El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Problemes per a Shakira: Hisenda confirma que va defraudar 14,5 milions d’euros

L’Agència Tributària ha emès un nou informe que ratifica que Shakira hauria defraudat 14,5 milions d’euros a Hisenda entre el 2012 i el 2014. Així informa l’agència EFE, que recorda que la cantant hauria simulat que no residia a Espanya per estalviar-se impostos i hauria ocultat part dels ingressos mitjançant una societat.

Els tècnics d’Hisenda contradiuen, doncs, els arguments de la defensa de la colombiana. Ella segueix assegurant que va estar menys de 184 dies a Espanya i que, per tant, no tenia obligació de tributar aquí. Sembla que la documentació que ha aportat no ha aconseguit convèncer els tècnics, així que el jutjat els ha citat a declarar.

Fiscalia creu que Shakira ha comès sis delictes contra Hisenda en organitzar un pla per no pagar l’IRPF ni l’impost de patrimoni: “La cantant va canalitzar els moviments del capital que va generar amb la seva activitat professional a través d’empreses amb seu a paradisos fiscals”.

Shakira, en un concert / Europa Press

Cal recordar que l’artista ja ha pagat els 14,5 milions d’euros que Hisenda li reclamava, però segueix insistint que ella no tenia l’obligació de tributar a Espanya en aquella època i vol recuperar els diners. El cas es complica per a la colombiana, que veu com tornen a allargar el procés una mica més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa