Alguns ja anem per la tercera vacuna. Resulta, però, que els vacunats amb dues dosis són ara mateix, no sols la majoria de la població, ans també els millors candidats a infectar-se amb Òmicron. Aquesta, la d’infectar-se amb la nova variant, és una possibilitat que a la vegada sembla constituir la major immunitat, molt més duradora que la que ens dóna la sèrie de vacunes que anem acumulant en el nostre passaport del ram. 

La que així podem batejar com “vacuna Òmicron” és, a parer d’una bona colla de científics, la demostració de que aquest virus, com tants altres, ha mutat per no matar i que, per tant, és la nostra veritable oportunitat per a una immunitat de ramat tant temps somiada i que a l’inici de tot aquest malson ens van assegurar que arribaria amb un percentatge de població vacunat que ja hem abastament ultrapassat. Així doncs, no entenc per què tanta restricció al contacte a Catalunya: ni sembla que eviti els contagis, ni evitar els contagis sembla ser la millor opció. Mentre tant, la petita finestra d’esperança que s’havia obert per a la restauració i l’oci nocturn ha desaparegut amb la mateixa rapidesa que aquell doctor Simón va fer mutis pel foro després de haver-nos assegurat amb gran convicció el que avui sabem que no era cert. 

Alguns ja comencem a estar farts d’aquesta consideració de les víctimes del Covid com una mena de classe social superior que mereix millor tracte que la resta, inclosa aquella part de la població que, gràcies a les restriccions, pot acabar caient en el sac de la pobresa, vista la rapidesa i encert en l’aplicació dels ajuts. Perquè la pobresa també mata, i és fàcil comprovar que ara mateix pot fer-ho molt més que Òmicron, la nova vacuna.

Comentaris

  Vull passar l'Òmicron Gener 03, 2022 | 00:22
  Ben cert. El que està fent aquest govern és criminal. I el seguidisme acrític dels mitjans fent de portaveus de les farmacèutiques i dels "experts" a sou està demostrant la vulnerabilitat de la nostra democràcia i la facilitat amb què la veritat pot ser censurada amb la complicitat de gairebé tothom.
  Xaviferm Gener 03, 2022 | 01:05
  Un altra cop la Sra Nebrera va d ' experta epidemiologa - virologa. Quina vergonya aliena!. De la ciència no se n'opina, s'escolta als científics.
   Jac jou Gener 03, 2022 | 07:42
   beeeeeeeee
   La ciència són els pares, creix Gener 03, 2022 | 09:41
   Escolta els científics, els censurats, els que ho són de veritat perquè no repeteixen com lloros el que els diuen les farmacèutiques i els organismes subvencionats per aquestes. Veuràs que l'autora hi toca més que tu. Ah, i de la ciència és clar que se n'opina. És precisament perquè no és cap veritat immutable que cal esmenar-la contínuament. El positivisme ja fa dècades que va quedar obsolet. Estudia i aprèn, ruc.
  Endocrinologia Social Gener 03, 2022 | 11:42
  Pot opinar el que vulgui, com és natural, però no afirmi el que no sap. A dia d'avui, el que hom sap de la revacunació (3ª dosi -publicat on es publiquen aquestes coses), en quant a la duració dels anticossos augmentats, és que és de 10 setmanes. Sembla ser que la senyora pensava que amb les vacunes tot estava arreglat. Si sap aritmètica, com suposo, només cal que tingui en compte que les vacunes autoritzades no tenen una eficàcia del 100%, així que si agrupa aquelles persones a les que no han fet efecte, o que aquest efecte ha minvat, amb els que no s'han vacunat, potser començarà a entendre que el que va dir el presidente del gobierno sobre el equilibri de la salut pública, la salut mental (crec que també és pública) i l'economia és immoral i indecent. La ponderació de la salut amb qualsevol altra cosa vol dir que aquesta pot anar en detriment d'alguna altra cosa, i dins d'aquest detriment pot haver persones que es morin. Si que és cert que per evitar que d'altres persones morin de fam, caldria que el país no fos de 3ª divisió, i que els que manen ajudessin a treballadors i empresaris que ho estan passant malament, o molt malament, però d'on no n'hi ha no en raja, i això és estar a Espanya.
   Pere Gener 03, 2022 | 12:49
   Ja ha sortit la borregada
  Doctor Strangelove Gener 04, 2022 | 09:42
  Pot opinar el que vulgui, com és natural, però no afirmi el que no sap. A dia d'avui, el que hom sap de la revacunació (3ª dosi -publicat on es publiquen aquestes coses), en quant a la duració dels anticossos augmentats, és que és de 10 setmanes. Sembla ser que la senyora pensava que amb les vacunes tot estava arreglat. Si sap aritmètica, com suposo, només cal que tingui en compte que les vacunes autoritzades no tenen una eficàcia del 100%, així que si agrupa aquelles persones a les que no han fet efecte, o que aquest efecte ha minvat, amb els que no s'han vacunat, potser començarà a entendre que el que va dir el presidente del gobierno sobre el equilibri de la salut pública, la salut mental (crec que també és pública) i l'economia és immoral i indecent. La ponderació de la salut amb qualsevol altra cosa vol dir que aquesta pot anar en detriment d'alguna altra cosa, i dins d'aquest detriment pot haver persones que es morin. Si que és cert que per evitar que d'altres persones morin de fam, caldria que el país no fos de 3ª divisió, i que els que manen ajudessin a treballadors i empresaris que ho estan passant malament, o molt malament, però d'on no n'hi ha no en raja, i això és estar a Espanya. Doc
  Potser els que no sabeu què us dieu sou els xais de ramat Gener 04, 2022 | 11:08
  Per no saber el que es diu s'acosta molt al que diu l'epideomiòleg de Sabadell en una altra noticia d'aquest mitjà.
  Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 12:46
  Dejadme llorar Orillas del mar.
  Ricard Gener 04, 2022 | 14:11
  Com algú ja va dir fa uns dies cal felicitar l'articulista per aconseguir cobrar pels seus articles.
   Felicitacions Gener 05, 2022 | 12:17
   I a tu per ser capaç d'escriure les mateixes estupideses cada dia sense avergonyir-te.
  Òscar Gener 06, 2022 | 00:27
  No és veritat el que diu. Simplement.
   Estatueta Gener 06, 2022 | 09:50
   I tant que és veritat. I demostrat!
  Anònim Gener 06, 2022 | 08:09
  I, quan arribem a Omega què?. Seguirem amb l'alfabet ciríl·lic? O potser amb el kana japonesos.

Nou comentari