La perillosa Mariona, armada amb un caminador

"La Guàrdia Civil posa tots els mitjans que calgui per intentar capgirar el relat sobre les víctimes de la seva pròpia violència de l'1-O"

Fa quatre anys que la Guàrdia Civil remou cel i terra en una investigació a la qual està destinant una gran quantitat de recursos, inclosos mecanismes internacionals. El sumari té mil pàgines, ho explica Quico Sallés. I aquesta investigació cabdal és per trobar els artífexs d’uns quants missatges a les xarxes socials que es ficaven amb un membre de l’institut armat que es va barrejar amb els votants de l’1-O a la Ràpita i va ser descobert. Mentre els seus companys uniformats repartien cops de porra a tort i a dret, aquest agent s’ho mirava.

Els afectats per la violència policial el van reconèixer –estava destinat a la zona des de feia anys però no va preveure que l’identificarien– i van deduir que devia ser allà passant informació. El van retratar i van fer córrer la imatge per denunciar-ho. Amb paraules poc carinyoses, però lluny de ser cops de porra. Aquest agent i els seus companys i comandaments asseguren que de resultes de la pressió social i psicològica que va rebre a les xarxes socials ha hagut d’agafar una baixa indefinida. I s’han proposat venjar-lo. En aquesta àrdua investigació han pogut estrènyer el cercle sobre set sospitosos, entre els quals hi ha la Mariona, una mestra jubilada de 70 anys amb problemes de mobilitat que es desplaça agafada a un caminador. No va ser a la Ràpita –de fet viu a l’Empordà–, però va fer un comentari a un post de Facebook d’un altre usuari. Hi proposava fer una visita a l’agent en qüestió per tornar-li “el favor” de l’1-O.

És força evident que parlava de forma metafòrica i que al guàrdia civil no li ha passar res. Tot i així, i malgrat que la justícia ja ha establert en altres casos que un cos policial no pot ser considerat un col·lectiu vulnerable que pugui ser víctima d’un delicte d’odi, la Guàrdia Civil intenta que la jutgin sota aquesta acusació.

Recursos públics llençats amb ànim de revenja pel mal tràngol que ha passat un dels seus, un policia incapaç de fer front a les crítiques per brutalitat policial. Convençuts que el monopoli legal de la violència que té la policia els dona marge per a tot, consideren que ni tan sols han de suportar les crítiques. Els sembla intolerable. I posen tots els mitjans que calgui per capgirar el relat sobre quines van ser les víctimes de la seva pròpia violència de l’1-O. En el marc constitucional que ens hem donat entre tots.

Comentaris

  Andrés 26/07/2021 11:36 pm
  siempre con la G.C! Orgullo de España.
   Pepa 27/07/2021 9:39 am
   Quina llàstima...cal defensar la veritat i la Justícia!
   Josep 27/07/2021 5:14 pm
   I dels fills de puta.
  OK GAL 27/07/2021 8:12 am
  El Andrés diu "orgull de Ñ", que no el seu. Crec que no surt a la constitució Ñ això de l'orgull de Ñ, als jutges això de la CE o europea un conte. Anem a fer cua a cal CAP, tots, per la depre de comptar-nos dins del sac de l'Andrés,
   Uyuyui 27/07/2021 9:31 am
   Menos mal que está la guardia civil Si fuera por los indepes los catalanes no afectos estaríamos hace tiempo y en campos de concentración .....
  Gironí 27/07/2021 11:11 am
  Crec que aquesta àvia hauria de dedicar-se a d'altres coses més pròpies de la seva edat que no pas assenyalar persones a les xarxes socials. Que tingui 70 anys i vaig amb caminador no vol dir que no hagi d'assumir les seves responsabilitats. El problema que teniu els indepes és que us penseu que teniu carta blanca per criticar, insultar i menysprear als que no pensem com vosaltres. Per sort, aquesta senyora morirà amb la nacionalitat espanyola i sense veure la seva república imaginària.
   ton c. 27/07/2021 12:05 pm
   vosté és tant ben educat amb els vells de casa seva?
    Gironí 27/07/2021 1:31 pm
    Els avis de casa meva tenen molta més educació que aquesta dona, no vinguis a donar lliçons i segueix llepant el terra per on passa el "valent" de Puigdemont. Per cert, diuen que per la casa d'Amer han vist un jove que entra i surt...
     Canvia de rotllo gironí 27/07/2021 6:17 pm
     Que no veus que no tens arguments i només pots anar per les clavegueres per on discorren els desperdicis humans.
     ton c. 27/07/2021 6:32 pm
     em reitero amb el que he dit si vosté és tant educat amb els vells de casa seva, pobra gent i vosté pobre home.
      Un Gironí 27/07/2021 9:39 pm
      Ton tu reitera el que vulguis però la padrina aquesta que no pot ni caminar ni aguantar-se els perd que es dediqui a cobrar la pensió que li paga l'estat espanyol!!!!
   D'il·lusió també es viu 27/07/2021 6:10 pm
   No seras tu Gironí qui li tregui aquesta il·lusió.
  Fill de G-C- que va estudiar una miqueta. 27/07/2021 1:54 pm
  Pel gironí (de nom) i l'Andrés (caspanyol) Soc fill i germà de G.C. Quina pena.
   Aigualit 27/07/2021 5:31 pm
   Serà de Gran Canària d'un altre no ho crec manipulador.
  Jordi (Català i Suís) 27/07/2021 4:34 pm
  Només els Espanyols saben - i actuen en conseqüència - que són en guerra amb els Catalans. La guerra dura des del 1705 amb periodes de tranquil.litat perquè simplement els Catalans "feien bondat". Quan els Catalans aturen "fer bondat", els Espanyols desencadenen la guerra total de terra cremada. En un guerra "tot s'hi val" i els Espanyols s'acarnissen amb vells i velles perquè saben que la por tenallarà els rebels. Però mentre TOTS els Espanyols - només cal veure la púrria que infecta la web amb llurs comentaris en Espanyol - saben que són en guerra, els líders independentistes i el "petit fonctionnaire de la Collaboration" Aragonès es disculpa públicament de parlar Català. Tot plegat és tan patètic i repugnant que començo a dubtar que amb el material humà actual que composa ERC, JXCAT i la CUP puguem alliberar-nos dels Espanyols. El menyspreu per la nostra Única llengua nacional és ja el senyal de la Traïció final de la gent d'ERC, si més no de la majoria de llurs líders. Però la CUP i JXCAT no són pas millors.
  Ricard 27/07/2021 6:24 pm
  Castella, repugnància.
  Narcís 27/07/2021 7:47 pm
  Després de que diguessin a la farsa de judici allò de que ' mai havien passat tanta por com en temps d' ETA ' ( o quelcom semblant ) així com que ' mai havien vist unes cares/ uns ulls plens d' odi ' ( o quelcom semblant ) . . . qualsevulla cosa que llancin ( de ben segur, no pas tots llurs professionals ) .. n' és esperable ! PD : sembla mentida comparar una época d' assassinats a dojo amb població votant que ni per defendre's s'hi tornaren !

Nou comentari