El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ucraïna i Rússia negociaran prop de la frontera amb Bielorússia
  • CA

El govern ucraïnès ha anunciat que ha recuperat el control de Khàrkiv, la segona ciutat més gran d’Ucraïna que ha estat atacada aquest diumenge a la matinada per les tropes russes. En paral·lel, el govern rus ha assegurat que Ucraïna ha acceptat mantenir les negociacions de pau a Bielorússia, a la ciutat de Hòmel, molt propera a la frontera. Tot i això, Volodimir Zelenski, president d’Ucraïna finalment ha confirmat les afirmacions de Rússia.

Ucraïna ha assegurat que ha recuperat el “control total” de Khàrkiv després que l’exèrcit rus hagués entrat a la metròpoli situada al nord-est d’Ucraïna i a uns 500 quilòmetres de la capital. “La ciutat està completament neta de l’enemic“, ha apuntat el governador de l’Oblast de Khàrkiv, Oleh Synegubov. En aquest sentit, l’ofensiva russa d’aquesta matinada ha provocat grans destrosses a la ciutat, però no ha aconseguit fer-se amb el seu control. De moment, el govern uncraïnès no ha anunciat les baixes en aquesta regió, que en total segueixen sumant gairebé dos centenars en tot el país.

Per altra banda, Rússia ha confirmat que el govern ucraïnès i els representants russos es traslladaran a Bielorússia -a la ciutat de Hòmel- per començar les negociacions. De fet, segons ha avançat el cap de la delegació russa, Vladímir Medinski, el seu equip de negociadors s’està traslladant de Minsk a Hòmel per trobar-se amb una delegació ucraïnesa provinent de Kíev.

Tot i que, Zelenski ha confirmat que aquest notícia, les seves declaracions aquest matí que estan oberts al diàleg, però que descarta fer-ho en un “país còmplice” com Bielorússia i ha reclamat un “territori neutral”. Aquesta negociaicó podria implicar el final de l’atac rus a Ucraïna i segons les últimes informacions, el govern ucraïnès estaria disposat a fer-les possibles per aconseguir la pau. Menstrestant, el setge rus a la capital ucraïnesa Kíev continua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa