Israel llança un intens atac aeri contra el nord de la franja de Gaza

El Ministeri de Salut de Gaza eleva a 109 els morts per atacs d'Israel

Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) ha llançat aquest dijous a la nit un nou atac aeri contra el nord de la franja de Gaza, en la que és fins ara la ronda d’atacs de més impacte de l’Exèrcit israelià. Les famílies de la zona estan fugint per la intensitat d’aquests atacs, en què, segons el Moviment de Resistència Islàmica (Hamas), Israel ha llançat uns 150 atacs aeris en uns minuts. Mitjans israelians han precisat que a més dels avions, forces d’artilleria i tancs participen en l’atac, mentre les FDI han apuntat en el seu perfil de Twitter que “les tropes aèries i terrestres de les FDI estan atacat a la Franja de Gaza”. No obstant això, l’entrada de tropes terrestres israelianes a la Franja de Gaza no s’ha produït de moment, segons ha aclarit l’exèrcit israelià, que havia transmès informacions confuses. “Aclariment: actualment no hi ha tropes terrestres de les FDI dins de la franja de Gaza. Les forces aèries i terrestres de les FDI estan duent a terme atacs contra objectius a la franja de Gaza”, ha matisat l’exèrcit. Segons The Times of Israel, algunes tropes estan situades en una zona que tècnicament és dins del territori de Gaza, però de control israelià.

Almenys quatre persones han mort en aquests últims bombardejos, segons l’agència palestina WAFA, i 50 persones han resultat ferides i traslladades a l’hospital Beit Hanoun, segons recull el mitjà israelià Yedioth. D’altra banda, en relació als coets llançats des de la franja en resposta als atacs israelians cap al centre i el sud de país, dos homes han resultat ferits a Ascaló, un d’ells greu per una ferida de metralla a l’estómac, i l’altre, de 90 anys, ha patit una ferida al cap, recull The Times of Israel. Precisament a Ascaló, un projectil ha impactat directament contra un edifici i ha deixat un altre home greument ferit. En una altra ronda de coets a la ciutat meridional de Beer Sheva, almenys tres han impactat contra edificis –tot i que la majoria han estat interceptats pel sistema de defensa aèria Cúpula de Ferro–, mentre que prop d’Ashdod una dona ha mort mentre corria a un dels refugis a protegir-se en caure i clavar-se un cop al cap, segons la Mitja Lluna Roja.

El ministeri de Salut de Gaza ha indicat en el seu últim balanç que 109 palestins han mort a la Franja fins aquesta nit, dels quals 28 són nens i a més hi ha 621 ferits. A l’altra banda, set persones han mort a Israel, entre elles una ciutadana índia i un nen.

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha recordat a través de Twitter que aquesta nova ofensiva és part de l'”alt preu” que van anunciar que farien pagar a Hamas. “Vaig dir que cobraríem un preu molt alt a Hamas. Fem això i ho seguirem fent amb molta intensitat. No s’ha dit l’última paraula i aquesta operació continuarà el temps que calgui”, ha advertit. Així mateix, ha subratllat: “Actuarem amb totes les nostres forces contra enemics a l’exterior i malfactors a l’interior per restaurar la calma a l’Estat d’Israel”. “Donem suport al cent per cent a la policia i a la resta de les forces de seguretat per restaurar la llei i l’ordre a les ciutats d’Israel, no tolerarem l’anarquia”, ha afegit.

Nou comentari