A poc a poc van sortint a la llum novetats sobre l’atropellament d’aquest dimecres a la capital d’Alemanya. La policia alemanya ja ha detingut a l’autor de l’atropellament múltiple de Berlín, que a causat la mort d’una persona i una desena de ferits. Segons fonts policials consultades pel diari Bild l’agressor, Gor H. tindria uns 29 anys i seria d’origen armeni. Encara no es coneixen les causes que han portat al jove a agafar el seu cotxe i conduir pel centre de la capital d’Alemanya, enduent-se a desenes de persones per davant. De moment, l’autor dels fets passarà a disposició judicial, gràcies a la col·laboració ciutadana que li ha barrat al pas quan intentava escapar-se després de l’atemptat.

Encara es desconeixen les motivacions d’aquest home que ha causat la mort d’una dona i ha ferit una desena de persones. Quan s’ha conegut aquest atropellament s’ha parlat de la possibilitat d’un nou atemptat, però la hipòtesi ha anat perdent força. L’home conduïa un Renault gris que ha estavellat contra l’entrada d’una botiga després d’haver comès l’atropellament mortal. El noi ha intentat fugir només sortir del cotxe, però un grup de persones l’ha detingut fins que han arribat els agents de policia dispersats per la zona.

Breitscheidplatz, la plaça que va patir un atac semblant el 2016

Un cop s’ha produït aquest atac hi ha hagut un gran desplegament policial que ha arribat a congregar 130 agents de policia, una seixantena de bombers i un helicòpter que ha aterrat enmig del carrer. Tot això ha passat a Breitscheidplatz, la plaça més emblemàtica de la ciutat que ja va viure una tragèdia semblant fa sis anys. Llavors un yihadista de Tunísia va estavellar un camió que prèviament havia robat contra un mercat nadalenc ple a vessar. Va aconseguir matar dotze persones. Aquesta vegada la tragèdia no ha estat tan gran, però també hi ha hagut una víctima mortal.

Nou comentari

Comparteix