Després de l’anunci d’una moció de censura a Badalona arriba l’anunci de l’acord d’un govern pluripartidista, amb suport extern de Guanyem. El fins ara alcalde, el popular Xavier Garcia Albiol, haurà de deixar el càrrec després de la polèmica de la seva aparició als papers de Pandora, uns documents difosos a nivell internacional sobre societats opaques per evadir impostos. L’oposició, fins ara dividida i a mata-degolla, va decidir centrar posicions i aliar-se per foragitar Albiol i configurar un govern pluripartidista amb el PSC al capdavant, Comuns, Esquerra i Junts per Catalunya. Aquest vespre s’ha formalitzat l’acord de govern.

Després de deixar passar l’oportunitat de formalitzar un govern municipal després de la dimissió de l’exalcalde Àlex Pastor, del PSC, l’abril de l’any passat, ara s’obre una nova etapa. Durant dies, el líder socialista Rubén Guijarro, Nora Sansebastian (Guanyem), Àlex Montornès (ERC) , Aïda Llauradó (Comuns) i el junter David Torrents –l’únic de la formació a tota l’àrea metropolitana nord– han enraonat discretament per formalitzar un acord per la moció i facilitar un govern que allargui fins les eleccions del 2023. La suma del sis regidors del PSC, els 4 de Guanyem, els 3 d’ERC, els 2 dels Comuns i el regidor de Junts superen els 11 que té el grup dels populars faciliten la moció i ara el govern o la governabilitat.

Els protagonistes de l’acord de Govern a Badalona/DT

L’acord s’ha mantingut en stanb-by fins tenir el vistiplau del PSC i del PSOE, a la vista de la transcendència nacional i estatal que tenia una maniobra política d’aquest calibre. Així, l’alcaldia l’ostentarà el PSC, i queda per tancar la resta de la configuració del govern municipal en els propers dies així com el repartiment de les regidories. Guanyem facilitarà la governabilitat però no formarà part de l’executiu local.

Les polítiques polèmiques d’Albiol no havien estat prou motiu per forçar un acord, ni la seva imputació pel cas de l’antena de telefonia mòbil. Però la seva vinculació amb una societat en un paradís fiscal ha fet vessar el got. De fet, un altre dels seus regidors, el responsable de Sanitat, Ramon Riera, també va admetre que era apoderat de la mateixa societat de Belize de la qual també ho era Albiol. Davant una situació que els líders de les formacions locals interpreten com “insostenible” han començat a enraonar. D’aquí que, a diferència de l’abril de l’any passat, ara “tenir l’alcaldia no és un problema a fi i efecte de fer fora Albio

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Borrachos y orgullosos. Españoles. Biba la fiesta de los toros! a octubre 25, 2021 | 21:36
    Borrachos y orgullosos. Españoles. Biba la fiesta de los toros! octubre 25, 2021 | 21:36
    A veure quan triguen pillar al nou alcalde del PSOEcat "in fraganti". Juas!
  2. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 26, 2021 | 05:59
    ciutadà octubre 26, 2021 | 05:59
    Amb el PSC ?. Canviaran pets per merda.
  3. Icona del comentari de: fideli a octubre 26, 2021 | 06:41
    fideli octubre 26, 2021 | 06:41
    PP, Pandora Papers
  4. Icona del comentari de: Mentre governin Badalona partits feixistes, no hi guanyarem res a octubre 26, 2021 | 11:57
    Mentre governin Badalona partits feixistes, no hi guanyarem res octubre 26, 2021 | 11:57
    El futur nou alcalde no serà millor per a la ciutat que l'Albiol, alcalde que en alguns casos no ho ha fet tan malament, però només per ser del PP amb tot el què això implica (anticatalanisme furibund i l'Espanya més rància i feixista), així com l'arenga particular que va fer l'Albiol a Calella 2017 als policies de l' A por ellos (aquells que es van pixar dels dels balcons i van sortir a repartir als calellencs, crec que ja és bo fer-lo fora. Bon vent!
  5. Icona del comentari de: Jordi González a octubre 26, 2021 | 12:03
    Jordi González octubre 26, 2021 | 12:03
    Dels altres partits es pot esperar qualsevol cosa, però el PSC segueix devaluant el seu prestigi polític amb accions immorals. Els famosos papers no demostren cap il.legalitat per part de Xavier García Albiol. Totohom ho sap. Però no desaprofiten "gratar" una mica de poder, encara que sigui agrupant-se amb gent antisistema o independentista. Passem d'un excel.lent gestor a un grupet mediocre de poítics de tercera. Vergonya, socialistes!
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 26, 2021 | 16:11
    Gonzalo octubre 26, 2021 | 16:11
    Elecciones dentro de año y medio. Que hable el pueblo badalonés en unas elecciones legales y vinculantes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa