El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ucraïna ja s’apunta 50 russos morts i crida a un contraatac el màxim de dur
  • CA

El govern d’Ucraïna ha assegurat que durant l’atac rus les forces armades del país han aconseguit abatre 50 “enemics”. Les Forces Armades ucraïneses havien informat abans de les primeres baixes després de la intervenció militar ordenada pel president rus, Vladimir Putin. En concret, haurien mort vuit militars ucraïnesos a la regió d’Odessa. Les fonts ucraïneses parlaven però de desenes “d’enemics caiguts” en una localitat de Lugansk, informa l’agència Europa Press.

L’exèrcit ucraïnès ha confirmat un “intens bombardeig” a les zones de l’est d’Ucraïna. El president ucraïnès, Volodimir Zelenski, ja ha donat ordre d’“infligir el màxim possible de pèrdues als invasors”, segons comunicats recollits per l’agència UNIAN. Les forces lleials a Kíev també han informat del suposat enderrocament de diverses aeronaus russes, cosa que el Moscou ha negat, segons informen mitjans finançats pel Kremlin.

Segons les Forces Armades d’Ucraïna, han aconseguit repel·lir un atac de les tropes russes a la regió de Lugansk, controlada en part pels rebels, i ha xifrat en 50 els “enemics” morts, en un context bèl·lic en què el president ucraïnès ha ordenat actuar amb tot contra l’”ocupació”.

El també comandant suprem de les Forces Armades d’Ucraïna ha assenyalat en un comunicat que s’han registrat bombardejos intensius contra diverses “unitats de l’est” del país i ha indicat que s’han registrat explosions als aeròdroms de Borispol, Ozerny, Kulbakin, Chuguev, Kramatorsk i Chernobaevka, així com en altres instal·lacions militars.

Així, ha assenyalat que les forces de l’Estat, “exercint el dret a la legítima defensa de conformitat amb l’article 51 de la Carta de l’ONU proporcionen un rebuig digne als intents de l’enemic de travessar la frontera”. En aquest sentit, ha aclarit que les tropes russes estan patint “pèrdues”.

Oficials del govern ucraïnès reclamen més suport de la comunitat internacional amb accions massives. Tant la UE com els EUA han anunciat ja la seva intenció d’aplicar sancions severes que tallin el finançament de la guerra per part de Vladimir Putin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa