El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional es nega a practicar la prova dels recursos del 17-A

La sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional no dona marge. Els magistrats han dictat una interlocutòria amb què denega no només celebrar vista oral pel recurs a la sentència dels atemptats del 17 d’Agost a Barcelona i Cambrils, sinó que ha denegat la pràctica de la prova que proposaven defenses i acusacions particulars, com la dels pares d’en Xavi, el nen de Rubí assassinat a la Rambla.

Així, l’Audiència clou la possibilitat de revisar molta de la prova que les parts van considerar que no s’havia practicat bé o no era concloent. De fet, els mateixos magistrats apunten que han trigrat a resoldre l’admissió de la prova i la decisió de celebrar vista oral, a la complexitat del sumari, la quantitat de recursos, les llargues sessions del judici oral que va presidir el magistrat Félix Guevara així com l’abundant documentació.

La resolució de la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional, la segona instància abans de la cassació davant el Tribunal Suprem, arriba just tres setmanes després de les polèmiques declaracions del comissari jubilat, José Manuel Villarejo, amb què implica el director del Centre Nacional d’Intel·ligència, els serveis d’informació espanyol, en la prevenció dels atemptats. Unes manifestacions, per cert, realitzades davant l’Audiència Nacional en el judici que se segueix contra el policia per la causa Tàndem.

Resolució sobre la prova i la vista del recurs a la sentència del 17-A/Quico Sallés
Resolució sobre la prova i la vista del recurs a la sentència del 17-A/Quico Sallés

De fet, tant defenses com acusacions particulars havien reclamat més prova per aclarir punts com ara les proves d’ADN de l’imam de Ripoll, Abdelbaky Es Satty, les comprovacions dels números de telèfon i els atestats que determinaven els moviments, les declaracions forenses i testificals d’investigadors del cas per acabar de tancar dubtes sobre la prova practicada en el judici oral.

En un dels punts més foscos de la instrucció, com és la identificació del cadàver d’Abdelbaky Es Satty, la Sala és concloent i no deixa cap escletxa per la tesi oficial de la seva mort. “La sentència d’instància, en el fonament de dret sisè, fa un minuciós anàl·isi de les proves relatives a la identificació genètica de les restes cadavèriques trobades a Alcanar i adverteix en primer lloc, de forma correcta, que no es jutja a Abdelbaky És Satty, i afirma que cal concloure del que ha actuat que a l’explosió de la casa d’Alcanar la nit del 16 d’agost del 2017, van morir Youssef Aalla i el citat Abdelbaky És Satty”, resolen.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: PER QUÈ? a gener 27, 2022 | 18:17
  PER QUÈ? gener 27, 2022 | 18:17
  Una cosa és la sentència i l'altra la realitat dels fets que no volen corroborar, com els estruços. Per què?
 2. Icona del comentari de: Ricard a gener 27, 2022 | 20:03
  Ricard gener 27, 2022 | 20:03
  Això és igual que quan els castellanistes diuen que Colom era genovès. O sigui millor dir que era de Burkina Gassó per tal de no dir que era català. Efectivament, l'estat xenofobo-pancastellanista està implicat amb els atemptats d'agost del 2017 fins a les celles.
 3. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a gener 27, 2022 | 20:56
  L'OBSERVADOR ASTORAT gener 27, 2022 | 20:56
  Però qui és la "Audiència Nacional"? Quin valor té, ni una sola línia de les seves sentències o resolucions? Estem parlant del TOP (Tribunal de Orden Público), tribunal del Règim Franquista (Feixista-Genocida) que, un cop mort el seu fundador, per disimular i donar aparença democràtica, va "Mutar" i es va canviar el nom, per continuar perseguint tot allò que pogués fer trontollar "la Sagrada Unidad de la España de Una, Grande y Libre".
 4. Icona del comentari de: PUTA ESPAÑA TERRORISTA a gener 27, 2022 | 22:19
  PUTA ESPAÑA TERRORISTA gener 27, 2022 | 22:19
  TERRORISTAS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa