El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tragèdia a Turquia i Síria: més de 1.500 morts per un fort terratrèmol
  • CA

Més de 1.500 persones han mort després d’un terratrèmol de 7,8 graus a la frontera entre Turquia i Síria, segons han informat les autoritats locals d’ambdós països. Els serveis d’emergència comptabilitzen milers de ferits i de desapareguts i es tem que el balanç final de víctimes serà molt major a mesura que avancin les feines de desenrunament de les desenes d’edificis que han col·lapsat.

El servei de Vigilància Geològica dels Estats Units ha informat que el terratrèmol s’ha produït a les 4.17 hora local a una profunditat de 19,7 kilòmetres a prop de la ciutat de Gaziantep. El ministre de l’Interior turc, Suleymon Soylu, ha assegurat que almenys una desena de ciutats estan afectades i han demanat ajuda internacional per poder rescatar totes les persones atrapades sota la runa. Països com l’Iraq, Xipre o Israel també han notat el terratrèmol, tot i que de moment no han informat de víctimes mortals.

Un grup de persones busca a possibles víctimes a Turquia / Europa Press

Balanç provisional de víctimes del terratrèmol a Turquia i Síria

Els serveis d’emergència turcs comptabilitzen almenys 912 morts i més 5.300 ferits, segons les primeres dades de l’oficina de Gestió de Desastres i Emergències del Ministeri de l’Interior. Després del primer terratrèmol, de 7,8 graus, s’han registrat diverses rèpliques, tres de les quals també s’han deixat sentir amb força i han arribat al 6,4, 6,5 i 6,6 graus a l’escala de Richter. El govern turc ha declarat el nivell més alt d’alarma i han mobilitzat equips de rescat per ajudar les regions afectades.

Les autoritats sirianes han confirmat la mort d’almenys 3710 persones i han informat de 630 ferits, als quals s’han d’afegir uns 220 morts més reportats per les autoritats rebels del nord de Síria. El Ministeri de Sanitat ha explicat que el balanç de víctimes és provisional i que el terratrèmol ha afectat diverses ciutats del nord del país. Els serveis d’emergència han enviat equips mèdics, ambulàncies i clíniques mòbils d’arreu del país per ajudar en les tasques de rescat i tractament dels ferits. El govern sirià assegura que és el terratrèmol més fort des del 1995.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa