Missing 'path' query parameter

Ara que les temperatures s’han suavitzat i alguns migdies fins i tot podem tenir una mica de calor, us proposem aquesta recepta refrescant i que segur que us sorprendrà: tàrtar de salmó amb ‘ajoblanco’.

 

Ingredients (4 persones)

– Salmó (prèviament congelat durant unes 48 hores)

– 150 g d’ametlles crues

– 1 dents d’all

– 150 grams de molla de pa

– 100 grams d’oli verge extra

– 1 litre d’aigua

– Raig de vinegre de Jerez

– Sal

– Lima

 

 

 

Passos

1. Pelar les ametlles. Si s’escalden uns segons, serà més fàcil.

2. Mullar la molla del pa.

3. Pelar i tallar l’all. Si es retira el centre de l’all, evitarem que es repeteixi.

4. Triturar amb una batedora les ametlles pelades, l’all, la sal i una mica d’aigua. Després, afegir la molla i seguir triturant. Anem afegint l’oli poc a poc i, després, l’aigua freda. No deixem de triturar fins obtenir una crema blanca homogènia.

5. Deixar reposar el ‘ajoblanco’ a la nevera.

6. Poc abans de menjar, comencem a preparar el tàrtar. Com menys temps reposi, millor. Agafem el salmó, prèviament congelat, i el tallem a quadrets petits. Si encara està una mica congelat, serà més fàcil.

7. Per amanir-lo no utilitzarem massa coses, ja que és interessant tenir el sabor pur del salmó amb la combinació amb el ‘ajoblanco’. Una opció pot ser posar-li oli d’oliva, ralladura de lima i un punt de pebre. Tot i això, us animem a provar altres combinacions.

8. Un cop tot fet, servim el ‘ajoblanco’ en un plat fons o un bol i col·loquem el tàrtar a sobre. Podem acabar-ho amb un raig d’oli.

 

Bon profit!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter