El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ascendeixen a 115 els palestins morts i Israel denuncia nous coets llançats des de Gaza
  • CA

El Ministeri de Salut de Gaza ha actualitzat el balanç de palestins que han mort fins ara al territori palestí, xifra que ja se situa en 115 víctimes. Els ferits ascendeixen a més de 600. Per la seva banda, l’exèrcit d’Israel denúncia nous coets llançats contra territori israelià aquest divendres al matí a primera hora.

Després d’una nit d’intensos combats, aquest divendres al matí han tornat a sonar les alarmes antiaèries israelianes a Asdod, Sederot i la regió de Shaar Haneguev. A més, les Forces de Defensa d’Israel (FDI), han comunicat a través del seu compte de Twitter que han fet caure un avió no tripulat de Hamas llançat cap a Israel.

L’exèrcit israelià ja ha aixecat l’ordre emesa dijous a la nit per la qual s’obligava qualsevol persona dins dels quatre quilòmetres de la frontera de Gaza a romandre en un refugi antiaeri. No obstant això, recomanen que els ciutadans es mantinguin a prop d’aquests enclavaments per poder accedir ràpidament a ells en cas de ser necessari.

Respecte a la represàlia israeliana sobre territori de Gaza, les FDI han precisat que uns 160 avions han dut a terme un atac simultani massiu contra una xarxa de túnels de Hamàs sota de la ciutat de Gaza al voltant de la mitjanit de dijous. Durant gairebé 40 minuts, uns 450 míssils han assolit 150 objectius al nord de Gaza en un atac de qual encara no han determinat els danys les forces israelianes, segons informa The Times of Israel. A més dels atacs aeris, l’exèrcit israelià ha fet servir tancs, canons d’artilleria i soldats d’infanteria a la frontera amb Gaza per llançar bombardejos contra objectius teòricament de Hamas. Les FDI han insistit que les seves tropes es troben al costat israelià, després que durant la nit s’hagi generat confusió en enviar un missatge difús sobre si havien entrat en territori palestí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Datos. a maig 14, 2021 | 09:49
    Datos. maig 14, 2021 | 09:49
    curioso, no se mencionan los mas de 1500 misiles lanzados ( tipo GRAD , Qassam , Quds, M-75 , Fais-J80, R-160 y M-302 ) , alcance máximo 200 Km ( todo el territorio de Israel), estos misiles no se compran por Amazon , ni se hacen en casa como bricolaje, basta de tonterias de "armamento casero". muchos de ellos hay que transportarlos en camiones con sus lanzaderas, por eso están metidos en patios, calles, plazas de zonas muy concurridas , utilizando la población como escudo , nada nuevo bajo el sol.. pero cuando un pais es atacado ( sea el que sea) se defenderá , e Israel lo hará. esto acaba de empezar.
  2. Icona del comentari de: In,inde independencia a maig 14, 2021 | 11:49
    In,inde independencia maig 14, 2021 | 11:49
    Y no hay vistimas civiles israelíes ? raro raro
    • Icona del comentari de: Minorisa a maig 14, 2021 | 13:03
      Minorisa maig 14, 2021 | 13:03
      Si que n'hi ha però a Catalunya sembla que tothom està invariablement a favor dels àrabs i en contra dels jueus
  3. Icona del comentari de: Ricard a maig 14, 2021 | 12:33
    Ricard maig 14, 2021 | 12:33
    El nivell periodístic de les informacions sobre l'escalada violenta a Israel és limitat. Hi ha un conflicte entre Israel i els palestins dels territoris conquerits per Israel a la Guerra dels Sis Dies, sobretot amb els palestins de Gaza, que han començat l'escalada. Cal recordar que l'orígen del nou episodi de violència és la política de expansió de la població jueva al voltant de Jerusalem, inclosos els territoris conquerits a l'Est de la ciutat a la guera esmentada. És voluntat d'Israel consolidar la influència jueva al voltant de la ciutat, i també garantir-se una majoria jueva a tot l'Estat i també en una franja de territori d'una amplada mínima determinada per fer el país defensable en cas d'un atac dels països àrabs. En aquest sentit les polítiques de judaïtzació territorial són contestades amb vehemència pels àrabs, que es consideren discriminats, i amb certa raó malgrat la cobertura legal de l'esmentada política. La gran novetat de l'episodi són els enfrontaments a cops entre israelians jueus i palestins en les ciutats on conviuen. ës a dir ciutadans israelians s'enfronten entre ells, i hi ha hagut linxaments i agressions molt greus. Aquest fet, del que els diaris d'aquí no en parlen, és el més greu en la mesura en que posa en qüestió l'Estat d'Israel en la mesura en que la diferència entre palestins i jueus israelians s'aprofondeix més del que hom hagués pogut imaginar amb la participació de molts joves que teòricament haurien de ser més proclius a la reconciliació entre comunitats.
  4. Icona del comentari de: Joanet a maig 14, 2021 | 12:40
    Joanet maig 14, 2021 | 12:40
    Diuen els palestins que no tenen diners per a vacunes, que Europa els hi ha de pagar, però diners per a llançar 1.500 misils de 50.000 euros cadascun contra la poblacio civil, si que que en tenen.
  5. Icona del comentari de: Minorisa a maig 14, 2021 | 13:00
    Minorisa maig 14, 2021 | 13:00
    La notícia hauria d'intentar ser mínimament objectiva ja que els israelites morts ni tan sols s'esmenten. D'altra banda també s'ha de dir que d'una banda hi ha un estat i de l'altra una organització terrorista per la qual cosa el biaix és encara més incomprensible. Ara bé, en això sembla que coincideix tota la premsa. No és nou que el poble jueu sempre ha patit una greu incitació a l'odi que tots sabem com va acabar.
  6. Icona del comentari de: Lluis a maig 14, 2021 | 15:05
    Lluis maig 14, 2021 | 15:05
    Extraordinari!!! Els palestins tenen diners per fabricar míssils i i llençar-los contra ciutats de Israel, pero volen que Europa els hi pagui les vacunes perque per aixo, no en tenen. A mes, mireu les fotografies i veureu de on surten els cohets que disparan. Desde l mig de la ciutat de Gaza!! Extraordinari A lo millor es per aixo que tenen mes morts
  7. Icona del comentari de: La mare auperio a maig 14, 2021 | 15:45
    La mare auperio maig 14, 2021 | 15:45
    La Rahola, no que el seu marit dels israelites.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa