El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Tornen la neu i el fred a Catalunya: quan i on nevarà?

Tornen les nevades a Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) alerta de possibles nevades a bona part del centre del país a partir del diumenge al vespre i fins dilluns, sobretot a les zones del litoral i del prelitoral. Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla Neucat per les possibles afectacions que es puguin produir en els pròxims dos dies.

El Meteocat preveu que a partir de les 19.00 del diumenge s’iniciï un episodi de neu que fins i tot podria arribar a cota zero, tot i que la neu no agafarà per sota dels 400 metres. “Al final del dia la cota de neu podrà baixar a nivell de mar”, assegura el Meteocat. “Per sobre dels 400 metres es podran acumular localment entre 2 i 5 cm de neu en tot l’episodi al sector central del litoral i del prelitoral”.

De cara a dilluns, hi ha previsió de pluja amb força intensitat que es mantindran al litoral central durant bona part del matí. Després de dinar les nevades es desplaçaran cap a Girona, amb l’Alt i el Baix Empordà com a epicentre. També podria neva a Osona, el Ripollès, l’Alt Urgell i la Vall d’Aran.

Baixada general de les temperatures

Les previsions de neu vindran acompanyades d’una baixada general de les temperatures, amb mínimes sota zero a bona part del Pirineu i el Prepirineu. Durant la matinada de dilluns el fred torna a tot el país excepte al litoral i el prelitoral. Vielha i Puigcerdà (-7ºC), el Pont de Suert, Sort i la Seu d’Urgell (-5ºC), Berga (-2ºC) i Tremp, Solsona, Olot, Cervera i Moià (-1ºC) registraran les mínimes més baixes del país a partir de la nit del diumenge.

Un home es protegeix de la neu a Igualada / ACN

Alerta per fort onatge

Protecció Civil també ha activat la fase de prealerta del pla per fort onatge. A partir de diumenge al migdia es preveu un episodi de mala mar amb onades de més 2,5 metres i notable mar de fons al nord de l’Empordà. Per si no n’hi havia prou, el Meteocat ha emès dos avisos més de perill per vent i per fred. Diumenge hi haurà ratxes de vent de més de 90km/h a les cotes altes del Prepirineu oriental i el Pirineu.

Més notícies
Les fotos de Catalunya emblanquinada en la primera gran nevada de l'hivern | ACN
FOTOS | Catalunya emblanquinada en la primera gran nevada de l’hivern
Notícia: FOTOS | Catalunya emblanquinada en la primera gran nevada de l’hivern
Comparteix
L'acumulació de neu ha provocat algunes incidències a la xarxa viària catalana com el tancament del túnel de Bracons, a la C-37
Nevades arreu de Catalunya i en llocs poc habituals com els Vallesos o Barcelona / ACN
VÍDEO | Nevades arreu de Catalunya i alerta a les cotes baixes
Notícia: VÍDEO | Nevades arreu de Catalunya i alerta a les cotes baixes
Comparteix
Cauen flocs a llocs poc habituals com els Vallesos i Barcelona i el Meteocat situa la cota de neu al voltant dels 200 metres
imatge el mon migracio
Alerta per nevades aquest dilluns a Catalunya a cotes de només 500 metres
Notícia: Alerta per nevades aquest dilluns a Catalunya a cotes de només 500 metres
Comparteix
La neu pot ser abundant al Pirineu Occidental i aparèixer en punts de la Noguera i la Catalunya central
El temps porta nevades intenses a alguns punts de Catalunya aquest dimarts, 7 de febrer | ACN
MÉTEO | Neu a cotes baixes: els llocs de Catalunya on nevarà
Notícia: MÉTEO | Neu a cotes baixes: els llocs de Catalunya on nevarà
Comparteix
La cota de neu podria situar-se als 400 metres en alguns punts del país i es podrien acumular 40 centímetres de neu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa