13:59
  Se ha hecho justicia; y esto es bueno para Catalunya, para todo el resto de España también, y para la Democracia y el Estado de Derecho... Seguro que todos los Catalanes 'bona fide', los honestos y gente de bien, lo apoyan y entienden; y no se dejan arrastrar por las maniobras de elementos oscuros que no persiguen sino intereses espurios y objetivos Fantasiosos y egoístas... "Alea Jacta Est", y ya solo queda un camino: el de la Implementación de la Democracia, el respeto de los Derechos de todos los ciudadanos y del Estado de Derecho, o la vereda sinuosa del totalitarismo, del sectarismo autoritario, egocéntrico, discriminador y abusivo de algunos frente a todo el resto de la sociedad... Espero y sé que la gran mayoría de esta Sociedad Catalana elegirá el Camino de la cooperación, el Respeto y la Democracia... Apa, Bon Dia!
 8. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 02, 2022 | 14:25
  Gonzalo juny 02, 2022 | 14:25
  Id a Europa, id. Jajaja!
 9. Icona del comentari de: almogaver.cat a juny 02, 2022 | 14:37
  almogaver.cat juny 02, 2022 | 14:37
  És del tot evident que els jutges Uns per fanatisme i els altres per por, s'estan ofegant en un estany de corrupció. Com Pachàs, del fatxa Felip. Uns patetics corruptes, que violenten i tergiversen; canvien i recanvien, les lleis i per tant: Conscientment Criminals! Pot ser el desballestament de la seva propia nació.
 10. Icona del comentari de: Clamoroso a juny 02, 2022 | 15:05
  Clamoroso juny 02, 2022 | 15:05
  Es el cinismo y el pasarse por los cojones la justicia, las resoluciones parlamentarias, europeas y de instituciones internacionales, las inversiones, y cualquier cosa que afecta a Catalunya .
 11. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 19:43
  Pere Llimonera i Citronell juny 02, 2022 | 19:43
  hemos espiado y nos han pillado, hemos hecho una policia patriotica y nos han pillado, hemos echo cosas muy malas, pero lo haciamos todo por la patria. Un obrero que vota a VOX
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 03, 2022 | 10:43
   Pere Llimonera i Citronell juny 03, 2022 | 10:43
   Tu sabrás a quien votas, es tu problema, pero seria bueno -para ti y para los demás- que dejaras de TR0LLear y de USuRPaR los NoMBRes de otros Comentaristas... Te podría pedir, una vez mas, que Dejaras de USuRPaR Mi NoMBRe y el de otros para comentar sandeces de "FaLSa Bandera", pero te diré, Pere, tocayo, estimado TR0LL separata supremata, desde el cariño y el respeto: ! menos es más ! ... Si tanto TR0LLeaR y USuRPaR Mi NomBRe y el de 0TRos para comentar sandeces va a ser pa Naa... Total, por mucho (y bien) que TRoLLees, estos hijos de pvta no van a hacerte caso. Están lobotomizados. Date cuenta de que en el resto de España, en el Resto de Europa y del MunDo, N0 saben que Catalunya tiene mas de 1000 años de existencia como Estado-Nación; que es la Cuna de Europa; ni saben que CerVantes, Shakespeare, Erasmo, Da Vinci, Colon y Santa Teresa eran Catalanes... Están todos en contra nuestra. Todos en el Mundo Falsifican la Historia y nos dicen que somos suprematas e independencieros; pero nosotros sabemos la verdad verdadera... Es mas, nos acusan de romper la sociedad Catalana, la convivencia, la Democracia y el Estado de Derecho, y de quebrar la Economía; de la "Deuda Basura" y de que MiLes de Empresas se hayan ido, se sigan yendo, y de que N0 volverán... Te lo repito: están lobotomizados. Solo nosotros pensamos, conocemos y nos movemos de acuerdo a la verdad absoluta; y lo sabemos porque lo sabemos; esa es la prueba... Vinga, adeu i una abraçada, company!
 12. Icona del comentari de: Independentista a juny 03, 2022 | 06:07
  Independentista juny 03, 2022 | 06:07
  Sap greu dir-ho, però és cert: tracten la Generalitat com el què és: un zero a l'esquerra.
 13. Icona del comentari de: El cit campejador a juny 03, 2022 | 10:55
  El cit campejador juny 03, 2022 | 10:55
  ¿En este periódico subvencionado no se hablan de los nuevos audios publicados de Laura Piji Borràs? Para vosotros no es noticiable porque es un caso de corrupción flagrante y hay que proteger a los indepes. Así de supremacistas y represores sois...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa