L’ensarronada de la Taula de Diàleg

"La mentida és un dels trets idiosincràtics d’Espanya en relació amb tot allò que afecta Catalunya"

Tothom pot ser víctima d’una ensarronada alguna vegada, perquè al darrere sempre hi ha una confiança traïda o un excés de bona fe. Però quan la víctima compta per segles el temps que fa que l’ensarronen i per milers les ensarronades que li han fet, ja no estem parlant de confiança traïda ni de bona fe. Ni tan sols de candidesa grotesca. Estem parlant d’una operació feta a quatre mans, ensarronador i ensarronat, destinada a afavorir els interessos de tots dos. La Taula de Diàleg, n’és un exemple ben il·lustratiu.

L’ensarronada de la Taula és una operació política que neix de dues necessitats. D’una banda, de la necessitat del govern espanyol de fer creure a Europa que Espanya no és Turquia –l’indult (vexatori) dels presos polítics (que no amnistia) és fruit d’això perquè li resultava insostenible–; de l’altra, de la necessitat d’Esquerra Republicana, la nova Convergència, d’emmascarar el seu immobilisme al poble català i a molts dels seus votants de bona fe. En altres paraules, ni PSOE-Podemos ni Esquerra tenen cap projecte per a Catalunya que no sigui la seva subordinació a Espanya.

Espanya ha mentit sempre, sempre, sempre als catalans. Sempre i en tots els camps. La mentida és un dels trets idiosincràtics d’Espanya en relació amb tot allò que afecta Catalunya. Darrerament, ho han pogut comprovar la justícia italiana, en particular, i la justícia europea, en general, a propòsit del cas del president Puigdemont. Són segles de tripijocs, de mentides, de fraus, d’ensarronades i de corrupció amb un únic objectiu: mantenir Catalunya sotmesa a Espanya fins a la fi del món. Els mitjans a emprar, per bèsties que siguin, no importen. I si cal fer el ridícul internacional, es fa, i si cal violar els drets humans, es violen, perquè no hi ha res en aquesta vida, absolutament res, que estigui per damunt d’Espanya.

Esquerra Republicana ho sap de sobres, això. Sap perfectament que la Taula és una pèrdua de temps. Però només per a Catalunya, no pas per a Esquerra ni per a PSOE-Podemos, perquè per a qui no té res a oferir no hi ha res millor que el pas del temps. En aquest sentit, és molt més greu el comportament de la part catalana que el de l’espanyola, ja que aquesta fa el que hom espera que faci tot Estat opressor, que és fer-se l’orni quan el sotmès s’exclama. Allò que no espera ningú és que el sotmès li compri el discurs, que hi col·labori i que pretengui entabanar la resta de sotmesos dient-los que aquesta vegada sí, aquesta vegada, després de segles d’ensarronades i d’agressions, s’ha produït el miracle i hi ha realment algú a Madrid molt interessat a escoltar Catalunya i a “concedir-li” l’amnistia i l’autodeterminació d’acord amb la voluntat de les urnes tot seguint l’exemple de dos estats tan democràtics com el Regne Unit i Canadà. Francament, és inimaginable que fins i tot a Esquerra hi hagi algú amb un nivell de candidesa tan extrema per empassar-se això, la qual cosa demostra la gravetat de l’ensarronada que suposa la Taula de Diàleg.

La Taula de Diàleg neix morta, perquè les hostilitats espanyoles, via policial i judicial, no només no s’han aturat, sinó que es mantenen de manera exacerbada, cosa que viola la base ètica de tot “diàleg”; la Taula de Diàleg neix morta, perquè l’U d’Octubre no vam sortir al carrer, ni vam posar les urnes, ni vam ser apallissats perquè volíem ‘dialogar’ sobre La Ricarda; la Taula de Diàleg neix morta, perquè, en definitiva, no hi ha res a dialogar. Res de res. M’explico: tot allò que es ‘dialogarà’ seran afers autonòmics que ja disposen dels seus canals bilaterals oficials i dels seus responsables al capdavant de les conselleries de la Generalitat i dels ministeris espanyols. Per parlar del mateix que parlen la resta de Comunidades Autónomas no cal cap Taula de Diàleg. Llevat, com és el cas, que calgui representar una comèdia. La comèdia de Pedro Sánchez i Pere Aragonès. No m’estranya que el senyor Sánchez només tingui elogis per al senyor Aragonès. Per a ell, ha estat tota una troballa.

Menteix, per tant, Pere Aragonès, quan ens diu que la Taula de Diàleg és una taula de negociació. No, senyor Aragonès. Això no és veritat. No ho és, perquè per tal que l’opressor s’assegui a negociar cal que l’oprimit tingui la paella pel mànec en alguna qüestió que afecti negativament el primer. I aquest, com sap vostè, no és el cas de la part catalana. Podria tenir-la, la paella pel mànec, si estigués disposada a desobeir i desestabilitzar econòmicament Espanya amb totes les conseqüències. Però Esquerra, fidel al mestratge pujolista, ja s’ha encarregat de deixar ben clar que la independència “ara no toca”. Arribats aquí, quina és la força de la part catalana a la taula de Pedro Sánchez? Cap ni una, perquè si hi ha una cosa que la part espanyola sap molt bé és que Esquerra no és que no tingui la paella pel mànec, és que ni tan sols té paella.

Comentaris

  ERC.155. ESPAÑOLISME JUNQUERIL 05/10/2021 9:06 pm
  JUNQUERAS ES PSOE.155, i no cal marejar més la perdiu. ERC es la marca BLANCA DEL PSOE.155, i per aixó els militant voten al FRANQUISTA MARAGALL DE PORCIOLES, DEL GAL, DE LA LOAPA I D'ERC.155
  ramonb3 06/10/2021 12:33 am
  es pot dir més fort però no més clar. I que esperem a repudiar a ERC i votar la única opció que ha demostrat que no accepta aquest Estat, que ha demostrat que ja és independent, que no ha acceptat el judici del Estat del qual vol alliberar-se en lloc de ajupir-se i anar a un judici del que no podia esperar menys del que ha trobat. És en Carles Puigdemont. L'únic que ha dit prou de submissió. L'únic que pot portar-nos la independència. Hem d'arribar als tres quarts al Parlament i votar la reforma de l'Estatut que ens permeti alliberar-nos. Rere ERC mai ho aconseguirem.
  Tomate algo chato que vas a reventar de maldad y de mala gente. 06/10/2021 12:40 am
  ..De nada (por la recomendacion)
  ERC.MENAS.155, MISERIA, RATES I IMPOSTOS RACISTES especifics pels gossos catalans que junqueras vol arruinar 06/10/2021 5:24 am
  Puigdemont o junqueras del PSOE.ERC.155 Catalunya o la Venezuela catalana del Mena Junqueras.155
  Abstencionista. 06/10/2021 8:21 am
  Podria pensar que ara que me n'he rentat les mans de tot el podrimener de la política, aquest espectaccle de tothom contra tothom, em divertiria. Però no; em repugna,
  Narcís 06/10/2021 9:25 am
  Tothom sap, tots sabem, ser la " taula de negociació " , taula de cap negociació, atès que ha de ser conseqüència del que demanà democràticament el poble català, tot plegat, Catalunya ! PD : en l' endemig, país veí botxí enganyant Europa amb aquest paperot i ballant sobre el ' sie and talk ' català !
  Miren 06/10/2021 9:38 am
  El Sr. Sánchez no té res a negociar, ni falta que li fa. Ara entenc perquè P. Aragonès va dir que no volia ser tutelat des de Waterloo, i és que ja ho està, de la Moncloa, per entendre'ns, a través dels seus o directament pel govern de P. Sánchez, i no fa quatre dies precisament. Sospitava que hi havia un pacte, allò "d'eixamplar la base, amb PSC i Podemos/Comuns", era això. Res amb Junts, és clar, no eren els seus plans. Segons Podemos/Comuns, JuntsxCat són pitjors que Valls. Com pot ser sinó que Maragall tot i haver guanyat, cedís l'alcadia a Colau? ERC s'ha trobat arrossegada per l'independència, no sé si la volia o no, però està clar que ara li pesa molt. I no té fàcil fer marxa enrere.
  JUNQUERAS ES ERC, AMO I SENYOR, i la resta les seves putetes ben pagades amb nomines públiques 06/10/2021 9:51 am
  El trilero Junqueras i su mesita, nomes es una GRAN ESTAFADA, UN ALTRE FERROVIAL, del GURU TRAMPÓS
  Groc 06/10/2021 10:10 am
  Els anti ERC avui ,segur esteu molt contens Secció doble Victor Alexandre i Cotarelo. Els mes tontos aleccionats per dos cracs al servei de JxC
   uno que vive en Tabarnia 06/10/2021 4:14 pm
   noi, potser calces les ulleres de batre? la frase "no es que ERC te la paella per el maneg, es que no te ni la paella" molt bona definicio de aquest partidet, i qui no vulgui veur-ho es qu,es cec
  La mentida és un dels trets idiosincràtics del nacionalisme català en relació amb tot allò que afecta Catalunya 06/10/2021 10:36 am
  És tan evident que no cal dir res més.
  federalista 06/10/2021 12:21 pm
  hahahah un indepre parla de tres quarts i sense ERC hahahhaa en quin segle xalat be ara teniu un mica mes de un quart junts per cash i la cup us falten dos quarts mes uns seixanta o seixanta i escaig diputats, hahaha ho teniu ja a tocar indepres, pero no se en quin segle hahahahahahaa.
  Pere 06/10/2021 12:36 pm
  No deixo mai de gaudir del to moralitzador d'aquest home i de la seva contrastadament estèril tossuderia amb autoengany de rerefons. Porta decenis insistint en la matraca de pedagogia de subratllar com de dolentota és Espanya, com si no fos evident que lluny de fer reaccionar els catalans, alimenta el seu victimisme de què tant gaudeixen. D'altra banda, ERC són naturalment uns farsants venuts i inútils, però pretendre per sibil.lina omissió que el pòtol Puigdemont és un patriota independentista que cal defensar és de traca. Una traca delirant.
   Peret aragones 06/10/2021 3:00 pm
   No bebas tanto machote
  Tano 06/10/2021 4:11 pm
  Mai més ben dit.
  Jmj 06/10/2021 5:32 pm
  Veig que tots us en aneu per les rames i péls atacs personals. Aquest Estat centralitzador, això son fets, no opinións, ha de robar per poguer menjar i viure a l’igual que els pobres que roben gallines per sobreviure. S’aguanta, viu del que ens roba, un forat negre cada vegada més gros. Repeteixo, això no és opinable. És contrastable. Tot lo femés és marejar la perdiu. Ah, la taula, una plaça de toros, una cursa de braus. El torero, mataor, P Sánchez Castejon.
  Aquesta és la realitat 06/10/2021 7:46 pm
  Un dels fraus només aptes per burros és la venda de fum per part de Waterloo, que no han aconseguit absolutament res per a Catalunya. La taula de diàleg és una opció obligada si et vols carregar de raó.
   Ricard 07/10/2021 7:46 pm
   Carregats de raó ja n'estem, com agredir senyores grans que van a votar, i no serveix per a res. Alguna altra metodologia conciliadora i efectiva amb els castellans se li acut a part de fer-los, als castellans, la vida el més impossible possible?
  Jordi Comasobirana 06/10/2021 8:27 pm
  Més clar l'aigua. Per aconseguir l'objectiu l caldrà treure:s de sobre el sr Aragonès i tota la cohort de junqueristes botiflers o seguirem perdent el temps miserablement
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 06/10/2021 9:41 pm
  Només dir que em trec el barret davant d'aquest article absolutament encertat de cap a peus. Gràcies senyor Alexandre
  Antoni Maria Claret Palmarola i Creus 06/10/2021 10:18 pm
  em posa de malhumor
  Junqueras El LLADRE IBERDROLA.FERROVIAL 07/10/2021 5:32 am
  La mesita dels SALVA.BORBONS, DELS QUINQUIS IBERDROLA, DEL LLADRE FERROVIAL JUNQUERAS, DE ESQUERRES PUTREFACTES. Robar amb la llun es junqueras
  Doctor Strangelove 07/10/2021 9:40 am
  Vols una mentida de les grosses? Sí? Doncs aquí la tens "el sicari del 3% Alexandre és un escriptor". Doc.
  Ricard 07/10/2021 4:02 pm
  La fiscalia està desbocada, els jutjats també, el TC, igual. Per tant una de les bandes de negociació, la castellana no dóna garanties de voler o poder controlar la seva banda. Com es pot negociar res així? O ens enganyen o no són l'interlocutor vàlid. Que els castellans no enganyin!
  COPEderasteria Omella 07/10/2021 5:46 pm
  Les mongetes pederastes de lacope.vox.pp.psoe sempres van juntrs. Quina pederasteria sotanera.borbonica. Sort que juancarlos practica la poligamia catolica

Nou comentari