El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protecció Civil insta la població a protegir-se del “temps violent”
  • CA

Alerta“, diu Protecció Civil a través dels seus canals de comunicació. El temporal DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) ja és aquí i l’ens ha donat un “avís de temps violent” en una piulada al seu compte de Twitter. Ha explicat que “durant les pròximes dues hores es preveuen precipitacions intenses amb probabilitat de pedra, ratxes fortes de vent i/o tornados a la Ribera d’Ebre, al Priorat, al Baix Camp, a les Garrigues i al Segrià”. Així doncs, demanen “extremar les precaucions“.

Així mateix, en una altra piulada informen que durant aquest dimarts “i fins la nit” les ratxes de vent podran arribar a superar els 72 quilòmetres per hora a bona part del territori del nostre país. Ara bé, també asseguren que l’episodi de vent “serà especialment intens a les comarques centrals”. Cal recordar que un DANA és el resultat del xoc d’una massa d’aire fred a l’alçada amb aire calent de la superfície, i això provoca xàfecs i tempestes.

Protecció Civil ha fet diverses recomanacions durant el dia d’avui per protegir-se d’aquest temporal. Demana que els ciutadans no deixin “testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses“, i insta la població a vigilar “amb el mobiliari urbà, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure”; i també assenyala que qui estigui al mar no s’ha d’apropar a “esculleres, espigons o passejos marítims”. “Les onades us poden arrossegar“, recorden a través del seu perfil de Twitter.

Altres de les recomanacions que ha fet és que la població “s’allunyi de rieres i zones que es puguin inundar“. Així mateix, s’insta la gent a no aparcar el cotxe ni cap altre tipus de vehicles a prop d’un espai com aquest. Per altra banda, també es recomana la ciutadania a no travessar o creuar zones inundades, per molt que aquestes semblin poc profundes. “Podeu ser arrossegats pel corrent“, recorda protecció civil a través d’una piulada publicada al seu compte de Twitter. Així mateix, també recorda que en cap cas s’ha de baixar a zones inundades com un soterrani o un pàrquing per retirar-hi el cotxe; assenyalen que podria ser perillós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa