Titellaire Sánchez, titella Illa

"El que ens ha d’interessar com a catalans és la nostra unió. El que ens ha afeblit és la divisió de l’independentisme"

Confesso que sempre he sentit una profunda al·lèrgia vers el Partit Socialista, tant el central, el de Madrid, com la guingueta que tenen muntada a Catalunya de la qual han viscut a costa nostra tota la vida personatges tan sibil·lins i malalts d’autoodi com Miquel Iceta, Salvador Illa, Eva Granados i companyia. Cal molta malignitat, moltíssima, per experimentar el plaer morbós que ells experimenten escopint verí sobre Catalunya i ordint a l’ombra la manera de sotmetre-la com més millor als designis de Madrid. Per sort, formen part d’una espècie minoritària, només cal comptar els escons que té l’espanyolisme en el nostre Parlament i comparar-los amb els de l’independentisme. Però encara hi ha molta feina a fer. 

Catalunya no té cap futur en el si d’un Estat que no sigui el seu, el necessita per dignitat, per raons econòmiques i socials i, com és lògic, per poder decidir sobre si mateixa, però també el necessita per alliberar-se d’aquesta colla de paràsits que mengen cada dia del nostre plat i que, ufans i superbs, gosen dir-nos quin n’ha de ser el tall i quina la quantitat que els hem de servir. Sento una profunda aversió només de veure a televisió els seus rostres caragirats o d’escoltar a la ràdio la seva xerrameca cínica, deshonesta i mentidera. Hi ha gent que és al·lèrgica al pol·len, n’hi ha que és al·lèrgica als gats i jo sóc al·lèrgic a aquesta gent. Ells són el vehicle a través del qual el titellaire de la Moncloa expressa la seva ideologia, per bé que de vegades és el mateix titellaire qui, sortint del guinyol, se’ns adreça directament per intentar convèncer-nos de les excel·lències de la seva tramoia.

Això ha fet recentment Pedro Sánchez en la presentació de Salvador Illa com a candidat a les eleccions catalanes. La tramoia es diu “¡A por ellos!”, i Salvador Illa n’és el titella principal. Però abans de posar-se’l a la mà per començar-lo a moure i fer-lo parlar, Sánchez, que és un dels individus més falsos que hi ha avui en la política activa, ha volgut tenir un minut de glòria televisiva valent-se del suat repertori de tòpics que defineix el seu discurs sense que li importi mostrar-ne les contradiccions. És una obscenitat veure com aquest home fa mans i mànigues per aconseguir l’extradició d’una persona innocent com el president Puigdemont mentre protegeix i finança un delinqüent internacional conegut com a rei emèrit. I és també una obscenitat sentir-lo parlar de “respecte a les normes democràtiques” tot presidint un Estat amb presos polítics, exiliats i milers de persones perseguides precisament per haver respectat la regla principal de la democràcia, que és la llibertat d’expressió exercida, en aquest cas, pel poble català a través de les urnes. Pedro Sánchez empresona, apallissa i persegueix els qui no se sotmeten al principi totalitari de la unidad de España, i per això ell i el seu partit tenen planejat aliar-se amb la ultradreta –Vox-PP-Ciudadanos– per governar Catalunya i imposar-li l’esmentat principi dictatorial. 

Els socis que esculls a la vida defineixen la teva personalitat i expliquen sovint tot allò que pretens amagar. Podem veure que totes les esperpèntiques manifestacions ultranacionalistes espanyoles fetes a Catalunya tenen idèntics participants: PSOE-VOX-PP-Ciudadanos. I és que tots quatre estan units pel mateix principi. Un principi al qual no són alienes Jéssica Albiach, Ada Colau i la seva formació, com es fa palès a l’Ajuntament de Barcelona, on governen gràcies a una aliança amb la ultradreta contra l’independentisme. “Todo por la patria”, oi que sí senyores Colau i Albiach? Aquesta gent tan falsa i demagoga que viu a costa nostra embruteix la política i tot allò que toca. Des del Gobierno de España, per exemple, Pedro Sánchez i el PSOE han utilitzat tot un estol de lacais que els fan la feina bruta a l’hora de manipular les eleccions catalanes a fi que siguin els seus, des dels despatxos, i no el Parlament de Catalunya, qui en decideixi la data. No tenim poder ni tan sols per decidir quan celebrem eleccions “autonòmiques” i encara hi ha catalans que diuen que la independència “ara no tota” i que cal esperar un parell de generacions. El 2071 en podríem tornar a parlar, oi que sí, senyor Sòcrates?

Em repugna veure com, fent gala de la seva tradicional obscenitat, Sánchez, Illa, Iceta, Eva Granados i el PSOE, en el seu conjunt, volen posar en risc la vida de milers de persones obligant-les a anar a votar el 14-F en plena pandèmia i en contra de les recomanacions científiques. Em repugna veure com un personatge tan sinistre com Salvador Illa que, com a ministre de Sanitat, hauria d’estar al costat de la ciència, agafa la calculadora electoral i exigeix que es facin eleccions pel sol fet que somia guanyar-les ell –com es pot ser tan càndid, senyor Illa? Presidir Catalunya vostè? Vostè? No em faci riure!– Mai, mai de la vida ha de permetre Catalunya que una persona de tanta baixesa moral presideixi el país. Aviat, però, un cop abandoni la trinxera ministerial, el sentirem parlar pels descosits. De moment, ja ens ha alliçonat dient-nos que els catalans hem de “superar l’exili interior”. Ho diu ell, ministre d’un Gobierno que té mig govern de Catalunya a l’exili exterior; ho diu ell, que és ministre d’un Estat espanyol que els tribunals europeus retraten com a profundament antidemocràtic i que no sols persegueix un president de Catalunya legítimament escollit a les urnes, sinó que, per mitjà d’acusacions falses fabricades a les clavegueres de l’Estat, persegueix també els advocats que el defensen.

Salvador Illa es lamenta que la divisió ha debilitat el nacionalisme espanyol i espera que la unió amb Ciudadanos, PP i Vox els “farà forts”. Que vagi fent, pobret. El que ens ha d’interessar com a catalans és la nostra unió. El que ens ha afeblit és la divisió de l’independentisme. Els interessos espuris de partit són letals per al nostre país davant d’una causa general com és la llibertat. Amb Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP units per damunt de les diferències individuals i com a membres d’un únic equip, la revolta dels caragirats, és a dir, tota la caspa que representen PSOE, PP, Ciudadanos i Vox, serà un tigre de paper. Si volem decidir, comencem per ser conseqüents.

Comentaris

  ERC montilles, sancheSS, ILLES I JUNQUERAS, la Catalunya real per erc 26/01/2021 5:09 pm
  Carod-Rovira era independentisme sector Montilla. Junquwras es independentisme sector Sanchez.155. Erc es Dependentisme, sempre, tretdeqiuqn manava Colom
   Carles 26/01/2021 10:00 pm
   Cal que els superindependentistes de Junts, Esquerra i CUP s'uneixin per fer la indy, ja ho crec. Cuidi's la demència senil.
  Doctor Strangelove 26/01/2021 3:52 pm
  No Ramon, no. Tinc xati nova, suposo que deu ser això! Doc.
   Jordi C. 26/01/2021 9:54 pm
   L'articulista continua tenint fe per fer la independència en els tres partits processistes, vividors de la moma autonomista. I a sobre demana que s'uneixin. En fi. Aquest home és un cas perdut, de frenopàtic. Porta mitja vida en l'autoengany fracassat, i continua amb la mateixa absurda tossudesa.
  jg 26/01/2021 3:25 pm
  Cal molta malignitat, moltíssima, per experimentar el plaer morbós que ells experimenten escopint verí sobre Catalunya i ordint a l’ombra la manera de sotmetre-la com més millor als designis de Madrid ¿Seguro que que son ellos los enfermos, muchacho?
  jg 26/01/2021 3:11 pm
  titeres del estado profundo, no?
  Pere 26/01/2021 1:18 pm
  Absolutament d´acord, Víctor!!!
  La divisió de l’independentisme 26/01/2021 1:17 pm
  Qui representa l'independentisme tal com tu ho entens, Víctor?. En aquest digital hi ha infinitat de comentaris sobre la dubtosa filiació indepe d'ERC i fins i tot de les CUP. És ERC indepe?; son les CUP indepes?; si ERC no ho és, l'independentisme està en franca minoria; si les CUP tampoc ho son, mes minoria. Si ERC i/o CUP son indepes, molta gent està mentint per raons partidistes o per ignorància.
  20
  13
  Respon
   Jo t'ho explico 26/01/2021 2:42 pm
   Miss Catalunya va aconseguir la unitat amb xantatge, trencant la paraula donada i perdent un any. Gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la historia. Els corruptgents portan 10 anys al timó cap enlloc donant voltes a Ítaca amb mentides i sense atrevir-se a fer el que prometan. Tinc infinita més confiança amb ERC i/o CUP que en els processistes corruptgent que van pujar al carro indepe (sense ser-ho) quan va sortir a la llum les seves vergonyes i miseries dels ultims 40 anys, processar i no avançar.
    @Jo t'ho explico 26/01/2021 3:34 pm
    Perfectament explicat. Tu ets anti-corruptgent. La divisió i minoria de l'independentisme posada de manifest. O votaries a JxCat per Catalunya?.
  Ferran 26/01/2021 1:14 pm
  Avaricia, envidia, insolidaridad, latrocinio, enchufes, corruptelas, falta de preparación, procrastinacion, dejadez,autoritarismo, vaguedad, mentiras al engros, son algunas de las características de EspaÑistan. Todo ello en grandes dosis y repartido a mansalva a derecha e izquierda del espectro político o de la jujujudicatura etc... Hacen que EspaÑistan no haya cambiado en absoluto en los últimos 70 años. La mayoría de leyes " a favor" de las personas (no me gusta lo de clases)más necesitadas, o son un cuento, o únicamente existen en el papel, o llegar a ellas HOY,ACTUALMENTE a través de la inexistente atención telefónica de cualquier organismo y la devolución de formularios "mal rellenados" es prácticamente imposible. Hemos perdido el sentido primitivo de la tribu, donde las puertas están abiertas y la gente se ayuda. No nos merecemos llamarnos seres humanos. La mayoría de animales son mejores que nosotros. Necesitamos un gobierno fuerte que nos aleje del pifostio del Central, y permita DE VERDAD un cambio en la sociedad.
  21
  13
  Respon
  Anònim 26/01/2021 1:14 pm
  Avaricia, envidia, insolidaridad, latrocinio, enchufes, corruptelas, falta de preparación, procrastinacion, dejadez,autoritarismo, vaguedad, mentiras al engros, son algunas de las características de EspaÑistan. Todo ello en grandes dosis y repartido a mansalva a derecha e izquierda del espectro político o de la jujujudicatura etc... Hacen que EspaÑistan no haya cambiado en absoluto en los últimos 70 años. La mayoría de leyes " a favor" de las personas (no me gusta lo de clases)más necesitadas, o son un cuento, o únicamente existen en el papel, o llegar a ellas HOY,ACTUALMENTE a través de la inexistente atención telefónica de cualquier organismo y la devolución de formularios "mal rellenados" es prácticamente imposible. Hemos perdido el sentido primitivo de la tribu, donde las puertas están abiertas y la gente se ayuda. No nos merecemos llamarnos seres humanos. La mayoría de animales son mejores que nosotros. Necesitamos un gobierno fuerte que nos aleje del pifostio del Central, y permita DE VERDAD un cambio en la sociedad.
  20
  13
  Respon
  Rosa. 26/01/2021 11:53 am
  Gran article i gran reflexió. Es obvi que els que comenten son justets, els hi funcionen poques neurones. LLegir l'odi que els hi provoquem, demostra que tenim raó i ells molta por. PD. Fa molta mandra el tema de la DIBA, llegiu el llibre del Josep Costa, ho explica molt bé. Dit aixó crec que haurien de trencar el pacte entre JxC i PSC, com haurien de trencar TOTS els dels Ajuntaments entre partits Indepes i PSC.
   Si noia, 26/01/2021 2:36 pm
   Josep Costa es aquell corruptgent que fa poc pactava amb Ciudadanos per evitar una foto del MHP Torrent, oi?
  Ramon 26/01/2021 11:47 am
  Veient com de rabiosos es posen els sicaris del tripartit per les poques veus mediàtiques que se'ls escapen a llur control, veient per exemple quin desfici, quin neguit per insultar i intentar neutralitzar els articles de Víctor Alexandre i Ramon Cotarelo en aquest mateix digital, tens talment la sensació que de bon grat arribarien a les mans, és inevitable pensar que Vilaweb, que no els ho consent, deu provocar-los llagues d'estómac.
  74
  34
  Respon
  Ramon 26/01/2021 11:38 am
  Per mi tot és PSC. Vull dir que, sí, ja ho sé, que ara hi ha actives més marques polítiques d'Espanya però per mi és com si totes fossin PSC. Filles del PSC. Deutores del PSC. Tindran les sigles que tinguin, C's, ECP, SCC, UPyD, ERC, PPC, VOX, però sentir-los és sentir el PSC de tota la vida. O sigui l'enemic real. Els mateixos argumentaris, les mateixes intencions, les mateixes fòbies, els mateixos tòpics, el mateix autoodi de cara als catalans i el mateix lerrouxisme de cara als immigrants. No aporten cap merda que ja no ho l'hagués aportada el PSC.
  66
  26
  Respon
  ciutada del mon 26/01/2021 9:56 am
  jajajaj pallasso hiperventilat i ple d'autoodi en fi veste,n amb el josep sort el tarat del espot i 4 frikis mes a fer la ma borinot feixista.
   Anna c. G. 26/01/2021 12:17 pm
   No es podria explicar millor. Gràcies.
  "Mai, mai de la vida ha de permetre Catalunya que una persona de tanta baixesa moral presideixi el país." 26/01/2021 9:38 am
  Mil veces mejor que lo presida Quim, nuestra entrañable alimaña de dientes verdosos y bla, bla, bla. O el hijo del Florenci. Eso si que son referentes morales com cal.
  42
  113
  Respon
  Bon article Victor, però no posi tothom al mateix sac! 26/01/2021 7:35 am
  Fa menys d'un any, JxSou van regalar la Diputació de BCN al PSOEcat , Nuria Marin (també investigada per corrupte com molts corruptgents), perquè no la tingués ERC que va guanyar les municipals. Creu que son lleials? Son el mateix? Quina és la prioritat dels corruptgents? Acaparar poder, poltrones i raconets?
   Respota al 9.38 am 26/01/2021 12:00 pm
   És estrany que treguis del teu sac a la traïdora ERC, que governa Sant Cugat amb el PSOE tot i que JxCat va guanyar les eleccions per molts més regidors que els poquets d'ERC. Aquest pacte ERC-PSOE va fer que JxCat s'emprenyés i fes butifarra a ERC a la Diputació. Els dos pactes són una merda, però la Secta d'ERC és així. I ara planegen un tripartit amb el PSOE i Comuns. I anar fent, tu! "Cal ampliar la base de la mamella".
   44
   13
   Respon
    Si noi, 26/01/2021 2:32 pm
    Pactes amb PSOE a ajuntaments, no Diputacions: Corruptgència 27 / ERC 17
   Ramon 26/01/2021 11:43 am
   ERC es tenia més que merescut el pacte de la diPutació.
  Doctor Strangelove 26/01/2021 6:10 am
  Hiperventilat, podries haver dit el titellaire de Waterloo, i el seu titella Kim Jong Torra, o ara, la titella Laura Hagrid Borràs. I és que ets tan justet que no veus que el pitjor del món mundial ho tenim a casa. En fi, com a caspós, engendres com tu i tots els arreplegats del Jx3%. Doc.
  14
  87
  Respon
   Ramon 26/01/2021 11:41 am
   Collons, per una Supercopa i una Copa com continua d'hidrofòbic el doctor! Ara imagina't que prosperés aquella demanda d'un excandidat a la presidència del Barça perquè els traguessin les primeres Copes d'Europa!
   Fàstic de Doc StrangeBurlero 26/01/2021 10:14 am
   Un altre amb pocs arguments... i a vegades n’ha tingut, però quant un es de Cal Justet... Ja se sap. En fi. Doc.
    Dani 26/01/2021 11:01 am
    Señor Víctor usted amparándose en la libertad de expresión llama delincuente a una persona que no ha tenido juicio, ni sentencia firme, eso un desconocido no hay problema, pero usted hace aquí de periodista o eso nos hace ver, por lo tanto es muy grave, y me parece que punible, debería reflexionar.
  Ramon 26/01/2021 12:05 am
  El primer PSC tenia unes posicions nacionals força potables. Per això l'Operació Tarradellas.
  Titellaire la demència senil ... 25/01/2021 11:40 pm
  ... titella Víctor Alexandre.
  10
  96
  Respon

Nou comentari