La cantant Vega reconeix ser bipolar i parla dels problemes que li causa

Mercedes Mígel, coneguda popularment com a Vega, va guanyar popularitat el 2002 gràcies al seu pas per Operación Triunfo. La cantant ha aconseguit fer-se un lloc en el món de la música i aquesta setmana acaba d’anunciar que el pròxim mes de febrer presentarà el seu nou àlbum. Per tal de fer-ne promoció ha publicat dues de les cançons que podran escoltar els fans. Una d’elles és autobiogràfica i li serveix per sincerar-se sobre el problema que pateix des de fa un temps. Parlem de Bipolar, en la que reconeix que pateix un trastorn psicològic que la fa canviar d’humor de manera sobtada.

En dona detalls en un post d’Instagram molt sincer: “Vull parlar-vos sobre la lletra i la temàtica que aborda la cançó, sobre la salut mental. Vull deixar-vos el meu punt de vista sobre la dificultat d’abordar una temàtica així i de la imperant necessitat d’abordar la salut mental com un tema prioritari en matèria de salut públic i els recursos que s’hi destinen. Especialment parlo de recursos humans de professionals qualificats per ajudar a tanta gent que els necessitem. Sóc bipolar, real i no regia. Diagnosticada. No aquest bipolar que a vegades dius a algú com a insult de conveniència. Tota la meva vida ha estat plena de dies confusos, de matins de plorar sense parar i riure de sobte per la mateixa raó. Ser bipolar no és cap estupidesa que puguis deixar anar a l’aire com a un insult més. És dolorós i difícil de gestionar per a aquells que ho patim i per a aquells que ens envolten”. En el seu cas, els metges la cataloguen com una persona altament sensible, amb un coeficient intel·lectual superdotat, bipolar i amb migranya hemiplègica crònica.

La cantant Vera confessa ser bipolar en un post molt sincer / Instagram

“Perquè l’ajuda professional en matèria de salut mental sigui un dret prioritari de tots, hem de començar per tenir on buscar ajuda quan aconseguim deixar enrere l’estigmatització que comporta patir qualsevol problema mental que ens impedeix tenir una vida normal“, demana. La cantant denuncia que una gran part de la població espanyola acudeix a professionals de la salut mental de manera privada, amb la important despesa econòmica que això implica: “N’hi ha d’altres que ni tan sols arriben a rebre la seva teràpia o tractament perquè no volen i amb voler no n’hi ha prou”.

L’artista confia que la publicació d’aquesta cançó i la seva sinceritat ajudi a altres persones en aquesta situació: “Espero que d’alguna manera serveixi de consol, que empenyi i doni energia per a molts de vosaltres que ho esteu passant malament en aquests moments. Aquesta és la meva manera de volar cap a una vida més saludable i feliç perquè la música és terapèutica, fer-la i escoltar-la”.

Nou comentari