Aqueta setmana hi ha hagut diverses notícies que juntes s’entenen millor. I cap d’elles no és bona. El govern del PSOE s’ha tornat a rifar els seus socis d’investidura, que per variar els varen votar els pressupostos a canvi de res. Mentrestant, la Fiscalia (“de quien depende?”) demanava 20 mesos d’inhabilitació i 30 mil euros de multa per a la Mesa independentista de la passada legislatura. També mentrestant, les últimes dades de l’estudi de l’ICPS han detectat que l’independentisme està sota mínims de força demoscòpica. 

ERC va pactar amb el PSOE un 6% de quota a repartir entre el català, el basc i el gallec (que no un 6% de català). A canvi, va votar els pressupostos del govern espanyol. Quan la tramitació ja està tan avançada que el vot d’ERC ja no els pot aturar, el PSOE presenta el text de les quotes lingüístiques i sabem que no afecta pràcticament a ningú. No són d’obligat compliment per als grans operadors (Netflix, HBO, etc) i els petits no hauran d’afegir ni un contingut en català perquè la quota és tan irrisòria que ja hi arriben. 

O estan atrapats en uns pactes que representen donar suport al PSOE faci el que faci, o amb aquesta dinàmica de fer por a la gent d’un govern més de dretes s’han acabat convencent que cal aguantar la farsa de govern “més progressista de la història” encara que sigui l’últim que facin en política. Perquè costa de creure, sincerament, que algú pugui negociar pitjor si realment hi ha hagut un pacte amb contrapartides reals, més enllà de propaganda.  

La pena que la Fiscalia de PSOE+Comuns demana per a la Mesa de la passada legislatura és exactament la mateixa que varen demanar per a l’anterior. És a dir, la mateixa que als membres de la Mesa que varen tramitar les lleis del referèndum i la declaració d’independència (excepció feta de la presidenta Forcadell). La Fiscalia de PSOE+Comuns ho considera igual de greu que tramitar una proposta de resolució calcada d’una que varen presentar (oh sorpresa!) els Comuns. 

Ara que es parla tant de com de sectaris i parcials són els nous magistrats del Constitucional, que ningú no oblidi que aquesta causa comença amb una denúncia del PSOE en campanya electoral. I que tots i cadascun dels magistrats d’aleshores (els més progres i els més fatxes) has subscrit la censura del Parlament i la querella contra la Mesa. L’esquerra judicial també avala la repressió a la cúpula del sistema. Des del primer dia.  

El mentrestant és, doncs, cove sense peix i repressió com amb el PP. De què serveix donar suport al govern espanyol? De què serveix la taula de diàleg, que per cert va camí d’estar hivernada el mateix temps entre la segona i la tercera reunió que enter la primera i la segona? Ni avenços cap a l’autodeterminació, ni restabliment de l’autonomia prèvia al 155, ni treva en la repressió. Res, nada, niente. 

Però no passa res, diran, perquè del que es tracta és que aquells que encara no són independentistes vegin que no hi ha res a fer amb Espanya i pugin al carro. Precisament d’això anava l’estratègia d’eixamplar la base, no? Passi el que passi, és un win-win i alguns som tan rucs que no ho sabem veure. És el súmmum de les jugades mestres!

Només hi ha un petit problema, i és que la base no fa més que reduir-se segons les dades que acabam de conèixer. La famosa base és cada vegada més petita. O si voleu, la via és cada vegada més estreta. Culpa dels unilateralistes i eixalabrats que volen tornar a “enfilar-se a la parra” abans d’hora, diuen. Culpa també dels que varen arriscar per fer possible l’1O i ara exigeixen que es compleixi el que la gent va votar. Culpa dels malhumorats que fan que l’independentisme ja no caigui bé, fins i tot. 

Però les dades són tossudes. Sí, l’independentisme passa moments de depressió demoscòpica. El suport a la independència baixa a mesura que els propis independentistes es van desanimant. El contrari del que va passar quan l’optimisme arrossegava nous independentistes a cabassos. Però els que baixen del tren estan clarament identificats. Són bàsicament votats i exvotants d’ERC. Prou de culpar als altres, que qui ha canviat d’estratègia d’ença que vàrem assolir els màxims històrics de suport i mobilització tots sabem qui és. 

“Mentrestant” és una paraula adequada per a definir el període en què no treballes per un objectiu sinó que et dediques al qui dia passa any empeny. Mentrestant és sens dubte màrqueting per vendre el canvi de prioritats. La “gestió del mentrestant” és, en definitiva, el reconeixement que ara manteix no estan per la feina. Estan esperant temps millors que, malauradament, amb l’estratègia actual no arribaran mai.

Prou de mentrestant. En política no et defineix allò que aconsegueixes. Et defineixen les idees i la feina que fas per assolir-les. Si no treballes per un objectiu, aquest objectiu no et defineix. En política ets allò pel que lluites, fins i tot si només ho fas per mantenir la cadira. 

Comentaris

  Gonzalo Desembre 04, 2021 | 23:47
  Que patéticos sois. Habéis pasado de declarar una fake dui, a suplicar un 6% en lenguas regionales en plataformas streaming...jajaja! Sr costa, tapese. Que usted salió echando leches de la sindicatura electoral del 1 de octubre cuando el tribunal constitucional de España propuso una sanción de 12 mil euros diarios si continuaba en ese chiringuito. Venga valiente...intenta algo.
   Antonia Gutierrez Desembre 09, 2021 | 14:44
   Sr? Gonzalo, se lo diré en su idioma para que me entienda (ventajas de ser plurilingüe). Soy independentista catalana, pero le diré más, si fuera o fuese andaluza, gallega, vasca, canaria, valenciana... También sería independentista! Cada vez que leo algo similar a su escrito me reafirmo más en la necesidad de salir del estercolero en que estáis convirtiendo (o habéis convertido) vuestra amada España. Seguid así, sois los mejores "fabricantes" de independentistas. Gracias por la ayudita!
  Adonae Desembre 05, 2021 | 00:05
  Clar i català. Moltes gràcies pels seus articles, Sr. Costa.
  Luisnomeacuerdo Desembre 05, 2021 | 01:07
  Sois tontos porque sois unos fasscistas independentistass o sois fascistas independentistas porque sois tontos. Y tu el primo tonto de Santiago segura eres uno de los expo entes de la raza elegida por el pastelero loco.
  OK Gal Desembre 05, 2021 | 01:09
  CiU s’ha demostrat que no era necessària. ERCal tampoc. Junts i Cup sols potser no tenen prou força, i per això es mostren també Sabàtics, el seu mentrestant. Junts ha de sortir del govern, de l’hivern i l’hivernacle. Cal escalfar la cosa. Els votants d’ERC i ERCal decidiran. Els comuns són coscubieles, falsa gent d’esquerres.
   Demostracio amb fets: Desembre 06, 2021 | 06:26
   Miss Catalunya ens va regalar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència. Fuigpelmón va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. El pallasso Torra només va jugar amb pancartetes i sempre obeïa als jutges, també va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions, vam perdre un altre any. Tots han estat posats a dit pel predecessor, una costum corruptgent que demostra en quina democràcia creuen...
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Desembre 05, 2021 | 01:28
  Dia darrera dia ERC s'afanya a destruir el llegat del 1d'octubre del 2017 i amagar amb un mur de silenci la Declaració d'Independència del nostre Parlament del dia 27, per refermar el jou de Castella sobre Catalunya. Mentrestant, el dia 6 de desembre, el dia que els espanyols celebren la seva constitució colonial, l'Assemblea de Representants del Consell per la República crearà les Comissions Legislativa Orgànica, la d’Acció Política Interior, la d’Acció Internacional, la d’Acció Econòmica i la d’Acció Cultural. L’acte de creació d’aquestes serà públic i es podrà seguir telemàticament a través del canal de Youtube de l’Assembla de Representants del Consell per la República, a partir de les 10 h. a través del enllaç: https://www.youtube.com/channel/UCj5XqPxTOp_99r-Dqd5o1eg
  Qui va canviar d'estrategia? Desembre 05, 2021 | 06:33
  Un batxiller foll i gens preparat pel càrrec que mai vam votar, va ser posat a dit a títol d'hereu per Miss Catalunya, una costum corruptgent que demostra en quina democràcia de fireta creuen. Va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Les estratègies corruptgents només han servit per prUcessar cap enlloc durant 10 anys, els catalans no som rucs i hem canviat el vot per canviar d'estrategia i assolir la independència de Catalunya. Normal que Costa, el que va pactar amb Colon'os per evitar una foto del MHP Torrent, no vulgui canvis, la seva zona de confort es prUcessar cap enlloc sense avançar gens i anar cobran bons sous i prevendes.
   Bufaforats Desembre 05, 2021 | 12:25
   No ho se, però el que queda clar és que ERC no va canviar d'estratègia, per que sempre ha tingut la mateixa: engreixar una estructura de repartiment de diner públic per governar una autonomia per a l'amo. I això és gairebé inevitable si tens un partit dins els sistema podrit estatal. l'estado et fa partícip del sistema corrupte, acceptat amb entusiasme pels quadres que cobren dins els partits. Aquesta perversió del sistema afecta a tots els partits dins del estado, i només es va poder trencar quan la gent va pressionar als partits. Realment no és una baralla entre partits, sinó una baralla entre funcionaris del estado per aconseguir bons sous públics, a canvi d'obeir. Durant l'esclavisme, els esclaus que feinejaven al camp, volien ser esclaus de dins de la casa de l'amo i es barallaven amb els de la casa, per que es vivia millor, esclau igual, però amb privilegis. CiU eren els esclaus de la casa, i ERC els esclaus del camp. Ara ERC son els esclaus de la casa de l'amo.
   Clara Desembre 05, 2021 | 13:42
   Tot el suport al MHP Puigdemont. Tot l'agraïment per mostrar fora de fronteres de l'Estat de monarquia bananera, la voluntat del poble català. Ah! Això de batxiller és racista? L'ofici dona currículum. És millor tenir títols regalats com els de Casado, Aragonès i cia? Perquè la incompetència dels endollats és més que comprovada.
    L'amor et cega Clareta... Desembre 06, 2021 | 06:29
    Tots els corruptgents voteu per amor? No hase falta devir nada más...
   Ricard Desembre 05, 2021 | 14:08
   I dale amb els comentaris de falsa bandera.
    Per falsa bandera ja tenim a Fuigpelmón... Desembre 06, 2021 | 10:22
    Ell solet va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. Algú el pot superar en mentides i traïcions?
     Antonia Gutierrez Desembre 09, 2021 | 14:52
     Si, tu mateix!
  Se'ls ha acabat la festa. Desembre 05, 2021 | 09:45
  Jo ja no votaré enlloc. Primer s'ha de fer neteja, i segons com quedi, ja ho veuré. Ens neguen pel que els vam votar, peró com que no es tracta d'aixamplar la fempta, hauran de tornar cap a casa i no podran tocar poder, que és l'únic que busquen, diners i poder. Solament aniré a votar pels exiliats a les europees, perquè es mereixen el meu vot.
  Junqueras un lladre español, erc mafia Desembre 05, 2021 | 10:13
  Junqueras es espanyolista com Erc.155, el BURDELL OFICIAL DEL Sanchez.155. Junqueras la CHACHA OFICIAL DEL SANCHEZ.155. Votar Erc es vota ESPAÑA, UNA, GRANDE Y FERROVIAL.155
  MHP Desembre 05, 2021 | 10:26
  El "licenciado" Costa venent com, com sempre. Vinga, valent, posa't al devant de la insurrecció i no facis tant bla, bla, bla
  Malcom Ç Desembre 05, 2021 | 10:38
  La baula feble són els líders que es van vendre el país a canvi d'uns indults, I per no passar a la història com el que són, forcen el seu partit a una estratègia folla de confiar en el nacionalisme espanyol de PSOE i Comuns.
   El que dius ho hauries de demostrar... Desembre 06, 2021 | 06:21
   En canvi, tots vam veure com el batxiller foll i gens preparat va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat!
  Groc Desembre 05, 2021 | 11:48
  Et resta dir vota JxC Els unics ,que et treuran de les penombres.
  si Desembre 05, 2021 | 12:14
  Cada volta sembla més clar que el estado va fer xantatge als qui es van entregar a l'enemic, i els utilitza, suborna, i obliga per desinflar l'independentisme. Segurament estan tant atrapats que ni tan sols poden fer un pas al costat i deixar que entrin relleus nous. Els estado no els deixarà anar fàcilment per que l'hi son molt útils per intentar rebentar el procés.
  Narcís Desembre 05, 2021 | 12:54
  Josep Costa : avui, ara i ací .. gràcies per existir ! PD : d' un estat delinqüent només hom pot esperar delictes .. i més quan els hi surt de franc ! Nota : no diuen ' ancha es Castilla ' .. doncs què coi foten a Catalunya, què coi foten als PPCC ! Anotació al marge : espolien ca nostra .. aturen iniciatives desenvolupadores .. llencen tota mena de mentides .. i es permeten el luxe d" a por ellos ' . . . . . pobres fatxenders de baixa estofa ( i , per acabar-ho d' adobar, s'hi diuen ' cristians ' ! ) !
   Psiquiatra d'en Narcís Desembre 06, 2021 | 06:18
   El veig molt enamorat del sr. Costa, ho veu com li fa bé la medicació? Sembla que ha pres les pastilles de l'amor i la lujuria...
  Clara Desembre 05, 2021 | 14:02
  Molts recordem les imatges de junquras fotent massatges al clatell de la Santamaria. ERC, té ben enganyat al seu personal. Els actes demostren uns fina i decidida forma d'invalidar l'independentisme. No van preparar estructures d'estat perquè no hi creien No podien dir-ho perquè el poble tenia la força i els marcava les pautes. Ara només volen recuperar la política distant de la gent i venjar-se per haver anat a la presó, posant la independència a un horitzó infinit, i deixant sense força operativa el 52%.En aquest moment, però el problema de seguretat de les persones i els domicilis sobrepassa en molt la preocupació de la gent. Tot i la forta pressió dels mitjans les demagògies de Cups, comuns i Ercs no quallen però no hi ha partit català que s'esmerci en resoldre aquests greus problemes...
   Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir Desembre 05, 2021 | 20:42
   Encara et creus aquesta mentida del reietó dient que el van deixar sol? Tu no hi eres entre els més de 2.300.000 que varem votar i que volem la independència? Sol diu..... Feu tanta pena amb tanta campanya contra els propis indepes que semblen ñols, el vostre nom real és JUNTOS
  Ricard Desembre 05, 2021 | 14:10
  No veig cap crisi del vot català. Em remeto als vots. Les enquestes no guanyen eleccions. Una altra cosa és que estiguem encantats de votar a qui votem.
  Guillem Ben-Aviat Desembre 05, 2021 | 18:54
  L'independentisme ha madurat. Les traïcions i les garrotades són dures però ensenyen. Com que el camí cap la independència semblava una festa, s'hi van afegir tots els que tenien ganes de festa i els que pensaven obtenir guanys personals (recordem que la Roldan, després C'S i ara PePera, va estar a la cadena humana), amb tanta festa i tant de vent a la flauta d'alguns dirigents que avui es donen el bec amb el PPSOEMOC'S, semblava que ho teníem a tocar. El vèiem el massatge de Junqueras al clatell de la Santamaria que diu la Clara en el comentari, però fèiem com si no perquè ens espatllava la festa. Ara toquem més de peus a terra i, és clar, no som tants com semblava. Ens hem adonat de la importància de la llengua, de que lluitar per la llengua i per la independència és una mateixa cosa i de que els que ens diuen volen que oblidem la llengua per "ampliar la base" volen la nostra destrucció com a poble. Hem vist que la Generalitat difícilment pot ser un altra cosa que la Generalitat "de Vichy, per més que en el seu si hi hagin alguns independentistes de veritat i hem comprès que ens cal un Govern Provisional de la República situat fora de l'abast de les urpes colonials que és el que s'està construint des del Consell per la República
   Gonzalo Desembre 06, 2021 | 13:53
   ...fuera de las garras del estado español....por eso cuando votasteis para lo del consejito por la republikita, tuvisteis que identificaros con el documento nacional de identidad ESPAÑOL. JAJA!
  Clar Desembre 05, 2021 | 20:01
  ERC expandeix la base, però la dels Comuns. Uns genis lleials al lerrouxisme sofisticat. La jerarquia controla les bases i els liders intermitjos sense entitat. Que no s'hi cansin més en desmobilitzar l'independentisme que ja hem tret les nostres conclusions. Ah, i si us plau res d'aigua beneïda.
  Anònim Desembre 05, 2021 | 20:32
  Por qué no mandáis a la puta ñorda a éstos dos engañabobos y lameculos que son Rufian y Junqueras?
  Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir Desembre 05, 2021 | 20:45
  Pobre hooligan, no para de donar lliçons que no creu. Prou de mentir i prou de culpar als altres, i també prou d'aquesta campanya des de JUNTOS per ensorrar l'independentisme. Ja ho ha aclarit la veu del seu amo, Jordi Sánchez àlies peix bullit, NO SABEU COM fer-ho
  LlunyDeCat Desembre 06, 2021 | 02:50
  En Joan Ramon Resina explica molt bé perquè després del 01/10/2017 no es va fer pas la Independència (https://www.vilaweb.cat/noticies/article-joan-ramon-resina-hamlet-catala/). I no només en fa responsables els líders sinó també els Catalans. I diu una cosa que fa 40 anys que jo dic a tots els Catalans amb qui he parlat: una Nació que abandona la seva llengua no pot pas alliberar-se. L'article és sense embuts. Mai els Catalans s'independentitzaran dels Espanyols si no mantenen llur llengua. Llengua Catalana i Catalans és la mateixa cosa. No hi ha "Un Sol Poble". És mentida. I la prova la tenim amb tota l'espanyolada que infecta la web. No hi ha pas "catalanoparlants i castellanoparlants": hi ha Catalans i Estrangers. I els Catalans són els qui tenen la llengua catalana com a pròpia. Però si els Catalans renuncien a llur llengua com fan la majoria seguint els costums de les elits, MAI assolireu la Independècia. Si no hi ha pas coratge per defensar la pròpia llengua al teu propi país com defensaràs i assoliràs la Independència ?
   Gonzalo Desembre 06, 2021 | 10:34
   "rambito" de salón, que no te hacen ni puto caso....jajaja! Y mira que metes cada parrafada....será por eso. Concreción, chavalín, concreción. Lo bueno, si es breve, dos veces bueno.
  Erc adora España, con su Caudillo de ejemplo Desembre 06, 2021 | 10:04
  Junqueras HABLA ESPAÑOL, como todo su pueblo HABLA ESPAÑOL. LAiquidar el catalan fue sugran tarea como Alcalde de San Vicente de los Huertos
   Gonzalo Desembre 06, 2021 | 12:04
   Y qué opinas de los de sumate, que son separatistas pero hablan castellano? Acaso te crees que todo el que habla catalan es un separrata? Que ignorante y supremacista eres.
    Epaño, idioma de ladrones, violadores y asesinos? Desembre 06, 2021 | 16:25
    Tontito, que no llegas ni a tontorron. Epaño idioma de emigrantes de seviya. Por cierto, el 98% de los presos hablan epaño, porque sera?
    JordiP Desembre 06, 2021 | 16:47
    Aué borrico llegas a ser, inculto Ho has dit a l'inrevés. Són els separates, els tots parlen català. Mira el Fernández, parla català i no és separata. I no et prodiguis tant assumint dos mil nicks en aquests fils, que empatxes. Cobres a tant per paraula, potser?
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Desembre 06, 2021 | 13:04
  100 % d'acord amb el comentari de Lluny de Cat i l'article de Joan Ramon Resina que esmenta. La defensa de la llengua i la lluita per la independència són inseparables. Si no plantem cara als intents de l'estat colonial i els seus lacais de destruir la nostra llengua, senzillament, no hi haurà el què independitzar perquè haurem desaparegut com a poble i, defensant la llengua, avancem cap la independència perquè enfortim allò que ens uneix com a poble i ens separa dels nostres enemics. No canviar de llengua davant els inadaptats, evitar els establiments i les botigues web que no atenen en la llengua del país, fer boicot als productes audiovisuals en llengua colonial és avançar cap la independència.
  LlunyDeCat Desembre 06, 2021 | 15:54
  Sembla que la púrria espanyola que infecta la web i el Sud dels PPCC són molt ben pagats per venir a la web i penjar-hi comentaris en llur llengua de merda. Catalans: no els llegiu i si sou masoquistes i els llegiu llur merda, no els contesteu. Boicot als Espanyols. Fora Espanyols de la web i del país.
  director de psiquiatrico molt llunya numero 13456 Desembre 07, 2021 | 10:20
  lluny de cat i de tot es l'hora de la pastilla fill meu, vinga que en tinc agua aci tens l'antipsicotic, i apa a dormir que la infermera ja t'ha fet el llit, i no no n'hiha monstres ni al llit ni a l'hospital pot dormir tranquil fill meu el drago ja s'ha anat
  director psiquiatric 1345 thomas johansen Desembre 07, 2021 | 12:08
  enfermera on es el tarat que es lluny de tot son les cinc i s'ha de prendre la pastilla, no se doctor le he hablado mi lengua, i ha tirado espuma por la boca y se ha escapado de la cama y estaba atado eh, ja li he dit moltes vegades infermera garcia que no li parli en castella, que en te convulsions vinga anem a buscar-lo, ja ho he vist es al meu despatx, esta tocant el ordinador i posant bajanades ja el tinc agarrat, infermera garcia vinga, la pastilla de pressa, per la boca o el cul pero que se la prenga, be i ara al llit tranquil lluny de ta casa, baix del llit no n'hiha ni dragons ni gnomos, ni diccionaris de castella, quina obsesio i quina por li donan a aquest home els diccionaris de castella hahahahahah, mai a la vida i porte 40 anys al psiquiatric havia vist una cosa aixi, vinga ja es al llit a dormir, infermera garcia la camisa de forca per si se'n va ,voy doctor johanssen, es usted un gran director de psiquiatrico, que li he dit del castella infermera, pero si dorm doctor, no dorm si sent castella no es dorm i s'altera i en te convulsions encara que s'hagi pres la pastilla es un cas clinic unic,be d'un pais molt llunya era alli una mena de fanatic i el tiraren per tarat, i ens ho menjem nosaltres, vinga ja es atat,ale posi els segadors, i imatges de vietnam , amb molta sang es l'unica manera que dorma infermera garcia, fins dema espere que dema no s'escapi, i vagi altra vegada al meu ordinador a escriure bajanades hahahaa. espere que em publiqueu lo que ha passat senyors del mon, al tarat que escriu del meu ordinador li publiqueu tot.
  tomas johansen director psiquiatric llunya Desembre 07, 2021 | 12:14
  ah infermera garcia s'm oblidaba dir-li possi tambe a la peli algu hispa dels que va nara a vietnam desmembrat i patint per l'explosio de napalm o de laguna boba aixo al tarat, li calma molt i li dona molta pau,es un cas unic aquest tarat, vinga bona nit infermera garcia, buenas noches doctor ui perdon, be ja lo ha alterat altra vegada ay deu meu entre el tarat i voste,el psiaquiatric manega per espatlla.

Nou comentari