El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’opositor rus Alexei Navalni és condemnat a nou anys més de presó
  • CA

Un tribunal rus ha tornat a condemnar a Alexei Navalni, l’opositor de Putin que ja està a la presó per altres delictes. Aquuest cop, Navalni s’enfornta a una nova condemna per frau i desobediència que suma nou anys més a la seva condemna actual. Així doncs, l’opositor del president rus haurà de passar 13 anys empresonat. A més, Navalni també haurà de pagar una multa d’1,2 milions de rubles -uns 10.500 euros-.

Alexei Navalni seguirà a la presó i la seva condemna s’amplia. Així ho ha decidit aquest dimarts la jutgessa Margarita Kotova, del tribunal de Lefortovo, a Moscou. Durant la lectura del veredicte, Kotova ha assegurat que ha estat declarat culpable de tots els càrrecs que pesaven contra ell, inclosos els de frau per la suposada recaptació de fons per a les activitats del Fons Anticorrupció (FBK), una organització fundada per ell mateix i declarada per Moscou com a “extremista”.

Detenen els advocats de l’opositor

Un cop ha estat sentenciat Navalni, els seus advocats han explicat que presentaran un recurs per intentar treure a Navalni de la presó. Ha estat en aquest moment quan, mentre declaraven davant de la premsa, Olga Mijailova i Vadim Kobzev han estat detinguta per les autoritats policials ruses sense cap mena d’explicació. Així doncs, mentre el seu representat era portat de nou a la presó, els advocats eren portats a un autobús policial.

Navalni ha estat detingut des que va tornar a Moscou fa més d’un any, el gener del 2021. De fet, no va poder tornar al seu país d’origen abans perqué s’estava recuperant a Berlín d’un enverinament. En el moment que l’opositor va posar un peu en territori rus la Justícia va determinar que havia de començar a complir una condemna que se li havia imposat el 2014 de dos anys i mig de presó.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 22, 2022 | 19:51
    Pere Llimonera i Citronell març 22, 2022 | 19:51
    Esto que pasa en Rusia me suena a Políticas putinescas de partidos sectarios y totalitarios supremacistas bien conocidos por el Nor-Este de la "Pell de Brau" (a qui pertoqui!)... N0 me sorprender que si por esta zona si algunos tuvieran el poder y ejercito de Putin (que ganas y dientes largos se les ponen a algunos supremacistas); ya habrían creado algún Gulag en los Pirineos o en el Delta del Ebro para llevar a los que N0 buscan la secesión de Catalunya del resto de la Nación; o a los que N0 se obstinan en imponer el Catalán unicamente y a toda costa, y erradicar el Español/Castellano de Catalunya... Es lo que tiene el sectarismo y el totalitarismo, que no se escuchan mas que a si mismos y no paran de mirarse el OMBLiGo...
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 23, 2022 | 10:37
    Pere Llimonera i Citronell març 23, 2022 | 10:37
    Veo que la justicia rusa se parece mucho a la española. Y eso que Franco los odiaba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa