Tot el que has de saber sobre les manifestacions de l’1-O

Després de l'èxit de la Diada, a la qual van assistir 480.000 persones, l'entitat prepara ara les mobilitzacions de l'1, 2 i 3 d'octubre

Després de l’èxit de la manifestació de la Diada, a la qual van assistir 480.000 persones segons els càlculs de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’entitat prepara ara les mobilitzacions de l’1, 2 i 3 d’octubre. Aquestes concentracions, que formen part del cicle de mobilitzacions que es va iniciar l’11 de Setembre, pretenen reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva contra l’Estat espanyol.

Algunes de les manifestacions es celebraran a la Catalunya Nord per tal de reconèixer el paper dels Països Catalans, i en particular de la Catalunya Nord, en l’adquisició i repartiment de les urnes de l’1-O. És una manera, segons l’ANC, de “reconèixer tots els indrets del país que van aguantar els atacs de la policia espanyola i la guàrdia civil”. Aquestes mobilitzacions també volen homenatjar els represaliats per l’1-O i per totes les mobilitzacions posteriors i “reafirmar la voluntat conjunta d’avançar i celebrar cada fita”.

Els actes de l’1 d’Octubre

El Primer d’Octubre es celebrarà, a primera hora de la tarda, un acte polític a Illa, a Rosselló. L’objectiu és reivindicar el paper que va tenir la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum i evidenciar que “quan el moviment independentista ha avançat i ha estat més fort és quan la societat civil i les institucions han anat juntes”.

En finalitzar l’acte polític, un conjunt de vehicles es desplaçaran cap a Figueres amb les urnes que es van utilitzar per al referèndum. Un cop a la plaça Catalunya de Figueres, es celebrarà un acte polític previ al concert de Ginestà i Xavi Sarrià. Les entrades costen 7 euros i es posen avui a la venda a la web de l’ANC.

Paral·lelament al concert de Figueres, les assemblees territorials organitzaran, arreu del país, actes polítics directament vinculats amb el referèndum. Segons l’ANC es celebraran als llocs on hi va haver “atacs rellevants” o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol “amb imaginació i creativitat”. Aquestes concentracions rebran les urnes que hauran sortit de la Catalunya del Nord.

Marxes pel 2 d’octubre

El dissabte 2 es celebraran marxes a tres punts del territori per a reivindicar la independència. Caldra inscripció prèvia a través del web de l’ANC. La primera de les marxes és la Nord, que sortirà a les 8 h des del pavelló de Sant Julià de Ramis i passarà per la ciutat de Girona. Quan arribi a Aiguaviva s’hi farà un acte polític. L’organització posa a disposició dels participants busos per retornar a Sant Julià de Ramis o Girona un cop hagi acabat l’acte. A més, l’organització ofereix, a les persones que hagin anat al concert de Figueres, la possibilitat de dormir al Pavelló de Sant Julià de Ramis i l’endemà se servirà esmorzar a qui s’hagi quedat a dormir.

La segona de les marxes és la Centre, que sortirà a les 14 h de la plaça Parroquial de Vinaròs i passarà per Alcanar fins a arribar a la Ràpita. A la plaça 1 d’Octubre es farà un acte polític que començarà a les 21h. L’organització també posarà busos llançadora d’11 h a 13 h que portaran els participants de la Ràpita a Vinaròs per tal de poder iniciar la marxa.

La tercera de les marxes convocades el dia 2 d’octubre és la de Ponent. Sortirà a les 6 h del matí de la Parada de l’Àngel i anirà fins a Lleida passant per Alcarràs sobre les 8 h del matí, on està previst que s’hi afegeixi més gent. L’acte polític final serà a Lleida a les 14h.

Acte final a Barcelona el 3 d’octubre

El diumenge 3 al matí tindrà lloc a Barcelona un acte polític amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre.

En el marc d’aquesta campanya, l’ANC fa públic avui el portal web repressio.assemblea.cat, que agrupa totes les accions antirepressives de l’entitat sota un mateix paraigües. Es pretén que sigui una eina antirepressiva d’informació, mobilització i suport. A banda, l’ANC organitza també la Conferència Nacional Antirepressiva juntament amb altres entitats.

Comentaris

  Hi aniran quatre gats... 17/09/2021 5:40 pm
  La festa Nacional de Catalunya es la Diada, l'11 de setembre. L'1-O és el dia de la vergonya, va començar triumfant quan vam votar sota cops de porra i magrejos dels piolins, i vam guanyar! Després un poc honorable batxiller poc preparat pel càrrec va trigar setmanes a donar el resultat, segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat.
   A l'aguait 17/09/2021 8:01 pm
   El 1-O va ser el dia en que varem votar i ho varem organitzar i fer tots. Va ser un episodi assenyalat del camí cap a la llibertat i només la força bruta de l'estat espanyol ens va retardar en el nostre objectiu. Totes les independències han tingut el camí amb obstacles fins a la fita final, fins i tot sobrepassant els rebentaires de torn (exemple: "hi aniràn 4 gats") que ho volen impedir.
    per Rebentaire ja tenim a Fuigpelmón 18/09/2021 9:45 am
    ell va suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat
  ¿Hay "negociete" de camisetas?. 17/09/2021 5:47 pm
  ¿ Vendrá Maleteroman l?.
  Veterà antifranquista. 17/09/2021 7:36 pm
  Magnífic! Tot i que el meu estat físic no em perme d'assistir-hi, estaré al costa. Ánim!.
  Català 17/09/2021 7:37 pm
  Els quatre gats ho sereu els repugnants botiflers espanyolistes, cabrò.
   Aigualit 17/09/2021 10:50 pm
   Tens la samarreta oficial de la marmotada? Em sembla que surt Puigdemont fent un calvo. Com sereu els 4 gats, fan un preu especial: 10 samarretes per 50 cèntims, ànim, babau.
  Luisnomeacuerdo 17/09/2021 11:41 pm
  Y recordad los lazinazis hacer acopio de voltarem y pedir cita al oculista que luego son todo prisas. Que bonito el mapa, solo le falta añadir a tractoria Marruecos.
  jaume 18/09/2021 12:37 am
  vergonyós només falta que ballem una sardaneta i li llapem les sebates a la delegada del gobierno
  Doctor Strangelove 18/09/2021 7:33 am
  Eren cuatrocientos o mil, que diria l,ínclit Felipe González. Doc
  MHP 18/09/2021 10:40 am
  489.000 persones al 11S???😂😂😂 No saben ni comtar, venedors de fum. Potser arribaven als 50.000???
  JordiT 18/09/2021 11:08 am
  7 euros al concert de Figueres? Si hi ha que pagar hi haura moltes baixes. Com bon Catalá manifestarse sí pero que sigui gratuit.
  La ANC i les seves xifres de manifestants fan riure 18/09/2021 2:33 pm
  Van començar amb uns impossibles 400.000 manifestants. Ha passat una setmana i ja van per 480.000. En el proper comunicat seran 500.000 o 1.000.000. No hi ha res com buscar un número rodó recordable perquè la parròquia creient seguegue endorfines.
  Llengua 18/09/2021 11:29 pm
  Anar a Rosselló és anar al municipi del Segrià anomenat Rosselló, anar al Rosselló és anar a la comarca catalana del Rosselló.

Nou comentari