Ens cal un Govern, sí. Crec que tots hi estem d’acord. Tota nació necessita un govern nacional. Catalunya també, és clar. S’entén, per tant, que hi hagi tanta gent que el reclami. Un dels arguments més reiterats és que necessitem un govern per afrontar els reptes socials que tenim. Hi ha temes socials que afecten milions de persones i que demanen ser resolts, és ben cert. És ben cert i ben trist. És tan trist, que resulta immoral que fem creure a la gent que un cop constituït el nou govern el coronavirus emigrarà a una altra galàxia, que els petits empresaris i els autònoms recuperaran els diners perduts, que els aturats recuperaran el seu lloc de treball i que les bosses de desnonaments i de persones al llindar de la pobresa es desinflaran de cop. És immoral, perquè és mentida. Sí, mentida. I cal ser molt bona fe per creure-s’ho, o tenir molta barra per fer-ho creure.

La crisi social causada per la pandèmia no és un problema exclusiu de Catalunya, és un problema mundial. L’opressió espanyola que pateix Catalunya, sí que és un problema català. I és impossible que Catalunya pugui resoldre cap ni un dels seus problemes socials sense tenir els poders, les eines i el finançament d’un Estat propi. En altres paraules: una nació amenaçada, emmordassada, emmanillada, empresonada, exiliada i espoliada mai no pot resoldre cap dels seus problemes socials sense haver-se alliberat primer de totes aquestes cadenes. Això, que de tan obvi com és gairebé fa vergonya haver-ho de repetir, és amagat deliberadament tant pels qui volen mantenir captiva Catalunya com pels qui, dient-se independentistes, fan política autonomista. I s’entén perfectament que tots dos ho amaguin, perquè no fer-ho els deixaria sense el pinso necessari per continuar fent demagògia sobre la qüestió.

Si l’espanyolisme reconegués que una Catalunya emmanillada no pot solucionar els seus problemes socials, estaria fent campanya a favor de la independència; i si fos l’independentisme moderat qui ho reconegués, aquest es quedaria sense excuses per sostenir el seu immobilisme. Fixem-nos com l’autoanomenat ‘independentisme moderat’ coincideix amb l’espanyolisme (des de l’Ibex 35 fins a Podemos) a l’hora de justificar la necessitat que Catalunya tingui un govern. “Un govern que ens ajudi a sortir de la crisi, un govern que ens tregui del pou, un govern que faci possible la recuperació de l’economia, un govern que garanteixi l’estabilitat política, econòmica i social…” Paraules i més paraules demagògiques que utilitzen una veritat irrefutable, l’ofec de Catalunya, per tal d’allunyar-la de la independència i entretenir-la en la política del dia a dia. I és que mentre estàs ocupat gestionant les engrunes no et preocupes d’agafar el pa sencer.

Algú de bona fe pot dir que d’acord, que la independència sí, però mentre aquesta no arriba, què fem amb els problemes quotidians? La sola formulació d’aquesta pregunta ja porta implícita la renúncia de la llibertat, perquè és evident que cada dia de la nostra vida tindrem problemes quotidians a resoldre. Cada dia. I mentre aquests problemes ens semblin més importants que la llibertat mai no serem lliures. En altres paraules, qui anteposa la quotidianitat a la llibertat ens està dient que per a ell la captivitat no és cap problema. És probable que, per dissimular, afegeixi que, en tot cas, una cosa no treu l’altra. És a dir, que es pot lluitar per totes dues, el benestar social i la independència. Greu error, tanmateix. Perquè sense llibertat cap ésser viu ni cap poble no poden forjar la seva vida. No hi ha benestar social sense llibertat. El benestar social és l’excusa del qui s’ha acomodat a la captivitat.

Per tant, tornant al punt de partença, ens cal un Govern, sí. Però per fer què? No tenim un president a l’exili, ni mig govern a la presó, ni milers de catalans perseguits per acabar fent xerrameca al voltant d’una taula amb el PSOE; no hem fet manifestacions de dos milions de persones, les més multitudinàries del planeta, ni hem estat apallissats per Espanya, ni hem guanyat un referèndum d’autodeterminació, per acabar tenint un govern autonomista disfressat d’independentista, fent política autonomista, gestionant engrunes autonomistes i legitimant el govern espanyol a canvi d’uns indults.

La demanda d’un indult és la demanda d’un perdó, i només demana ser perdonat qui creu haver comès un delicte. L’esclau demana perdó a l’amo per haver gosat actuar com un ésser lliure, i pel sol fet de demanar-ho ja està acceptant la seva autoritat i legitimant les seves lleis. Diguem-ho una vegada més. Necessitem Govern, sí. Però un govern nacional, no pas el govern d’una Comunitat Autònoma. Necessitem un govern que compleixi el mandat de l’U d’Octubre i el mandat de les darreres eleccions amb victòria independentista d’un 52%. Necessitem un govern veritablement nacional, per dues raons: perquè cap govern autonomista no solucionarà mai els problemes socials de Catalunya i perquè les conseqüències de tenir un govern autonomista són infinitament pitjors que les que comporta l’opció de la llibertat.

Quan una nació no és lliure, el problema social més important que té plantejat és la captivitat. Totes les forces que tregui de la poca energia que li queda equivaldran a començar la casa per la teulada i, en el millor dels casos, a perdre el temps sense anar a l’arrel del problema. El benestar social només es pot edificar sobre la base de la llibertat. La llibertat, òbviament, no garanteix el benestar social, però l’opressió el fa impossible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tota regió necessita un govern regional a abril 05, 2021 | 20:26
    Tota regió necessita un govern regional abril 05, 2021 | 20:26
    És el que tendrà Catalunya (que no és cap nació) si els partits polítics corresponents es posen d'acord. Catalunya és una regió tan lliure com qualsevol altra d'una democràcia occidental. Llàstima que el nacionalisme local s'obstini en xarlotades, astracanades i idees absurdes.
    85
    Icona de dislike al comentari de: Tota regió necessita un govern regional a abril 05, 2021 | 20:26 228
    Respon
    • Icona del comentari de: JordiP a abril 07, 2021 | 15:07
      JordiP abril 07, 2021 | 15:07
      Ja pots anar rient, colonialista. Riu millor qui riu el darrer.
    • Icona del comentari de: JordiP a abril 07, 2021 | 15:53
      JordiP abril 07, 2021 | 15:53
      No coneixes la història. Vull dir "La Història", amb majúscula. Tots els paísos (digues "nacions", si vols) van nàixer d'una secessió. Fins i tot el teu admirat i adorat Reino de Castilla es va segregar de l'antic (pero paralític) Reino de León. Fa una pila de segles. I els EEUU, la nació més potent del darrer mil·leni, ja sap qué va passar. "We, the people...". El que passa que sou una colla dìgnorants que només tenen el garrot com a argument polític.
  2. Icona del comentari de: Ramon a abril 05, 2021 | 20:45
    Ramon abril 05, 2021 | 20:45
    Tot el que fa i diu ERC duu a empetitir la base independentista. I és per això, que Espanya ens vol fer votar ERC.
    78
    Icona de dislike al comentari de: Ramon a abril 05, 2021 | 20:45 82
    Respon
    • Icona del comentari de: Pep a abril 05, 2021 | 21:29
      Pep abril 05, 2021 | 21:29
      Yo te diré para que se necesita un Gobierno en Cataluña, para sacar a Junquera de prisión.
      44
      Icona de dislike al comentari de: Pep a abril 05, 2021 | 21:29 27
      Respon
      • Icona del comentari de: Ramon a abril 05, 2021 | 23:50
        Ramon abril 05, 2021 | 23:50
        Ha d'entendre, senyor Deliri, que jo, per "nosaltres", entenc els catalans feta excepció del renegats, o sigui dels botiflers, dels coscubieles. Potser fet aquest aclariment capirà ma ben òbvia afirmació. En cas contrari, feu-m'ho avinent i ho intentaré en llenguatge Sesame Street. A disposar.
    • Icona del comentari de: Deliri a abril 05, 2021 | 23:16
      Deliri abril 05, 2021 | 23:16
      El PSOE vol que votem ERC? Vostè està com una cabra. Si JxCAT ha perdut les eleccions és gràcies a Puigdemont que ha provocat divisions internes.
      137
      Icona de dislike al comentari de: Deliri a abril 05, 2021 | 23:16 142
      Respon
  3. Icona del comentari de: Cardar l'ànec a abril 05, 2021 | 21:38
    Cardar l'ànec abril 05, 2021 | 21:38
    Un article retòric ple de bestieses que no volen dir res. Catalunya necessita un govern per fer la tasca que fan els govern de tot el món, i a més que ens reafirmi com a país. Aznar ja va veure que això era perillós, però a Catalunya encara hi ha babaus que no saben valorar les possibilitats que això comporta, molt superiors a plantejaments suposadament radicals i sense cap recorregut real.
    1
    Icona de dislike al comentari de: Cardar l'ànec a abril 05, 2021 | 21:38 127
    Respon
    • Icona del comentari de: Ferrovial, robar i matar, negoci legal a abril 05, 2021 | 22:08
      Ferrovial, robar i matar, negoci legal abril 05, 2021 | 22:08
      Cardar ferrovial, del miserable lladre i criminal junqueras y hermano chorizon, vols dir? Junqueras delinquent i assassi i la fiscalia el protegeix davant de la milletada criminal mai vista. 22.000 morts i una adjudicacio de preso per vida. E4c banda de gangsters junqueras
      • Icona del comentari de: Ho intenti a abril 05, 2021 | 23:12
        Ho intenti abril 05, 2021 | 23:12
        Vostè delira com en Puigdemont. Demani ajuda urgent.
        27
        Icona de dislike al comentari de: Ho intenti a abril 05, 2021 | 23:12 125
        Respon
        • Icona del comentari de: Ferrovial, preso per vida, assassi a abril 06, 2021 | 07:42
          Ferrovial, preso per vida, assassi abril 06, 2021 | 07:42
          Corrupte, lladre, ferrovial, junqueras, assassi. Pobre ERC en mans d'aquest criminal. Soc honrat deia el miserablefill de hitler. 25.000 assassinats, ferrovial ets gram FDP
  4. Icona del comentari de: pep a abril 05, 2021 | 21:53
    pep abril 05, 2021 | 21:53
    lliures peró esfonsats al fang.
  5. Icona del comentari de: David. a abril 05, 2021 | 22:03
    David. abril 05, 2021 | 22:03
    Estaria bé tenir un govern de caire nacional però no serà així desgraciadament. L'Ibex-35 amb l'ajut inestimable dels seus mitjans de comunicació ha col.locat un bartomeu (si em permeteu el símil futbolístic) de president de la generalitat per a enfonsar-la del tot. A més és sabut que el parlament català no pot fer lleis per tant seran 4 anys més perduts. I lo del 52% de vot independentista s'ho creu algú ??.... En serio ?...... Els votants d'ERC no són pas tontos i ja saben que han votat vasallatge i tranquil·litat. I els de la cup imitaran a podemos i gesticularan molt (tots i totes).
  6. Icona del comentari de: 'Necessitem Govern, sí. Però un govern nacional, no pas el govern d’una Comunitat Autònoma.' a abril 05, 2021 | 22:43
    "Necessitem Govern, sí. Però un govern nacional, no pas el govern d’una Comunitat Autònoma." abril 05, 2021 | 22:43
    Un imperio cósmico es lo que necesitamos. Y dos huevos duros, también.
    1
    Icona de dislike al comentari de: 'Necessitem Govern, sí. Però un govern nacional, no pas el govern d’una Comunitat Autònoma.' a abril 05, 2021 | 22:43 140
    Respon
  7. Icona del comentari de: Manel a abril 06, 2021 | 00:01
    Manel abril 06, 2021 | 00:01
    A CATALUNYA, tans caps tants barrets. Quina pena.Potser dintre d'uns altres 300 Anys haurà canviat el tarannà dels descendents i podrem assolir quelcom. D'aquests d'ara (d'alguns) m'esperava una altra cosa, però m'han decepcionat.L'U d'octubre va ser un miratge
  8. Icona del comentari de: federalista a abril 06, 2021 | 09:41
    federalista abril 06, 2021 | 09:41
    jajajajajajaj aquest pobre pallasso junt amb xarnego cotalelo, l'espot la carracelas la bierge etc fan una bona troupe de clowns, o pallassos en catala amb perdo dels pallassos, aquest pobres imbecils comencant per l'alexandre, en fi que dir que facan un mini partidet a vure si amb aquestes teories treuen mig esco, jajaja de 135 ara be mig esco de hiperventilats es veu que el vot tarat hiperventilat val per 100 dels altres jajajajajajja tarat i amargat vell fes te una cervesseta i deixa de dir bajanades mameluc.
    122
    Icona de dislike al comentari de: federalista a abril 06, 2021 | 09:41 305
    Respon
    • Icona del comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 16:25
      Ramon abril 06, 2021 | 16:25
      Ser català i pretendre una convivència federal amb els espanyols és igual d'idiota que ser zebra i pretendre una convivència vegetariana amb els lleons.
      • Icona del comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 16:29
        Ramon abril 06, 2021 | 16:29
        El que passa, tots ho sabem, és que aquests espanyolistes progres parlen de "federalisme" per fugir d'estudi. En realitat els la sua el reconeixement i la salvació de la nació, la identitat i la llengua de Catalunya. Ells es diuen "federalistes" i problema creuen que resolt. Tipus com quan ERC xerra que cal "eixamplar la base". Ho diuen i es queden tan amples. No fan res per eixamplar-le (ben a l'inrevés). Exactament igual que els "federalistes" tampoc no fan absolutament res més que garlar-ho en segons quins àmbits.
    • Icona del comentari de: JordiP a abril 07, 2021 | 15:49
      JordiP abril 07, 2021 | 15:49
      Hosti, tú, cada dia el matiex, a veure si canvies el disc, nano, que aquest el tens rajat. Pesaíco.
  9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a abril 06, 2021 | 09:56
    Doctor Strangelove abril 06, 2021 | 09:56
    Alexandre, directament estas faltat! Jo soc lliure i ben lliure de fer el que vulgui dins de la llei, com en tot Estat de dret, talòs! Doc.
  10. Icona del comentari de: jg a abril 06, 2021 | 10:41
    jg abril 06, 2021 | 10:41
    para humillarse ante las instituciones españolas, como siempre...
  11. Icona del comentari de: Gonzalo a abril 06, 2021 | 11:56
    Gonzalo abril 06, 2021 | 11:56
    Dejémoslo en que la comunidad autónoma de Cataluña, necesita un gobierno autonómico.
    • Icona del comentari de: Ricard a abril 07, 2021 | 14:03
      Ricard abril 07, 2021 | 14:03
      La prioritat del govern ha de ser fer la vida impossible als ocupants, i en paral-lel recolzar a gent i empreses per la covid.
  12. Icona del comentari de: ferran a abril 06, 2021 | 12:03
    ferran abril 06, 2021 | 12:03
    Espectacle penós per retornar a la política autonomista, on el complex mafiós TotxoFinancer/TurismePerSaturació seguiran prostituint el país fins convertint-lo en una mena de Cuba prerevolucionària. Espanya ens aboca com el país Valencià i les Illes, a ser el prostibulari d’Europa i península, mentre els astronòmics beneficis que genera se’n van a engreixar la gegantesca i inútil casta funcionarial espanyola i industrialitzar madrid. Tot això, mentre ens entretenim amb la farsa dreta/esquerra. Penós!
    • Icona del comentari de: Com tens el melic @ferran? a abril 06, 2021 | 13:32
      Com tens el melic @ferran? abril 06, 2021 | 13:32
      Ara deixa de mirar-lo i informa't sobre turisme on creguis convenient, però deixa de dir collonades.
      23
      Icona de dislike al comentari de: Com tens el melic @ferran? a abril 06, 2021 | 13:32 27
      Respon
    • Icona del comentari de: JordiP a abril 07, 2021 | 15:45
      JordiP abril 07, 2021 | 15:45
      Bàsicament d'acord, excepte en un.a cosa: industrialitzar Madrit. Ja ho estava, en temps de l'ínclit caudillo. Hi havi una pila d'indústries gordes afincades allà, fruit del deliri franquista de fer de Madrit un nou París. Recordo que a la zona on es ara El País, la denominada "prolongación de la calle Alcalá", hi havia una densitat fabril no tan forta com al Poble Nou de Barna, però si molt clara. Hi havia molts restaurants de menú a l'abast que s'omplien de "productors" en granota o bata blau. Però la conflictivitat obrerista era proporcional: les parets eren plenes de graffiti revolucionaris fets a pinzell i quitrà, tatxats i reescrits ua i na altre vegada. També n'hi havia cartells reclamant llibertat detinguts i tot això. Com als dos Vallesos i el Baix Llobregat. On és ar aot això? La por franquista al moviment obrer (Camacho i Redondo eren allà, fent merder) i la poca mentalitat industrial regional ha anat esborrant les caixes d'eines i les granotes per abundar en corbates i Sebagos. Ara el que hi ha és molta activitat oficinista. "Cuellos blancos".
      • Icona del comentari de: JordiP a abril 07, 2021 | 16:04
        JordiP abril 07, 2021 | 16:04
        Reecorda que Queipo de Llano, el Gran Assassí d'Andalusia, deia "Haremos de Madrid un vergel, de Bilbao una gran fábrica y de Barcelona... un inmenso erial". Madrit mai ha tingut mentalitat industrial, fora dels serveis a la monarquia i el govern. Mentre que Catalunya va construir el FC Mataró-Barcelona (una S.A.) per a una millor eficiència de la indústria de punt de cotó, Madrit va construir un de Madrit al "Real Sitio de Aranjuez", perquè la reina pogués anar còmodament a passar el cap de setmana amb els seus palafreneros. Ah! I el negoci el va fer el Marqués de Salamanca, que, com no, va iniciar la cosa com una iniciativa privada, però va fer fallida (prevista?) i el tren de la reina el va pagar l'Estat, Amb quins diners? Imagina't-ho.
  13. Icona del comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 16:09
    Ramon abril 06, 2021 | 16:09
    Abans de la revolució castrista, Cuba era un burdell per als ianquis. Però "en eso llegó Fidel" i es va posar fi a aquella situació de privilegi: ara Cuba ja és un burdell per a gent de qualsevol nacionalitat.
    28
    Icona de dislike al comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 16:09 29
    Respon
  14. Icona del comentari de: Oncle Tom a abril 06, 2021 | 17:56
    Oncle Tom abril 06, 2021 | 17:56
    Com el capataç que li diu a l'esclau: "vols la llibertat, egoïsta! Pero qui cuidara de la plantació?
  15. Icona del comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 20:00
    Ramon abril 06, 2021 | 20:00
    ERC ha torpedinat i sabotejat en tot moment la unitat necessària per la independència. I ara té la santíssima barra de reclamar la unitat però per la traïció.
    82
    Icona de dislike al comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 20:00 80
    Respon
  16. Icona del comentari de: Carles a abril 06, 2021 | 22:26
    Carles abril 06, 2021 | 22:26
    Els han votat i els tornaran a votar. Xom sempre. No facis veure, doncs, Alexandre, que el poble és una pobra víctima dels seus polítics. Tenen el que voten. Tenen el que volen. La resta són fantasies.
  17. Icona del comentari de: Erc falangisme d'esquerres maragallianes per españa.una a abril 07, 2021 | 07:27
    Erc falangisme d'esquerres maragallianes per españa.una abril 07, 2021 | 07:27
    Puigdemont o España del Ferrovial, del venut, del traidor, de la puta gratis del Sanchez.155. Qui vota erc,vota psoe.155, purs espanyols traidors i venuts a la republica borbonica del junqueras de Sanchez.155. Qui vota Erc vota contra la independencia, son espanyols genocides de Catalunya. Qui vota erc son españa. Una
    • Icona del comentari de: Julià Gomez a abril 07, 2021 | 07:29
      Julià Gomez abril 07, 2021 | 07:29
      Junts pel 3% son España
      10
      Icona de dislike al comentari de: Julià Gomez a abril 07, 2021 | 07:29 20
      Respon
  18. Icona del comentari de: Ramon a abril 07, 2021 | 11:14
    Ramon abril 07, 2021 | 11:14
    El talp del procés tothora ho fou ERC. ERC ha torpedinat i sabotejat en tot moment la unitat necessària per la independència. I ara té la santíssima barra de reclamar la unitat però per la traïció.
    • Icona del comentari de: Csrmen G.P. a abril 09, 2021 | 23:33
      Csrmen G.P. abril 09, 2021 | 23:33
      Totalment d'acord. Ho suscric.
  19. Icona del comentari de: Narcís a abril 07, 2021 | 11:15
    Narcís abril 07, 2021 | 11:15
    És obvi que la nació catalana només serveix perquè defora / Espanya no tingui sensació de solitud, de sentir-se'n un no ningú, de veure's part del no res, de no pintar ( encara menys, si fos possible ) res al món ! PD: d'aquí ses frases típiques o ' tendrán dos lenguas, pero no dos bocas ' ( Bono ) .. solidaridad .. igualdad .. . . . però això sí, si de tant espoli rebut, necesitessim ajut o, simplement, no ens xuclessin tant, a dir no tinguem això, allò i ens espaviléssim i sinó ens fotéssim ! Nota : verament no entenc com no guanyà de carrer JxC , quan representa la Catalunya que fou prevaricadorament esborrada, quan fou esborrat aquell JxSí o , tot plegat, sa sobirania popular ! Anotació al marge : qualsevol se n' adona que cap ' política ' és possible mentre qui mani sigui la toga de torn que no pas el Parlament ! Incidència : diuen que la unitat dóna la força .. a Catalunya ser dessota aquest estat tan sols li ha donat vessament de sang, destrucció i anihilació , a banda, de cap agraïment que sí difamació, injúries i calúmnies !
  20. Icona del comentari de: Ramon a abril 07, 2021 | 11:22
    Ramon abril 07, 2021 | 11:22
    De vegades et trobes que l'afirmació que més et cosa rebatre és precisament la més aberrant. Bàsicament perquè no saps ni per on agafar-ho, de tan psicotrònic. De tant desconnectada amb qualsevol realitat. Recordo per exemple una vegada que un progre em sostenia que Crónicas Marcianas era "un programa del PP". I que això ell ho tenia "molt clar". És el mateix cas, amb un de més a sota que deixa anar que "Junts pel 3% és España" i segur que també es queda tan ample.
    • Icona del comentari de: Lo més aberrant a abril 07, 2021 | 20:24
      Lo més aberrant abril 07, 2021 | 20:24
      "Catalunya és una nació". Només es creuen aquesta aberració els creients de la religió nacionalista catalana; a la resta del món li és igual.
  21. Icona del comentari de: Donec Perficiam a abril 07, 2021 | 14:08
    Donec Perficiam abril 07, 2021 | 14:08
    Hem arribat a una situació tant del-lirant i surrealista que la veritat......la majoria dels indepes ja ni sabem perque votem. Suposo que per a deixar clar davant del Desgobierno de Caspaña que seguim tossudament alçats i esperant la seva feblesa per fotre'ls la patada definitiva. Però sabem sobradament que ara per ara de res serviràn els nostres vots, encara que tinguem majoria al Parlament, tenim una col-lecció de Presidents decapitats, una col-lecció encara més gran de politics acollonits, una joventut cansada (amb raó) de deixar-se la pell al carrer sota les porres, una vellesa que té massa por de predre la pensió, i la resta estem massa ocupats en la desesperació diaria per subsistir profesionalment i familiarment.... malgrat tot, tenim molt clar el que necessitem i el que volem. I crec que tots comencem a tenir molt clar que ho haurem de fer nosaltres des de baix...com sempre....lluitant amb sang si cal.
  22. Icona del comentari de: La tapadora a abril 07, 2021 | 15:07
    La tapadora abril 07, 2021 | 15:07
    Felicitats CNI, heu aconseguit la perfecta tapadora: l'organització ERC i, per extensió, les seves branques afins, com Omnium treballen per a vosaltres. Ha costat molt de temps, molt diners i és possible que alguns dels afiliats no s'hagin adonat encara de són talps vostres infiltrats dins del secessionisme catalanet. El doble de Junqueras a Lledoners és perfecte i el toc Joan Bonanit per donar veracitat a tot l'engany és insuperable. Felicitats de veritat, CNI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa