El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un segon terratrèmol sacseja Turquia i Síria en plenes tasques de rescat
  • CA

Un segon terratrèmol de 7,6 graus a l’escala de Richter ha sacsejat la província turca de Kahramanmaras, epicentre del primer sisme, de 7,8 graus, que ha provocat uns 2.400 morts a la regió de la frontera entre Turquia i Síria. L’oficina de Gestió de Desastres i Emergències del Ministeri de l’Interior turc ha confirmat el segon terratrèmol. La zona està plena d’equips de rescat que busquen ferits i supervivents de la tragèdia, que durant la matinada ja havia registrat diverses rèpliques de més de 6 graus.

El balanç de víctimes puja a cada hora i les autoritats locals temen que hi hagi milers de morts més, ja que el segon terratrèmol podria tenir efectes devastadors sobre les ciutats més afectades. El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha confirmat la mort d’almenys 1.541 persones i ha elevat a gairebé 10.000 el nombre de ferits. Les autoritats turques ha afirmat que es tracta del “desastre més gran” que ha patit el país des del 1939, quan un altre terratrèmol va causar més de 30.000 morts.

Els serveis d’emergència temen un balanç de víctimes molt alt per terratrèmol a Síria i Turquia / SANA/DPA

Danys “greus” i zones residencials “destruïdes” pel terratrèmol a Turquia i Síria

Erdogan ha dit que hi ha més de 9.000 treballadors del serveis d’emergència treballant en tasques de cerca i rescat. El governador de la província de Kahramanmaras ha assegurat que és impossible xifrar els morts i ha avançat que els danys “són greus”. Turquia ha declarat el nivell més d’alt alarma i ha demanat ajuda a la comunitat internacional. La Unió Europea ha confirmat l’enviament d’equips de rescat.

A Síria, el terratrèmol ha provocat uns 461 morts i 1.326 ferits a les zones del nord del país controlades pel govern, segons ha informat el Ministeri de Sanitat, mentre que els rebels han xifrat en almenys 385 els morts a les àrees que controlen. “Cases, edificis i àrees residencials estan completament destruïdes”, alerten la Defensa Civil de Síria, més coneguda com a casc blancs, que detallen que 133 edificis “s’han esfondrat totalment”, mentre que 272 han quedat “parcialment destruïts”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa