L’assalt de Washington i la unitat d’Espanya

"Donald Trump violava la democràcia 'per salvar Amèrica', l’Estat espanyol viola la democràcia 'per salvar Espanya'”

Aquests dies, a Catalunya, arran de l’assalt al Capitoli de Washington, un assalt empès des de la Casa Blanca per Donald Trump i executat pels seus partidaris, estem sentint diverses veus espanyolistes, especialment Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, que comparen aquest fet amb un suposat “assalt” al Parlament català per part de l’independentisme. La comparança és tan grotesca, tan esperpèntica, que seria per petar-se de riure si la situació no fos tan greu. És greu als Estats Units, pels fets que coneixem, i és greu a Catalunya, pel fet de tenir els nostres governants injustament empresonats o a l’exili. Però ja que Ciudadanos, amb C de caciquisme, han equiparat l’assalt de Washington al procés català, comparem ambdós casos i veurem què tenen en comú. Perquè sí que en tenen, de coses en comú, però no pas les que visceralment han perbocat Arrimadas i Carrizosa, sinó justament les que el seu discurs pretenia amagar.

Donald Trump va perdre les eleccions als Estats Units, l’Estat espanyol va perdre les eleccions a Catalunya. Donald Trump es nega a reconèixer-se perdedor, l’Estat espanyol es nega a reconèixer la seva derrota. Donald Trump pretenia guanyar als tribunals allò que ha perdut a les urnes, l’Estat espanyol pretén guanyar als tribunals allò que les urnes li neguen. Quina és la diferència? Senzilla: els tribunals nord-americans no són un cau franquista, els tribunals espanyols sí. 

No vull pensar què li hauria passat a Jimi Hendrix, en cas de ser català, si avui hagués tocat l’himne espanyol com va tocar el dels Estats Units, el 1969 a Woodstock. Hendrix, al·ludint al comportament del seu país en la guerra de Vietnam, va agafar la guitarra i va convertir l’himne nacional en un conjunt de sons que reproduïa el so dels avions de guerra, la xiuladissa de les bombes, el soroll que aquestes feien en esclatar, els trets dels fusells i de les metralladores i els xiscles de les víctimes. No cal dir que als polítics conservadors no els va fer gens de gràcia. Però no és pas el mateix ser conservador que ser feixista. Per molt menys, per haver blasmat una monarquia corrupta en les seves cançons, el cantant mallorquí Valtònyc va ser condemnat per l’Estat espanyol a tres anys i mig de presó i és avui a l’exili protegit per la justícia belga.

Però continuem amb les comparacions Washington–Catalunya que tan irreflexivament han volgut fer Arrimadas i Carrizosa. Qui no vulgui pols que no vagi a l’era. Donald Trump, ajudat per un bon nombre de mitjans de comunicació, va empènyer la gent a violar la voluntat de les urnes per mitjà de mentides en un intent de legitimar-se tot desacreditant els justos guanyadors. L’Estat espanyol, amb el seu rei al capdavant i el suport de PP-PSOE-Ciudadanos-Vox, així com de jutges i fiscals i la immensa majoria de mitjans de comunicació, ha empès els espanyols a odiar Catalunya, tot cridant “¡A por ellos!”, en un intent de legitimar l’ús de la violència contra la seva gent i els seus polítics democràticament escollits.

No és estrany que dues dictadures com Turquia i la Xina s’emmirallin amb l’Estat espanyol i el presentin com a argument per continuar violant els drets humans dels seus dissidents. “Per què em renyeu a mi i no renyeu Espanya?”, pregunta Turquia a la Unió Europea. “Per què em renyeu quan apallisso, empresono i emmordasso els meus dissidents de Hong Kong i, en canvi, us feu l’orni quan Espanya apallissa, empresona i emmordassa els catalans?”, pregunta també la Xina.

Espanya és un Estat que a través dels seus governants, tribunals i cossos armats viola els drets humans. Ja li ho han retret les Nacions Unides, Amnistia Internacional i diversos tribunals europeus, però la resposta que reben és que la Unidad de España està per damunt dels drets humans. És la religió espanyola. Una religió inquisitorial que ve de la caverna i que diu que la convivència a Catalunya es fonamenta en la prohibició de la seva llibertat. En això té elements en comú amb els supremacistes blancs nord-americans. Un d’ells deia davant les càmeres de televisió: “Vull veure com s’enfonsa el Capitoli sobre aquest Congrés covard que, a més, ha girat l’esquena a Déu”. A Déu. Tots els supremacistes invoquen Déu. Cadascun hi posa la cara que vol, per exemple la Unidad de Espanya, però Déu sempre és amb ells. Ja ho deia Bob Dylan a “With God on our side”: “Sóc d’un país anomenat Midwest. M’hi vaig criar i em van ensenyar les lleis de la convivència. I aquest país té a Déu de part seva. Ho diuen els llibres d’història, ho diuen de manera tan bonica que fa goig. Carrega la cavalleria, cauen els indis. Carrega la cavalleria, moren els indis. El país era jove, tenia a Déu de part seva”. 

La violència dels milers de nord-americans que van assaltar el Capitoli de Washington contrasta amb el pacifisme exemplar dels dos milions i mig de catalans que el Primer d’Octubre van ser ferotgement apallissats per les forces policials espanyoles pel sol fet de votar. Pel sol fet de votar! Però continuant amb les comparacions, mentre als Estats Units l’endemà mateix de l’assalt van ser diversos els dirigents de la policia que van plegar del seu càrrec, a l’Estat espanyol no sols hi romanen ben cofois, a més a més han estat felicitats, remunerats i condecorats.

Finalment, dins aquest marc de comparacions, només recordar que als Estats Units els presidents els escull el poble, no el Govern o els jutges, com fa Espanya a Catalunya. Espanya, quan el president escollit democràticament pel poble català no li agrada, el criminalitza, l’empresona o l’inhabilita perquè no pugui exercir. Només en els darrers tres anys ha fet això quatre vegades: Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Quim Torra. Quatre. I no tinguem cap dubte que, si guanya Laura Borràs, farà exactament el mateix. De fet, ja fa temps que s’estan esmolant les eines en aquest sentit. No hi ha candidat que odiïn més profundament que Laura Borràs, no hi ha candidat que els faci més por. Donald Trump violava la democràcia “per salvar Amèrica”, l’Estat espanyol viola la democràcia “per salvar Espanya”. Donald Trump i l’Estat espanyol tenen molt en comú. Especialment la seva divisa: tots dos violen els drets humans “per salvar la democràcia”.

Comentaris

  Ramon 11/01/2021 9:53 pm
  Trump va animar a les manifestacions però fins on jo sé no pas a l'assalt al Capitoli (en canvi, l'Iglesias de Podemos sí que va cridar a posar setge al Congrés espanyol). L'assalt al Capitoli és tan condemnable com el setge al nostre Parlament pels indignats. Però la protesta americana tenia raó, i la dels indignats, no. A Amèrica realment hi ha hagut frau en les eleccions. I en canvi aquí les anomenades "ratayadas" eren indefugibles i era d'una barra infinita que atiessin aquella salvatjada les esquerres del tripartit que tant havien contribuït a fer-les indefugibles.
  51
  69
  Respon
   Joan de Terrassa 12/01/2021 10:06 am
   A part de Trump i el seus seguidors, qui més diu que hi va haver un frau?
    Bot 12/01/2021 10:32 am
    Investiga, sense fer cas als grans mitjans, estan tots comprats.
    Ramon 12/01/2021 12:21 pm
    Un de cada tres votants de Biden.
  G 11/01/2021 9:59 pm
  El que hauria de fer el President Trump abans de plegar es concedir el perdo complert a Julian Assange
  Ramon 11/01/2021 10:02 pm
  Ara i fins que passi la febrada l'adversari ja no serà "com Hitler". Ara serà "com Trump". Els espanyols ens diuen als que volem la llibertat de Catalunya que som "com Trump". I veig que l'Alexandre els respon amb idèntic "argument". Que trist. I a més, uns i altres parlen d'Amèrica només per parlar. Sense tenir-ne ni idea. O pitjor encara, amb el que els n'ha dit el Xesco Reverter. Que és com opinar del Barça basant-se només amb el que en diu el Roncero.
  25
  34
  Respon
  Bot 11/01/2021 11:24 pm
  Per aquest article, escrit aquí dalt, no ens mereixem ni la independència de la vila de Gràcia.
  Luisnomeacuerdo 11/01/2021 11:31 pm
  Por supuesto que la unidad de España es sagrada, o que queréis los fascistas independentistas ser más chulos que el resto de vuestros comcompatriotas por vuestros delirios . Lovox is coming.
   Ser espanyol es un insult! 12/01/2021 8:37 am
   Tu no eres mi comcompatriota, ni ningun ecspanyordo tampoco! La unidad de ecspanya me la paso por el forro de los cojones! Los ecspanyordos estais todos lovoxtomizados.
  Lisa 12/01/2021 8:28 am
  Els dirigents mig subnormals, que hi han arreu del món..tipus Trump, són comparables als que tenim aquí, Arrimadas, Carrizosa, Smith, Abascal, Casado....una colla de indigents de la política, que estan a on són, gràcies a viure en un país de incults i borregos, vaja espectadors de T5, o tipus com el no me acuerdo o el Gonzalo, que tenen una espardenya per cervell...
  Jordi 12/01/2021 8:45 am
  M'agrada molt com aquest articulista porta sempre les coses obstinadament cap al seu terreny fins a fer-s'ho quadrar tot. "Un mundo a su medida". L'única cosa que em sabria greu d'una Cat independent és que aquest home es quedaria sense feina. A qui podria abocar aleshores el victimisme i la superioritat moral que converteix el poble català en impolut i a ell en bellíssima persona? Em sabria greu.
  95
  121
  Respon
   Ricard 12/01/2021 12:25 pm
   Vés a la presó, i a veure si et sents víctima. Fàcil.
   Teresa 12/01/2021 10:12 pm
   La gran diferència que hi ha entre els galifardeus de Trump I els de Rajoy-Sànchez-Casado - Ayuso-Abascal és que els jutges americans han fet justícia I no adorat el poder ultradretar, I els jutges espanyols hhan fet costat als pocapenes ultradretans espanyols
  Ganxò 12/01/2021 8:45 am
  Be, res anormal. Imagineu-vos unes balances. Allà on hi ha més feixistes és on poden dir i fer el que vulguin, com a casa nostre. Allà on hi ha més demòcrates de ment oberta, doncs amb la cua entre cames i a esperar un altre oportunitat per fer soroll. Per sort allà tenen jutges, polítics, i dames gent que estimen la llibertat, no sempre ben entesa ni aplicada, però llibertat. Al cap de vall fan com la La imatge de la Mare de Déu, amb el peu esclafant el cap de la serp
  Doctor Strangelove 12/01/2021 9:09 am
  A veure hiperventilat de quins drets humans parles? MIra maco, els teus drets acaben on comencen els meus! I quan parles del Trump aquest, hauries de mirar que va passar al nostre parlament al 2011, o no fa tant quan els hiperventilats protestaven per no sé què d'un 1 d'Octubre. MIra matxo (això és un dir perquè de virilitat se te'n veu poca), Ñ no empresona cap president ridícul Català el fa fora per no complir la llei, i ben mirat, ens fa un favor a tots, car aguantar titelles dirigides pel dictadoret- amb un pentinat lamentable- de Waterloo és només apte per folls de la teva espècie. Doc
   Ricard 12/01/2021 12:24 pm
   Que té a veure la virilitat amb tot això? Em temo que en José Antonio té un bon deixeble en tu... 80 anys després. No heu après res.
    JordiP 13/01/2021 1:13 pm
    He, he, mig monjos, mig soldats, oi?
   JordiP 13/01/2021 1:12 pm
   No, no empresona ningú. Tampoc cap President o Conseller ha de marxar a l'extranger per tal que no el fotin a la cangrí. I tampoc té la [in]justícia castellana cap actitud inconstitucional contra aquests presidents i conselleers. No, i ara.
  ciutada del mon 12/01/2021 9:37 am
  jajajajajaj alexandre on es el tripi que et prens per dir bajanades, mare meua quin home mes ridicul, fanatic adoctrinat,e hiperventilat ho te ot jajajaja com diu u dalt el dia que espanya implosioni, i es desfaca a trossos que al pas que anem sera ben aviat, vista la classes politica que patim aci i alla, aquest home es quedara sense feina a qui culpara aleshores dels mals universals jajajaja.
   Ricard 12/01/2021 12:20 pm
   Espanya no existeix. El que en dius Espanya és la Castella annexionista. Punt.
   Anònim 13/01/2021 1:18 pm
   Fallada conceptual. Implosionar és "explosionar cap endins". De manera que Espanya no "implosionarà" sinó que "explosionarà". Cap enfora. I marxarà tot aquell que pugui marxar. No es quedaran més que els més acèrrims centraloïdes que sd'autoproclamen "constitucionalistes"
  Endavant! 12/01/2021 11:10 am
  M'encanta com tots els feixistes salten folls de ràbia quan se senten retratats pel Víctor. Els afecta tant que no poden sentir-se indiferents, Tota la bilis que escupen aquí ja és una demostració del seu feixisme. Trump és massa demòcrata al seu costat.
  ciutada del mon 12/01/2021 11:17 am
  pareix amic indepre que els feixistes que tu dius som mes que els indepres hiperventilats,i aixo en un pamflet indepre subvencionat com aquest, com fareu la indapandenchia, si sou menys fins i tot en els vostres pamflets jajajajajajja.
   Ricard 12/01/2021 12:19 pm
   Acabar un comentari amb hahahahaha demostra la fatxenderia racista castellana. Si som menys que els castellanistes votem i ho veureu. Però els fatxendes sou uns covards.
   Angels 12/01/2021 4:57 pm
   Jo no soc amic de faxistes fastigossos com tu. Aixo de ciutada del M... No tu es ciutada de Spanishlandia, chulitos i pocavergones q l'unic q feu es robar i mesnysprear als ciutadans de Cataluña i estem fins els ovaris d'escoltar gentusa com tu. Pots anar a prendre el cul o a mamar-la
    Angels 12/01/2021 4:58 pm
    Ja ho saps gilipolles
   JordiP 13/01/2021 1:23 pm
   Mira que arribeu a ser ... soques, co.ny. Mira els resultats de totes ii cadascuna de les votacions, oficials o no, des de la famosa i oblidada del 9-N i comprovaràs, tonto de baba, que la suma de les opcions indepes és superior a la suma dels antiindepes. Però no facis trampes, esbiaixat: no sumes al NO els que han votat altres opcions o s'han abstingut. Això no val. I, després de fer-ho, torna aquí a explicar-nos el resultat. Au, una altre vegada et donaré un xasco.
  Carles 12/01/2021 11:18 am
  Penso que fa bé l'articulista d'insistir en la idea pedagògica que els espanyols són dolentots i els catalans angelicals. S'ha demostrat que d'aquesta manera augmenta la consciència i nombre d'independentistes. Porta anys amb el mateix missatge, i el resultat és espectacular. De moment, llacets grocs a dojo i l'ànsia que arribin les properes eleccions per tornar a votar els mateixos que ens han apropat tant a la independència. No pari, senyor Alexandre, el necessitem.
   aïgua beneida 12/01/2021 11:54 am
   El problema que es cert i veritat el que diu el articulista, i aixó, la veritat, es el que no suporteu els fachendas, com fa el demoni amb la aïgua beneida.
   Ricard 12/01/2021 12:16 pm
   Mentida. Ja voldríem ser dolentots. Problema: els castellans no ens deixen Manu Militari.
  LlunyDeCat 12/01/2021 12:06 pm
  Els Catalans i llurs líders independentistes i la majoria de les elits són responsables dels propis mals. Tots sabem que els Espanyols són el Mal com ho eren els Alemanys als anys 30 del segle XX. Per comprendre per què els Catalans són encara sotmesos després de més de 300 anys als Espanyols només cal donar un cop d'ull al diari ARA i hi cerques els articles referits al cinema internacional. Hi donen els títols dels films en... Espanyol. Malgrat tenir títols originals en anglès o en francès, els paios s'esplaien amb els títols donats pels Espanyols. Els darrers són "Fragmentos de mujer" (que no vaig saber de què parlaven) o "Sexo en Nueva York" (???!!!) Fa uns anys el botifler Alex Gutierrez va justificar-ho a l'estil de l'altre gran botifler Albert Branchadell després de les reaccions indignades dels lectors. Els comportaments lingüístics de les elits (política, mitjans, artistes, escriptors, empresaris) són sense dubte la prova de la immaduresa de la Nació Catalana al sud de l'Albera. Mai assolirem la Independència dels Espanyols mentre tindrem aquests comportaments lingüístics miserables. Mentre no boicotarem massivament la llengua dels Espanyols a tots els àmbits, no els podrem fer fora de la nostra terra.
  104
  1
  Respon
   Bot 12/01/2021 1:44 pm
   Només una dada, el famós botifler Toni Soler, si, l'humorista, encara es diu oficialment L'Antoniu, al seu DNI.
    Ramon 12/01/2021 10:33 pm
    Oh, i pobre d'ell que deixés de ser botifler! Deu tenir un dels dossiers més gruixuts de Nicaragua per tenir-lo ben collat i per si de cas.
    18
    12
    Respon
   Enric 12/01/2021 2:44 pm
   Bon comentari. Però "líders independentistes"? Home, com a acudit pot estar bé, però res més.
  Ramon 12/01/2021 12:09 pm
  Normalment, els governants "fan", "nomenen", "impulsen", "legislen", "destitueixen", "prohibeixen", "indulten". Però, en relació amb Donald Trump, TV3 sempre hi posava al davant un altre verb: "amenaçar": "Trump amenaça amb nomenar...", "Trump amenaça amb impulsar...", "Trump amenaça amb legislar...". TV3 és una vergonya nacional.
  125
  125
  Respon
   Bot 12/01/2021 5:00 pm
   És clar Ramon, Trump està avisant a la corruptocràcia, i la corruptocràcia mafiosa se sent amenaçada.
   24
   28
   Respon
   JordiP 13/01/2021 1:28 pm
   Trump sí que és una amenaça ... mundial. Recordes el paio aquell del bigotet? Era ridícul i els capitostes polítics de Weimar deien "l'anomenem per trencar l'impasse del legislatiu, sí, ja sabem que és un petardista, però el tindrem estretament controlat". I mira on va arribar.
  Jordi (Català i Suís) 12/01/2021 1:09 pm
  L'Enemic dels habitants de l'Índia durant la 2a Guerra Mundial eren els Britànics. Per això part del moviment independentista va aproximar-se als Alemanys i als Japonesos. Tot és ben documentat històricament. Part de la gent independentista de l'Índia desconfiava dels Alemanys Nazis i dels Japonesos. I amb raó. Però l'Enemic eren els British. L'Enemic dels Irlandesos durant la mateixa guerra eren els Britànics. Durant els bombardaments a London, a Dublin hi llençaven petards i focs artificials festejant-ho. Encara ara els Irish detesten els British. Sabeu per què ? Doncs perquè els British són responsables de la mort de gana d'un milió d'Irish durant el segle XIX mentre els COLONS britànics instal.lats a Irlanda exportaven patates a England. Recordeu el 2011 la visita a Dublin de la Queen of England? Tots els carrers buits per boicotar-la. Els Irish no obliden pas que els British els tractaren com a sub-homes durant els 700 anys d'Ocupació i Colonització (com els Francesos amb els Algerians). Però els Catalans ho aguantem tot dels Espanyols i fins i tot parlem llur llengua a bastament i sense que ens ho demanin. Una Nació així mai no assolirà la Independència.
  120
  8
  Respon
   Ricard 12/01/2021 2:40 pm
   Excel.lent comentari. Deixi'm dir-li exactament per què els cat no faran mai la indep: perquè no la volen, així de simple, altrament ja la tindrien fa molts anys, com l'han tinguda un rere l'altre tots els països que l'han volguda. El que volen els cat és continuar gaudint del victimisme i la superioritat moral vers Ñ. Per això l'últim que faran és independitzar-se. No acceptarien la indy ni regalada, en pot estar segur. Encara voldrien negociar. "Som dialogants, demòcrates, cívics", bla bla. Recorda el "això va de democràcia", el 1-O? Doncs això mateix.
   115
   125
   Respon
    Beatriu 12/01/2021 6:04 pm
    No hi estic d'acord. El que no la volen són un grup de polítics que els ignorants els voten.
     Carles 12/01/2021 9:21 pm
     Que jo sàpiga, els que se suposa que volen la indy no paren de votar exconvergència, esquerra i CUP, partits tots ells superindependentistes, com queda cada dia demostrat. I els tornaran a votar. I si es presenta un partit indepe de veritat, no el votarà ni el Tato. Sempre és el mateix. O sigui que deixi de dir rucades.
    JordiP 13/01/2021 1:36 pm
    No tens ni idea del que està dient. Els múltiples intents catalans per a la independència, alguns molt inconcrets. s'ha saldat amb un munt d'afusellaments i exilis. El darrer, dels grans, va ser el 1939, recordes? O tant te fa? El de 2017 no va generar cap afusellament perquè no mola a la UE, però hi ha gent a la presó, a l'exili (molt buscats, però la justícia democràtica pica les mans de la justícia castellana) i amb quasi 3.000 processats per "col·laboració amb la rebel·lió". Que és, exactament, com cridaven els militarots rebels perjurs als ciutadans republicans que només van tractar de protegir el Gobierno legítim i la seva legislació vigent. Si Catalunya no és ja independent és perqué no ho pot ser sense els seus diners i la resignacio del que els hi recapta cada any. Que, a mès, és l'amo dels tancs i els jutges.
    Bot 15/01/2021 1:24 am
    Exactament, això va de la independència de Catalunya, per tant l'excusa perfecta per no fer-la quan manipulen l'eina per fer-la: Democràcia. Quin país és democràcia, no en conec cap amb aquest nom.
  Bot 12/01/2021 1:39 pm
  Després del capitoli, s'arrestaran els que han donat un colp d'estat amb el frau electoral i la tupinada electoral contra Trump i hi haurà noves eleccions sense frau.
  Bot 12/01/2021 1:39 pm
  I som colònia de Castella per què les nostres elits pertanyent a la mateixa màfia internacional que ha fet el frau electoral als EUA.
  32
  19
  Respon
  ciutada del mon 12/01/2021 1:46 pm
  aquest suis esta tarat, mare meua indis britanics guerres, que en te al cap el suis tarat aquest, lo millorun bon cohet, i aquest tarat feixista el noi gros, alexandre el espot i algu progre anti espanyol pero amic del feixistes catalans com sudaca fachin, tots a conquerir l'espai, i colonitzar altre sistema estelar alfa centauri a 4 anys llum i estrella mes propera al sol, es un bon candidat, te un exoplaneta gabitable i hem rebut senyals de radio d'alla potser n'hiha vida i alo miloor inteligent, manant a auqets recua de presonatjes , potser no vingan mai a colonitzar la terra, puix segurament amb aquests especimens no ens considerarine mai una especie inteligent, ah m' oblidaba de macario canadell i presi xistorra i la bierge o la carracelas en la cua del cohet segons l'espai del cohet, ja que tota la merda de la terra no cap es clar jajajaa.
   Angels 12/01/2021 5:20 pm
   Rentat la boca amb lejiu abans de parlar de Alexandre o dels independentistes " Chusquero faxista" ves a fer la maaaaa
  Bot 12/01/2021 3:28 pm
  Imagineu-vos la brutal embranzida econòmica de Xina en els darrers 30 anys, i al capdamunt de tot el Partit Comunista de Xina. Amb aquest immensos recursos que haurà estant fent partit comunista de Xina des d'aleshores?.... la resposta és evident.
  Bot 12/01/2021 3:39 pm
  Perquè clar encara hi ha algú que es creu que lo del virus és una cosa natural.
  LlunyDeCat 12/01/2021 5:22 pm
  No sé pas si hi ha algun grup d'historiadors, periodistes i documentalistes que estiguin recollint i documentant tots els Crims dels Espanyols d'ençà de les primeres mobilitzacions per a la Independència. És un treball feixuc perquè hauria d'incloure no només tots els crims dels Espanyols sinó també tots els col.laboracionistes i tota l'Hemeroteca, àudios, vídeos, etc. I evidentment tots els Criminals Espanyols: policies, guàrdies civils, jutges, polítics i gent amb projecció pública que hagen atiat l'odi i l'agressió contra els Catalans. L'endemà de la Independència d'Amnistia res de res. Caldrà crear una Comissió Investigadora amb poders judicials per a iniciar tots els processos contra tots els Criminals, siguin a CAT, siguin a l'estranger. Evidentment molts d'ells fugiran a Espanya. Però caldrà també actuar com ho va fer Israel amb Eichmann. Tots els Catalans sabem que Espanya és un cau de lladres i criminals. Ho duen a la sang de la societat. Només cal veure la porqueria que deixaren a l'Amèrica Llatina.
  122
  3
  Respon
  Angels 12/01/2021 5:23 pm
  Rentat la boca amb lejiu abans de parlar de Alexandre o dels independentistes " Chusquero faxista" v
  200
  2
  Respon
  Bot 12/01/2021 6:49 pm
  O dit d'una altra manera= El "comité d'ejpertos" de Pedro Sánchez diu que Trump malo, caca!!
   Ramon 12/01/2021 8:45 pm
   El famós "Comité de Expertos" va acabar resultant que no va existir mai. Però quan governen els sociates sembla ser que llavors, sí, que "España se merece un gobierno que miente".
  Nou fracàs d'Alexandre 12/01/2021 6:52 pm
  Només cal veure els comentaris. Pocs comentaris sobre l'article i de poc interès. Cada comentarista a la seva bola amb les manies i obsessions habituals ja comentades un cop i un altre des de fa anys en aquest pamflet. Ja no aportes res Víctor, ni als teus que només et fan servir per llançar-te com una pedra contra els seus adversaris. Sic transit gloria mundi.
   Ricard 12/01/2021 7:18 pm
   Doncs que subscric l'article al 100%.
   Ramon 12/01/2021 9:18 pm
   Comissionat per fer marcatge a l'home a Víctor Alexandre. Que trist. Per sota d'això a Nicaragua ja no deu haver-hi res. Per això hi han posat el més limitadet de tots. Van provar a donar-li la parada de frankfurts de la Festa de la Rosa, però de seguida es va veure que no, que no.
   11
   12
   Respon
   baldiret 12/01/2021 9:37 pm
   t'hauras de des-sulfurar
  baldiret 12/01/2021 9:36 pm
  Mucha ñordez sulfurada veo por aqui,
  54
  16
  Respon
  Narcís 13/01/2021 6:41 am
  Només dir a l' autor que no cal gens ni mica, ni poc ni gaire, parlar d' aquests ésser de pseudopartits , atès que n'és donar-los valor quan són . . . simples ' enfiladors de baixa estofa ' o ( fent servir llur idioma de societat tan pròspera i rica .. ) ' qué nivel, Maribel ' ! PD : és obvi que són representació d' allò més del que és la ignorància, la baixesa .. el desvergonyiment, la descaradura i el cinisme més vomitiu ( sembla ser que tractar així llurs votants .. sa compte corrent prou s'ho val ! ) !
  72
  13
  Respon
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 13/01/2021 10:03 pm
  A les Eleccions dels Estats Units NO HI HA CAP FRAU ELECTORAL , Qui digui lo contrari MENTEIX CON U A FET DONALD TRUMP i els seus Fanatics .. ELS VOTS ES BAN CONTAR EN LUPA UN A UN . Tots ban dir TRUMD A PERDIDO .. La Gent dels Estats Units ja estaba farta del seu President Boig con el de Brasil .ELS ESTATS UNITS sa fet justicia guanya la democracia A FER PERDRE A TRUMP
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 13/01/2021 10:12 pm
  Lo del ASSALT AL CAPITOLI , Encara no se S´ACABAT , EL DIA 20 Cuan NOMBRIN el Nou President dels Estats Units , Ques qui a tenido mas VOTOS Con cap altra Candidat a President mai ban tenir ... JA UN PERILL DEVANT EL CAPITOLI .. Pero aquesta vegada NINGU ENTRARA AL CAPITOLI Perdi cap Esperança TRUMP I ELS SEUS .. DÉU SALVI ELS ESTATS UNITS I AL NOU PRESIDENT DELS ESTATS UNITS .. La NOVA Esperança Per el Planeta i Per un Món Molt Millor .. Ques cuidi o li podria pasar con a KENEDI QUEL PODRIEN MATAR
  Fidel 13/01/2021 10:55 pm
  Gràcies Víctor per fer un didàctic article comparatiu dels fets al capitol d'EEUU i a Catalunya. Fets objectius i ben explicats per a qui ho vulgui llegir, veure i entendre. Em temo que la banda unionista, per sectarisme no ho farà pas. Ànims. Seguim.

Nou comentari