Podem i el poder judicial s’enfronten per l’escó d’Alberto Rodríguez

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 i secretària general de Podem, Ione Belarra, s’ha mostrat molt crítica amb el Tribunal Suprem després que l’òrgan judicial hagi obligat la Mesa del Congrés dels Diputats a retirar el seu escó a Alberto Rodríguez. Belarra ha acusat el Suprem de “prevaricació” i assegura que “Rodríguez va ser condemnat tot i que les proves demostren que no era al lloc dels fets. L’objectiu era treure-li l’escó”. A més, la ministra ha afirmat que “el Suprem pressiona la presidència del Congrés [la socialista Meritxell Batet] per retirar l’escó a Rodríguez tot i que ambdós saben que això no és el que dicta la sentència”.

Davant d’aquestes acusacions, el Consell General del Poder Judicial ha recriminat a la ministra les seves afirmacions a través d’un comunicat. Aquest òrgan ha mostrat el seu malestar pel fet que Belarra hagi atribuït un delicte als seus magistrats. El CGPJ considera que aquestes declaracions “excedeixen absolutament els límits al dret a la llibertat d’expressió”. A més, el comunicat considera que “quan és un membre de l’executiu qui duu a terme aquestes manifestacions, situa les relacions entre aquests dos poders de l’Estat en una situació indesitjable”.

Aquest duel de declaracions entre Podem i el CGPJ arriba després que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, hagi accedit a retirar l’escó a Alberto Rodríguez. El motiu d’aquesta decisió ha estat la condemna del diputat d’Unides Podem a un mes i quinze dies de presó i a la seva inhabilitació acusat d’una agressió a un policia.

En un principi, la Mesa del Congrés va decidir no expulsar Alberto Rodríguez de la cambra en considerar que el diputat ja havia complert la seva condemna després de pagar una multa de 540 euros que li permetia quedar lliure de la presó. Però el magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena va aclarir a la presidència del Congrés que considerava que el pagament d’aquesta quantitat no eximia Alberto Rodríguez de la seva pena d’inhabilitació. Per tant, Meritxell Batet ha retirat l’escó del diputat de Podem. La formació morada argumentava que la inhabilitació de la sentència era per al sufragi passiu, cosa que vol dir que no pot presentar-se a unes eleccions però que, segons Podem, no l’obliga a deixar l’acta de diputat que ja tenia.

Comentaris

  Maria Octubre 22, 2021 | 22:51
  Aquest polítics, que el poble ha votat perquè els representi, han cedit la seva sobirania als jutges. Ara els jutges tenen el poder absolut sobre tot, sobre els representants polítics i sobre el poble. Una nova dictadura franquista, sense Franco, la dels togats.
  remigio III Octubre 22, 2021 | 23:19
  Total, ja la tenen amenaçada. Prevariquen i si el queixes prevariquen més i en la teua contra. Són, realment terroristes togats. Franco estava ben aconsellat sobre les togues. No hi ha lleis per als criminals. Ells sempre guanyen. Aconseguiren apartar a Pablo Iglesias. Han aconseguit robar-li l'escó a un diputat. I, seguiran fent de les lleis, les seues, pròpies lleis els draps que els convinguen. Per això són les seues lleis, per a canviar-les quan no els convinga. Algun dia es faran estudis sobre les conveniències de la psicopatia.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 23, 2021 | 11:25
  VAIG GUARDAR SILENCI - Martin Niemöller: Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci, perquè jo no era comunista / Quan van empresonar els socialdemòcrates, vaig guardar silenci, perquè jo no era socialdemòcrata/ Quan van venir a buscar els sindicalistes, no vaig protestar,perquè jo no era sindicalista / Quan van venir a buscar els jueus, no vaig protestar, perquè jo no era jueu / Quan van venir a buscar-me, no hi havia ningú més que poguera protestar /.....................

Nou comentari