El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El país oficial i el país real
  • CA

La temporalitat de la política és com la del mercat de treball. S’apropa Nadal i ja hi ha un terrabastall al voltant del pessebre. De l’altre. Emprenya una mica que les més altes autoritats de l’autonomia es barregen amb petiteses. “És que no són petiteses!”, diuen els al·legats, “sinó proves d’hipocresia, demagògia i populisme. Els que objecten el pessebre són els que defensen el mocador de les dones”. Vet aquí una petitesa esdevinguda espinosa qüestió de tolerància, racisme, xenofòbia a propòsit de la immigració, una altra polèmica inútil perquè cap dels bàndols té competència per a canviar res en aquesta qüestió que l’Estat té reservada. Parlen com si poguessin prendre decisions i ni tan sols controlen el padró del seu poble.

No m’estranya res la dimissió en bloc de la junta del Consell de la República de Sant Cugat. Pleguen dels càrrecs, no del Consell, unànimement dient clar i català, que no saben què dimonis s’està fent per la independència, sant grial, que ningú no sap ni quina forma té.

El desori és monumental.

Els pressupostos, el vaixell de capità de la flota del govern està en el mar dels sargassos negociant els suports dels altres grups que li calen per tirar endavant, encara sigui a la desesperada. L’any proppassat ERC treia pit de presentar els pressupostos in due time; enguany Catalunya és l’única comunitat que encara no té preparades els comptes.

És que governar en règim parlamentari amb menys del 25% de suport a la cambra no és possible, per més que els ideòlegs oficials i oficiosos del partit proclamen el contrari. Això de la poció màgica d’Astèrix no s’acompleix al sud de la Gàl·lia. 

Un govern en minoria depèn de la bona voluntat dels grups de l’oposició, que és majoria aclaparadora. El govern va teixint aliances momentànies (complicitats els diuen ara) amb un o altres partits en funció dels seus interessos i, sobretot dels interessos dels altres partits. La geometria variable és un aiguamoll on només es compleixen els programes de l’oposició, però no del govern, cosa tampoc gens sorprenent, atès que no sembla tenir-ne. Tret, naturalment de la molt firma voluntat de caminar endavant cap a una República Catalana més lliure, més justa, més feminista, més ecologista i no sé si em deixo quelcom de l’habitual xerrameca de la presidència. Ah, sí! I al costat de la gent, la vida de la qual també tenen ferma voluntat d’alleujar.

Això és el país oficial. El país real, el del carrer, s’ha tornat tan intransitable per aquesta forta presidència com una passejada per la bombolla del Twitter. Està ple de protestes, manifestacions, concentracions que, és fascinant, els mitjans, sobretot els públics, mai veuen ni senten Els mitjans, públics i privats subvencionats veuen pels ulls del govern d’ERC. I, en aquests moments, ERC és Oriol Junqueras, qui sembla adornat del do de la ubiqüitat perquè pot aparèixer, meravelles del diferit, en dos mitjans diferents al mateix temps. El seu discurs reiterat fins a l’avorriment, amb escarafalls de tele-predicador, és lineal: la nostra estratègia és l’única útil perquè aconsegueix resultats pràctics en la reducció de la repressió. Per tant, JxC ha d’afegir-se-hi per tal de tornar a la unitat independentista; de fet, tothom, independentista o pas, s’ha d’afegir, perquè en cas contrari, fa un mal a Catalunya. És un raonament perillós i no sé si té tractament psiquiàtric. Es diu embolicar-se en la bandera.

En qualsevol cas, sembla la doctrina oficial del partit del govern, convertida en el contingut de la seva hegemonia. L’hegemonia del país oficial sobre el país real, una construcció fictícia, alimentada pels comunicadors del partit, estratègicament apostats en tots els mitjans de comunicació i altres indrets d’influència en l’opinió pública. La seva funció és enlairar tot el que el govern i el partit facin, fins i tot les més humiliants desfetes i atacar tot el que fa l’independentisme juntaire. Semblen seguir la consigna del president Mao d’“Atacar tot el que l’enemic defensa i defensar tot el que l’enemic ataca”. Amb l’excepció que l’enemic, en principi, hauria de ser l’Estat espanyol.

La intensitat de la campanya i la proliferació dels seus evangelistes és tan forta que espero el moment en què algú dels més decidits defensors de l’estratègia útil faci un cara a cara amb si mateix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Imperatiu categoric a desembre 13, 2022 | 20:40
    Imperatiu categoric desembre 13, 2022 | 20:40
    Genial!: "Parlen com si pogessin pendre decisions i ni tant sols controlen el padró del seu poble".
    28
    Icona de dislike al comentari de: Imperatiu categoric a desembre 13, 2022 | 20:40 28
    Respon
  2. Icona del comentari de: Junqueras: 'els catalans es venen abans de que els comprin' a desembre 13, 2022 | 23:25
    Junqueras: "els catalans es venen abans de que els comprin" desembre 13, 2022 | 23:25
    M'agrada que governi aquest "govern republicà" a veure si obre els ulls a molta gent. Aviat no els hi quedarà res per vendre. Ja ho va dir en Junqueras, "els catalans es venen abans de que els comprin". Bet aquí, el seu subconscient parlant. Que no es digui que no estaveu avisats. El somni d'ERc no es l'independència, és Federar-se amb Espanya. Com fan sinó aprovant la famosa “llei de la reforma de la sedició” contra l’independentisme? Copiat: "Juan Luis Cebrián, acadèmic de la RAE i director-fundador del diari El País, el febrer del 17 (sis mesos abans del parany del 20-S) el pla premeditat de l’Estat per desactivar l’independentisme: Desposseir la Generalitat de tot poder polític. “El debate ya no sería cuándo conseguirán la independencia, sino cuándo recuperarán la autonomía”".
    25
    Icona de dislike al comentari de: Junqueras: 'els catalans es venen abans de que els comprin' a desembre 13, 2022 | 23:25 32
    Respon
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 14, 2022 | 00:38
    Luisnomeacuerdo desembre 14, 2022 | 00:38
    De que país habla este paleto tractoriano de adopción, sigue haciendo la vola al pastelero loco para conseguir su ansiado carguillo de consejero de pelucas y otros pelos en la repugblica de tractoria.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 14, 2022 | 08:43
      Gonzalo desembre 14, 2022 | 08:43
      De Catalunya. No te acuerdas Luis?
      • Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 14, 2022 | 15:11
        Gonzalo desembre 14, 2022 | 15:11
        Hombre...tocayo laZinaZi....cuanto tiempo! Todo bien, hijo de la gran puta? Jajaja!
        • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 14, 2022 | 18:36
          Luisnomeacuerdo desembre 14, 2022 | 18:36
          Era española la gran puta?
  4. Icona del comentari de: Independentista a desembre 14, 2022 | 04:49
    Independentista desembre 14, 2022 | 04:49
    Desori total. Poca esperança ens queda ja.
    • Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a desembre 14, 2022 | 12:26
      Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) desembre 14, 2022 | 12:26
      Amb la primera part hi estic d'acord, amb la segona, gens ni mica. Precisament el desori actual és un símptoma de que la forma de dominació dels darrers 500 anys està corcada i, com diu la cançó d'en Llac, cal aprofitar-ho
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a desembre 14, 2022 | 06:52
    Pere Llimonera i Citronell desembre 14, 2022 | 06:52
    El País Oficial y Real es España, y el País irreal es Narnia (ni mas ni menos, porque así lo piensan los españoles; lo saben; se sabe; es notorio, es histórico, siempre fue el 'objetivo común, durante siglos en los reinos que surgieron tras las numerosas conquistas, colonizaciones e invasiones sufridas, y hay multitud de pruebas y documentos sobre ello; y que ademas, que ese asunto ya fue votado y confirmado; y en cada comicio electoral lo asumen y refrendan los mismos españoles; ademas de compartir toda la Historia, raíces, cultura, lengua/as, relaciones, intereses, geografía, y objetivos C0MuNes que tienen desde hace "Muchos Siglos"; y no va a cambiarse porque una minoría de colonos venidos de Francia hace unos cuantos siglos al noreste de la "Pell de Brau", donde ya había población, a la que sometieron, que es o se cree descendiente de seres de Luz superiores -lo sean de verdad o no-, vendan la moto, adoctrinen a las nuevas generaciones -falsificando datos e Historia ademas-; y se obstinen en remar en contra de todos los demás y en quedarse con la finca)... Pero C0Torrarelo, que es el único español que ha conseguido pasar montado en un borriquet al otro lado del espejo- sigue buscando a Alicia y Conejos con Chistera, montado en su Ruc-inante... y dale que dale, al otro lado del espejo en el mundo paralelo... Y ademas, como dice el Conejo blanco con Chistera en sus Frases: 1. “¿Cuánto tiempo es para siempre? A veces apenas un segundo”. Sombrerero ... 2. ¿Usted conoce cuerdos felices? ... 3. Si todo el mundo se ocupara de sus propios asuntos el mundo giraría mucho más rápido... 4. Ni antes ni después, todo llega cuando tiene que llegar (en el 4171, por ejemplo)... 5. Si no sabes pensar, es mejor que no hables... 6. Si conocieras el tiempo tan bien como yo, no hablarías de perderlo... y como dice el 'Gato de Cheshir', dirigiéndose a una Alicia confundida, alterada, y perdida en ensoñaciones esteladas: “Aquí todos estamos locos. Yo estoy loco. Tú estás loca”... ... pa que seguir, si ya lo dejó todo bien explicado Lewis Carroll, que se perdía mucho menos en FRiKadas, y en divagaciones estrambóticas, psicodélicas, quiméricas y alucinantes que el mundillo estelado de la Burbuja; porque entre otras cosas N0 era un ignaro adoctrinado y/o abducido, sino que: ademas de escritor, diácono y fotógrafo, fue un lógico y matemático británico relevante... y esa gente, aun habiendo creado grandes novelas, cuentos, narraciones y mundos de Fantasía, son, en realidad, gente con los pies en el suelo, muy realista, pragmática, racional, matemática y lógica; y N0 suele perderse en divagaciones fútiles producto de fantasías, tripis y ensoñaciones surrealistas, psicodélicas y etéreas... "Ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... Apa, Siau!
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 14, 2022 | 08:45
      Luisnomeacuerdo desembre 14, 2022 | 08:45
      Portugal también es España no? Pere? historia compartida y tal...
      • Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 14, 2022 | 15:32
        Gonzalo desembre 14, 2022 | 15:32
        Portugal lo fue. Ahora no. Pero Cataluña si lo es, so payaso. Jajaja!
        • Icona del comentari de: Esther a desembre 15, 2022 | 09:34
          Esther desembre 15, 2022 | 09:34
          ¿Qué dices, bobo? Andá para allá
          • Icona del comentari de: No els doneu corda a desembre 15, 2022 | 17:34
            No els doneu corda desembre 15, 2022 | 17:34
            Respondre els xarnegos és donar-los corda. Si, a sobre, els responeu en el seu cony de llengua, esteu fent un exercici de submissió
      • Icona del comentari de: fat boy a desembre 14, 2022 | 16:07
        fat boy desembre 14, 2022 | 16:07
        Com Gibraltar.
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a desembre 15, 2022 | 08:53
          Pere Llimonera i Citronell desembre 15, 2022 | 08:53
          Oye, que obcecación, que obsesión tienes con Gibraltar, grasonet... Olvídate de Gibraltar que poco a poco pasara a ser recuperado por España... El asunto es que USA y UK controlan todos los pasos marítimos comerciales internacionales que pueden, aunque ahora los chinos se han apropiado del llamando Mar de China construyendo en el numerosas islas artificiales sobre arrecifes militarizadas... España al estar integrada en la UE y la OTAN, y ser un miembro de la comunidad Occidental no es problemática para USA, y UK no tiene apenas militares en Gibraltar para defenderlo de nada (sabe que España no forzara la vía militar, al menos N0 a corto o medio plazo). Pero, si UK quiere alguna vez entrar de nuevo en la UE tendrá que cederlo y según se den las condiciones futuras también, aunque no quiera nunca volver a la UE... Eso es un hecho, pero todo se hará con calma y moderadamente en lo posible... Deberías estar agradecido de que "Llivia" sea Catalana y española gracias al resto de España (que N0 a los rácanos de las Élites Extractoras Catalanas de la época que N0 querían pagar impuestos para el Ejercito; y así, el "Rosellón" se lo llevaron los Gavatxos"... Deberías estar agradecido al resto del País y a que la Democracia Española impida a enajenados totalitarios y sectarios dar Golpes y luego entrar en conflicto armado con Italia y Francia a la vez: que algunos están tan enfermos, adoctrinados y abducidos que lo pretenderían... Si N0 lo ves así, declaradle la Guerra a Italia por 'el Alguer' y cuando la derrotéis; le declaráis la guerra a Francia... Así, poco a poco, hasta los "Països de Todo el Mundo entero Catalans"... Ja, ja, ja... cuanto tarado han creado la falsificación de la Historia, el adulteramiento de la cultura y el aculturamiento e Ingeniería Social de Patrias-Inventadas en la 'Escola', Casals y Medios y Prensa "Subvencionados" del Movimiento y el Régimen... Catalunya es lo que siempre a sido: una región de España, que perdió parte de su territorio por culpa de tarados como Pau Claris y otros de su calaña... Y mantiene "LLivia" gracias a que el resto de españoles dijeron a los Franceses que era así o había guerra; que N0 gracias a los Gobernantes y Casta extractora catalanes de la época, que se mostraron colaboracionistas, rácanos, tacaños y traidores... Agradece que "LLivia" aun sea Catalana, melón... "perdoneu, però Algú ho havia de dir!"... Apa, Siau!
          • Icona del comentari de: fat boy a desembre 15, 2022 | 11:35
            fat boy desembre 15, 2022 | 11:35
            Pero si jo estic encantat que Gibraltar sigui britanic, sou vosaltres els obsessionats, no soc jo el que viola les aigues territorials britaniques amb el txunda txunda a tota hostia i els que van a tocar els collons a Sa Graciosa Majestat periodicament, en fi, Hands Off Gibraltar. I sera molt a poc a poc que tornara a ser xarnego vist els progressos fets als ultims 317 anys, ni amb l'ajuda del Hitler i amb el Regne Unit a les seves pitjors hores vau tenir collons de fer res, i ben fet que vau fer perque aquells, al contrari que els catalans, estaven armats fins a les dents.
            1
            Icona de dislike al comentari de: fat boy a desembre 15, 2022 | 11:35 4
          • Icona del comentari de: Anònim a desembre 15, 2022 | 12:50
            Anònim desembre 15, 2022 | 12:50
            G.I.B.R.A.L.T.A.R.
            1
            Icona de dislike al comentari de: Anònim a desembre 15, 2022 | 12:50 4
          • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a desembre 15, 2022 | 17:47
            Pere Llimonera i Citronell desembre 15, 2022 | 17:47
            Pero, analiza las cosas racionalmente y no me seas mas simplón, grasonet... "el txunda txunda a tota hostia i el tocar els collons a Sa Graciosa Majestat periodicament", del que nos hablas, se realizará mientras y cuando sea necesario... Hitler propuso, y el Paquito le dijo que N0, porque preveía que el bigotín ario-nibelungo (mira, como los suprematas...) N0 iba a ganar la guerra; eso es todo... La guerras se hacen para ganarlas, y justo a partir del 1700 el imperio Español comienza su declive, mientras que Holanda, Inglaterra y Francia aumentan enormemente en población y poder... N0 hace falta, por tanto, que intentes vanamente zaherir con simplezas que no tienen lógica, ni interés... Hoy día, los del 'Brutish Empire' tienen armamento Nuclear, y en Gibraltar N0 hay nada especialmente interesante, ni riquezas; solo algo de valor geo-estratégico aun (aunque mucho menos que antes)... No hay ninguna razón ni interés racional para no hacer las cosas con raciocinio y tranquilidad... Aprovecha, en todo caso para hacer una visita turística al Gibraltar Británico, antes de que sea demasiado tarde; pero no vayas a ir en vuelo a Gibraltar, con el Aeropuerto tan chungo que tienen y tan pocos vuelos; que está medio cerrado siempre, porque cuando funciona la pista de aterrizaje tienen que cerrar la carretera principal que la cruza; y cuando funciona la carretera principal tienen que cerrar la pista... de tan pequeñito, tienen menos espacio que un 'futbolin' o una mesa de billar para aterrizar, aun con la pista sobre el mar... Lo mejor es ir en AVE hasta Madrid-Sevilla y de ahí a Gibraltar en vehículo, y vas contemplando o visitando, si quieres y tienes tiempo, las bellezas arquitectónicas del país... y así, puedes sacar fotos por el camino, para luego poder enseñárselas con orgullo a los guiris nórdicos que vayan de Vacaciones a hacer trekking al reducto de la Catalunya profunda en que vives en algún monte Pirenaico perdido... les podrás mostrar con orgullo que tú también has salido de la aldea o de la Masía; que has viajado; y podrás mostrarles orgulloso que tu país es el 2° o 3°, uno se los que mas sitios arquitectónicos y maravillas Patrimonio de la Humanidad reconocidos UNESCO tiene... ¡Eso, SÍ, N0 podrás hacer el viaje en el Unicornio ? , de cualquier modo, eh! ... Apa, una abraçada, grasonet, Siau!
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a desembre 15, 2022 | 17:11
        Pere Llimonera i Citronell desembre 15, 2022 | 17:11
        Lo ha sido históricamente, y si no lo es hoy es por la traición de un Señor de la Guerra Medieval para coronarse el mismo Rey, como sucedía con frecuencia en esa época; tan convulsa, con luchas, invasiones, colonizaciones continuas sufridas en la "Pell de Brau"... y posteriormente, por varias razones y también por la injerencia de otras potencias y países europeos para evitarlo; y así debilitar la posición de España. Hoy no lo es, pero hay muchos portugueses que se opondrían a algún tipo de unión y otros muchos que lo verían bien... Lo he explicado en unos comentarios que envié, pero la Prensa del Movimiento y el Régimen, "tan democrática siempre", N0 los has publicado ... Nada raro, claro... Mira, que da Miedo a los suprematas la posibilidad, y aunque sea solo la referencia, de una nueva unión Ibérica... 'pobrets', ja, ja, ja... N0 hay mas que darse a razones, luchar contra el adoctrinamiento en fantasías y aceptar la realidad y las normas democráticas... En todo caso, todo eso N0 cambia el hecho de la existencia histórica, cultural, legal, real y actual de España... Apa, Siau!
        • Icona del comentari de: fat boy a desembre 17, 2022 | 15:34
          fat boy desembre 17, 2022 | 15:34
          Els coneixes poc als portuguesos i el que pensen de vosaltres.
  6. Icona del comentari de: 'proves d’hipocresia, demagògia i populisme' a desembre 14, 2022 | 07:22
    "proves d’hipocresia, demagògia i populisme" desembre 14, 2022 | 07:22
    Ningú superarà en tot això al batxiller foll suspenent la DUI en 8 segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, oi que 'l madrileÑu coincideix amb mi?
    23
    Icona de dislike al comentari de: 'proves d’hipocresia, demagògia i populisme' a desembre 14, 2022 | 07:22 17
    Respon
  7. Icona del comentari de: JUNQUERES, el capellanot Caganer de Nadal a desembre 14, 2022 | 07:52
    JUNQUERES, el capellanot Caganer de Nadal desembre 14, 2022 | 07:52
    El junquerisme podrit es vomitiu, pur franquisme.catolic, homilies de vergonya pudenta. No ens cal un telepredicador boig i empenyut per l'ESPAÑOLISIMO BASTÉ DE GODÓ, i els pasturets de TV3 amb elmCaganer Aragones i la seva gossa
    22
    Icona de dislike al comentari de: JUNQUERES, el capellanot Caganer de Nadal a desembre 14, 2022 | 07:52 24
    Respon
    • Icona del comentari de: Anònim a desembre 14, 2022 | 15:03
      Anònim desembre 14, 2022 | 15:03
      Per a gossa ja et té a tu anna
  8. Icona del comentari de: JUNQUERES, el capellanot Caganer de Nadal a desembre 14, 2022 | 07:54
    JUNQUERES, el capellanot Caganer de Nadal desembre 14, 2022 | 07:54
    El junquerisme podrit es vomitiu, pur franquisme.catolic, homilies de vergonya pudenta. No ens cal un telepredicador boig i empenyut per l'ESPAÑOLISIMO BASTÉ DE GODÓ, i els pasturets de TV3 amb elmCaganer Aragones i la seva gossa. Quin goig d'independentisme amb sotana cagada
    • Icona del comentari de: Traca a desembre 14, 2022 | 22:07
      Traca desembre 14, 2022 | 22:07
      155.ferrovial J. Aquí se ha explayado
  9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 14, 2022 | 09:01
    Doctor Strangelove desembre 14, 2022 | 09:01
    Home, vell comunista, el país real és el dels que treballem cada dia per fer-lo pujar, no pas els dels vells frustrats que van deixar morir un dictador al llit, i ara ens volen alliçonar de com s'ha d'aconseguir una suposada "llibertat". Doncs mireu, la llibertat és tenir la butxaca plena, car llavors pots fer al que vulguis, però vosaltres, morts de gana, no heu fet res a la vida i aquest odi interior, us fa que vulgueu mediocritzar als que hem triomfat en aquesta vida. Pare, perdona'ls car no saben el que fan! Doc.
    • Icona del comentari de: El cid de campelles a desembre 14, 2022 | 19:48
      El cid de campelles desembre 14, 2022 | 19:48
      Como pero tú no eres ric i anaves amb Ferrari? És clar que ser ric, anar amb Ferrari i votar al PSC...ja em diràs...
  10. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 14, 2022 | 09:17
    Gonzalo desembre 14, 2022 | 09:17
    ja, ja, ja cojones
  11. Icona del comentari de: Groc a desembre 14, 2022 | 10:06
    Groc desembre 14, 2022 | 10:06
    Cotarelo os dona corda cada dimecres , per matenirus fidels anti ERC i poc a poc millora els insuls . Quina merde sou tots plegats
    23
    Icona de dislike al comentari de: Groc a desembre 14, 2022 | 10:06 15
    Respon
    • Icona del comentari de: De bon rotllo, Groc a desembre 14, 2022 | 12:30
      De bon rotllo, Groc desembre 14, 2022 | 12:30
      Groooooooooooooooc: fes servir un corrector ortogràfic que se't veu el llautó i el mossèn et degradarà de llepaculs de 25ena a llepaculs de 26ena
      • Icona del comentari de: Groc a desembre 15, 2022 | 09:49
        Groc desembre 15, 2022 | 09:49
        Segurament ets un mestre am ortografía Inversament proporcional am la política Lo normal seria està am desacort amb el comentari. A falta d'argumens son les descalificacions. Conclusio tens molt apendra
    • Icona del comentari de: Erc, EL GORDO DEL 155 a desembre 15, 2022 | 08:45
      Erc, EL GORDO DEL 155 desembre 15, 2022 | 08:45
      Erc ets tu, nobel en tocineria com el junqueretes de les mamelles
  12. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a desembre 14, 2022 | 12:22
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya desembre 14, 2022 | 12:22
    La Catalunya real és una colònia de Castella, més concretament, una mamella d'on xuma la oligarquia extractiva castellana ampliada, que inclou alguns catalans d'origen, no pas de principis patriòtics. L'eina que s'empra actualment per mantenir Catalunya i els Països Catalans sota el jou colonial és la corrupció, la legalitzada que consisteix en la compra de voluntats d'acord amb les normes establertes, i l'altre quan cal afinar els resultats de la corrupció legal. L'eina militar i la repressió en general, es reserva per quan falla tot el demés, com va passar ara fa cinc anys i, com a conseqüència de la repressió que encara dura, Vichy fa el poll com no s'havia vist mai i ha de fer mans i mànigues per dissimular el col·laboracionisme. L'acció política de Vichy consisteix a consolidar la sensació de derrota que tenen molts catalans, tractant d'enterrar la gran victòria del 1 d'octubre i la Declaració d'Independència del 27-O, per part del parlament i bastir un mur de silenci al voltant del Consell de la República i del MHP Puigdemont. En el demés, Vichy actua com una gestoria que administra (sovint malament) les escorrialles que ens deixen els colonialistes
    14
    Icona de dislike al comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a desembre 14, 2022 | 12:22 10
    Respon
    • Icona del comentari de: 'tractant d'enterrar la gran victòria del 1 d'octubre i la Declaració d'Independència del 27-O'? a desembre 15, 2022 | 06:54
      "tractant d'enterrar la gran victòria del 1 d'octubre i la Declaració d'Independència del 27-O"? desembre 15, 2022 | 06:54
      Si que vam guanyar l'1-O, tot i les porres del piolines. Però no va servir de res la declaració del Parlament el 27-O, el mateix batxiller foll la va suspendre en 8 segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat, el ridícul més gran que ha fet en la seva història Catalunya devant de tot el món. Va transformar l'1-O en el dia de la vergonya.
  13. Icona del comentari de: Anònim a desembre 14, 2022 | 15:10
    Anònim desembre 14, 2022 | 15:10
    T'extranya que tanquin el xiringuito? Un club privat amb carnet de pagament que només serveix perquè pasin per caixa. Mai el reietó ha fet ni farà res per la independència, ja ho va demostrar fa 5 anys, també previ cobrament de 155 monedes, i ho continua demostrant cada dos a. N'hi ha que ja se n'estan donant compte, fins i tot dins el seu partit, que ha de recórrer al nom d'un vell convergent perquè el del partit ja no val per res a la capital de Catalunya. Que avall han caigut, ara són una marca lligada a l'escàndol, l'espectacle i el soroll.....
  14. Icona del comentari de: Narcís ( la resposta n' és clara . . ja n'hi ha prou de prepotència/ violència judicial contra desig, necessitat i urgència d' independència i cada vegada més ! ) a desembre 14, 2022 | 16:00
    Narcís ( la resposta n' és clara . . ja n'hi ha prou de prepotència/ violència judicial contra desig, necessitat i urgència d' independència i cada vegada més ! ) desembre 14, 2022 | 16:00
    La qüestió n'és què fer davant d' estat mentider, fals i malvat o viure de la moma via satanitzar Catalunya així com fardar de quilòmetres quadrats/ àrea geogràfica ! PD : la covardia i la indignitat de massa de sa població ben representada per pp's, c's, Vox, mateix psoe i baronets i partits varis extraradials . . bé ho constata, ho constatà de sempre i, de ben segur, ho seguirà constatant !
  15. Icona del comentari de: No cola a desembre 14, 2022 | 17:10
    No cola desembre 14, 2022 | 17:10
    El país oficial i real té clar que l'intent de govern a l'ombra i a l'estranger no val per res. Ho enteneu ho us ho té d'explicar el papa?
  16. Icona del comentari de: Tuff de franquisme ferrovial a desembre 15, 2022 | 08:00
    Tuff de franquisme ferrovial desembre 15, 2022 | 08:00
    Aragones, la nineta bonica de la Colau de Franco, de Valls y Erc
  17. Icona del comentari de: Observador a desembre 15, 2022 | 08:21
    Observador desembre 15, 2022 | 08:21
    Un cas semblant al d'aquell campió del món de motociclisme que no podia anar en moto per les carreteres de l'Estat Espanyol perquè no tenia 18 anys i no podia treure el permís de conduir; l'explicació oficial era que no en sabia. (!) (Als EE.UU si. Allà l'edat és als 16 anys.9
  18. Icona del comentari de: Observador a desembre 15, 2022 | 08:21
    Observador desembre 15, 2022 | 08:21
    Un cas semblant al d'aquell campió del món de motociclisme que no podia anar en moto per les carreteres de l'Estat Espanyol perquè no tenia 18 anys i no podia treure el permís de conduir; l'explicació oficial era que no en sabia. (!) (Als EE.UU si. Allà l'edat és als 16 anys.9

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa