El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rècord de precipitacions en mitja hora
  • CA

El temporal està deixant rècords en precipitacions arreu del país. De fet, l’Estació Meteorològica Automàtica de Tarragona ha enregistrat 40,5 litres per metre quadrat en 30 minuts, i la de Constantí, 38,5. El temporal es desplaça ara a punts de les comarques tarragonines després de deixar gairebé 200 litres en punts de l’Ebre. En concret, al Perelló se n’han acumulat 192 litres per metre quadrat des de l’inici de l’episodi, i a Tivissa, 190. També destaquen els 140 litres dels Alfacs, els 138 del Parc Natural dels Ports, i els 137 d’Aldover. Es tracta de xifres que no es registraven des de fa més de vuitanta anys.

El temporal DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) ja és aquí i Protecció Civil ha donat un “avís de temps violent” en una piulada al seu compte de Twitter. Ha explicat que “durant les pròximes dues hores es preveuen precipitacions intenses amb probabilitat de pedra, ratxes fortes de vent i/o tornados a la Ribera d’Ebre, al Priorat, al Baix Camp, a les Garrigues i al Segrià”. Així doncs, demanen “extremar les precaucions“.

Durant aquest dimarts “i fins la nit” les ratxes de vent podran arribar a superar els 72 quilòmetres per hora a bona part del territori del nostre país. Ara bé, també l’ens assegura que l’episodi de vent “serà especialment intens a les comarques centrals”. Cal recordar que un DANA és el resultat del xoc d’una massa d’aire fred a l’alçada amb aire calent de la superfície, i això provoca xàfecs i tempestes.

Protecció Civil ha fet diverses recomanacions durant el dia d’avui per protegir-se d’aquest temporal. Demana que els ciutadans no deixin “testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses“, i insta la població a vigilar “amb el mobiliari urbà, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure”. També assenyala que qui estigui al mar no s’ha d’apropar a “esculleres, espigons o passejos marítims”. “Les onades us poden arrossegar“, recorden a través del seu perfil de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa