El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els aliats de Bolsonaro demanen que reconegui la victòria de Lula
  • CA

Més de mig dia després que Luiz Inácio Lula da Silva sortís vencedor en les eleccions del Brasil, el ja president sortint, Jair Bolsonaro, continua sense reconèixer els resultats, mentre que alguns dels seus ministres, com el d’Afers exteriors, Carlos França, estan pressionant perquè es manifesti públicament, com ja han fet altres líders internacionals.

Bolsonaro s’ha mostrat abatut i lacònic aquest dilluns i durant la nit del diumenge es va negar a parlar amb els seus aliats una vegada es va conèixer la seva derrota per una mica més de dos milions de vots enfront de Lula, que amb el seu triomf a més reafirma el viratge cap a l’esquerra del continent llatinoamericà, segons informacions de ‘O Globo’.

Els candidats a les eleccions brasileres, Jair Bolsonaro i Lula Da Silva / [13:45, 30/10/2022] Quico Sallés: Josep Maria Montaner
Els candidats a les eleccions brasileres, Jair Bolsonaro i Lula Da Silva / [13:45, 30/10/2022] Quico Sallés: Josep Maria Montaner

Un Bolsonaro que no diu res

Després de conèixer els resultats, Bolsonaro s’ha tancat en si mateix i no s’ha manifestat a través de xarxes socials i ni tan sols ha conversat com ha fet gairebé cada dia al llarg del seu mandat amb el grup d’incondicionals que li sol esperar a les portes del Palau del Planalto.

A més del ministre d’Afers Exteriors, també hi ha l’exministre de Defensa brasiler i que aspirava a ser el vicepresident en aquestes eleccions, Walter Braga Netto, qui també l’ha pressionat perquè reconegui com més aviat millor la victòria de Lula i amb això “salvar” alguna cosa del seu ja malparat crèdit. També s’ha mostrat en aquesta línia el ministre de Comunicacions, Fábio Faria.

No es descarta que es torni a presentar el 2026

Els seus aliats li han demanat a Bolsonaro que declari públicament el seu agraïment als més de 58 milions de brasilers que han votat per ell aquest diumenge i com que no es descarta que pugui presentar-se a les eleccions de 2026, li han recalcat la necessitat de reconèixer el resultat com més aviat millor.

Aquest diumenge Lula da Silva va tornar a ser elegit president del Brasil després d’imposar-se en unes ajustades i convulses eleccions amb el 50,9 per cent dels vots, per davant així de Bolsonaro que es va quedar amb el 49,1 per cent.

Més notícies
Chenoa reacciona als comentaris que asseguren que s'ha operat la cara - Antena 3
Chenoa respon als crítics que l’acusen d’haver-se operat la cara
Notícia: Chenoa respon als crítics que l’acusen d’haver-se operat la cara
Comparteix
La cantant està farta que la gent opini sobre el seu físic, unes crítiques contra les que ja no calla
Logo d'Instagram. Photo: Tobias Hase/dpa
Instagram suspèn per error milers de comptes d’usuaris de tot el món
Notícia: Instagram suspèn per error milers de comptes d’usuaris de tot el món
Comparteix
La xarxa social nord-americana ja ha solucionat els seus problemes al cap de 4 hores
La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, i el ministre de Presidència, Félix Bolaños, responsables d'anunciar l'atac de Pegasus contra el president i la ministra de Defensa / EP
El govern espanyol reclama a Puigdemont que “reti comptes” amb la justícia
Notícia: El govern espanyol reclama a Puigdemont que “reti comptes” amb la justícia
Comparteix
La portaveu de l'executiu estatal, Isabel Rodríguez, ha titllat el president a l'exili de "fugat"
La portaveu del PSC, Èlia Tortolero / ACN
El PSC replica a Puigdemont que la reforma de la sedició no és personalista
Notícia: El PSC replica a Puigdemont que la reforma de la sedició no és personalista
Comparteix
Els socialistes insten el Govern a començar la ronda de converses pels pressupostos amb ells

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a octubre 31, 2022 | 17:56
    Jordi (Català i Suís) octubre 31, 2022 | 17:56
    Els fanàtics d'en Bolsonaro criden quan el veuen en persona "Mito !" que malhauradament no vol pas dir mitòman que li escau més. Però en francès tenim els mots "mythomane" i "mytho" que volen dir el mateix: "une personne qui : Ment de manière systématique ; N'a pas conscience de la frontière entre ce qu'elle dit et la réalité ; N'est pas capable de réaliser le caractère mensonger de ses déclarations, même quand on la confronte. La descripció perfecta d'en Bolsonaro. Però en Lula és un corrupte "de longue date" i a CH seria a la presó només per la corrupció dels polítics amb l'Odebrecht.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa