Ara que les temperatures s’han suavitzat i alguns migdies fins i tot podem tenir una mica de calor, us proposem aquesta recepta refrescant i que segur que us sorprendrà: tàrtar de salmó amb ‘ajoblanco’.
Ingredients (4 persones)
– Salmó (prèviament congelat durant unes 48 hores)
– 150 g d’ametlles crues
– 1 dents d’all
– 150 grams de molla de pa
– 100 grams d’oli verge extra
– 1 litre d’aigua
– Raig de vinegre de Jerez
– Sal
– Lima
Passos
1. Pelar les ametlles. Si s’escalden uns segons, serà més fàcil.
2. Mullar la molla del pa.
3. Pelar i tallar l’all. Si es retira el centre de l’all, evitarem que es repeteixi.
4. Triturar amb una batedora les ametlles pelades, l’all, la sal i una mica d’aigua. Després, afegir la molla i seguir triturant. Anem afegint l’oli poc a poc i, després, l’aigua freda. No deixem de triturar fins obtenir una crema blanca homogènia.
5. Deixar reposar el ‘ajoblanco’ a la nevera.
6. Poc abans de menjar, comencem a preparar el tàrtar. Com menys temps reposi, millor. Agafem el salmó, prèviament congelat, i el tallem a quadrets petits. Si encara està una mica congelat, serà més fàcil.
7. Per amanir-lo no utilitzarem massa coses, ja que és interessant tenir el sabor pur del salmó amb la combinació amb el ‘ajoblanco’. Una opció pot ser posar-li oli d’oliva, ralladura de lima i un punt de pebre. Tot i això, us animem a provar altres combinacions.
8. Un cop tot fet, servim el ‘ajoblanco’ en un plat fons o un bol i col·loquem el tàrtar a sobre. Podem acabar-ho amb un raig d’oli.
Bon profit!