Absolts els síndics de l’1-O

La sentència els absolt dels delictes de desobediència i usurpació de funcions públiques

El jutjat penal núm. 11 de Barcelona ha absolt dels delictes de desobediència i usurpació de funcions públiques, els cinc membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O, segons ha comunicat avui el TSJC. La jutgessa considera que no ha quedat acreditat haguessin estat notificats pel Tribunal Constitucional el 7 de setembre de 2017 quan van ser nomenats pel Parlament de Catalunya. Aixói mateix, que el mateix TC els va fer “cap advertència expressa del deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposés impedir o paralitzar qualsevol iniciativa”.

La resolució de 44 pàgines considera que tampoc ha quedat acreditat que prenguessin cap acord com a Sindicatura ni que ordenessin la publicació d’aquests suposats acords al web ref1oct.org, ni tampoc cap reunió dels membres dels Síndics. Així mateix, la jutgessa evidencia que ni tan sols els quatre acusats -Josep Pagès, Jordi Matas, Marc Marsal, Tània Verge i Marta Alsina- redactessin ni participessin en la redacció del “Manual d’instruccions” del referèndum, que es va aportar com a prova per part de la Fiscalia.

La jutgessa considera que ateses les dates en què van ser notificats personalment de les advertències del Tribunal Constitucional i la seva resposta posterior no es pot acreditar que volguessin “mantenir la seva inquebrantable voluntat d’ignorar i eludir els acords del TC”. En definitiva, la jutgessa conclou que no es dona cap dels requisits del 556 del Codi Penal per culpabilitzar els encausats d’un delicte de desobediència i ni molt menys d’usurpació de funcions, com demanava fiscalia.

Comentaris

  Ricard 16/04/2021 10:08 am
  La fiscalia castellanista un cop més ha estat barroera.
  Mikelet 15/04/2021 9:39 pm
  PARA LUISNOMEACUERDO Entiendo que puedas ser anti indepe, ya que cada uno es anti lo que le da la gana, pero es que tus comentarios destilan un odio tan profundo, que me hace pensar que tienes algún tipo de desajuste mental. No es normal que una persona, digamos que mentalmente sana, haga estos comentarios con este odio tan exacerbado. Debe ser muy difícil vivir con tanto odio, por eso te aconsejo que te pongas en manos de un profesional. Serás mâs feliz.
   Jordi 15/04/2021 10:47 pm
   Da la impresión que no eres asiduo de este medio, porque el tal Luis se pasa,pero del lado independentista no dices nada,cuando ponen lo de pasar a los españoles por las armas o lo de que el mejor español,es el español muerto,por cierto nunca ponen españoles,ponen ñordos y otras cosas,eso no es odio y a esos no le aconseja ponerse en manos de un profesional,así viviremos todos más felices.
  Català 15/04/2021 7:41 pm
  Molt bé. Però la grandíssima putada que els han fotut no els la treu ningú.
  ferreret 15/04/2021 5:55 pm
  Sembla com si haguessin fet efecte els advertiments de la judicatura europea i de l'organisme de Drets Humans de l'ONU
  Gonzalo 15/04/2021 5:27 pm
  Veis, laZis? España, aunque os joda, es una democracia. Era fácil meterles una inhabilitacion para ejercer ya no sólo como políticos electos, sino como funcionarios del estado......... Por suerte para vosotros, España es un país con las mayores de las garantías procesales posibles.. Un gran país.
   Jutges franquistes tenen por d'Europa 15/04/2021 10:06 pm
   Por que tenen de com quedaran a Europa tots aquests jutges...
   Mikelet 15/04/2021 9:38 pm
   PARA GONZALO Entiendo que puedas ser anti indepe, ya que cada uno es anti lo que le da la gana, pero es que tus comentarios destilan un odio tan profundo, que me hace pensar que tienes algún tipo de desajuste mental. No es normal que una persona, digamos que mentalmente sana, haga estos comentarios con este odio tan exacerbado. Debe ser muy difícil vivir con tanto odio, por eso te aconsejo que te pongas en manos de un profesional. Serás mâs feliz.
    Jordi 15/04/2021 10:49 pm
    Te contesto lo mismo que te he contestado para Luis.
  Democracia 15/04/2021 4:42 pm
  Llavors en que quedem, hi ha justicia o no hi ha justicia? O només es justicia quan surt el que a mi m'agrda??
  Anònim 15/04/2021 3:27 pm
  La justicia española funciona.
  Luisnomeacuerdo 15/04/2021 1:52 pm
  Para que luego digáis los fascistas independentistas que el reino de España no es magnánimo con sus súbditos, a estos borreguetes se les na dado una nueva oportunidad para que vuelvan a la luz, eso sí han tenido el culete encogido casi 1714 días.

Nou comentari