El Roger Escapa més íntim, a TV3: parella, infància i el suïcidi d’un familiar

El locutor d'El Suplement de Catalunya Ràdio s'ha sincerat en una entrevista plena de titulars

Roger Escapa és al capdavant d’El Suplement de Catalunya Ràdio des de fa tres temporades. El de Sabadell no acostuma a parlar de la seva vida privada, però ha fet una excepció en una entrevista a Al Cotxe! aquest dijous. Considera que poder presentar el programa dels caps de setmana a la ràdio és un honor, el millor “de llarg” que li ha passat en la seva vida professional. Espera seguir-hi durant molt de temps: “M’ho passo pipa, sobretot amb els meus companys. Tenim un equip molt xulo i molt jove, el que crec que és important. Puc tenir les coses una mica pensades, a més a més, i és que em preparo molt els programes perquè no m’agrada anar-hi venut”.

La seva veu no va ser sempre així, però, tal com ha reconegut: “Quan era preadolescent feia molts galls… Recordo que trucaven a casa i sempre em confonien amb la meva mare! De cop vaig fer el canvi i em van sortir aquests greus d’ara”. Com molts dels locutors coneguts, reconeix que quan treballa s’oculta darrere d’una careta: “Tinc un personatge, sí, davant del micròfon tinc aquest posat i la veu també projecta aquesta imatge. Ara bé, a sota hi ha una personeta amb les seves històries”.

Escapa va començar estudiant economia, però aviat va compaginar-ho amb el periodisme fins que es va adonar que era això el que realment li agradava: “Al final m’ha anat bé i he tingut sort”. Els seus pares no es dedicaven a aquest món, “una sort” segons el periodista: “La meva mare és mestre de parvulari i el meu pare tenia una botiga de bicicletes. Ara s’està jubilant, amb la creu perquè ni el meu germà ni jo hem estat mai grans ciclistes. Sempre ens han donat llibertat d’elecció i no ens van demanar mai si ens interessava seguir amb el negoci perquè van veure d’entrada que no servíem. El meu germà i jo hem tingut una infància molt feliç”.

Pel que fa a les confessions més íntimes sobre la seva vida privada, Roger Escapa revela que ha començat a viure amb la seva xicota durant el confinament: “Ha estat un any d’aprenentatge en el qual em vaig acollonir al principi perquè feia molts anys que vivia sol i, de cop, vam dir amb la meva parella de confinar-nos junts, que serien 15 dies. I al final, dos mesos i mig en els quals només ens veiem l’un a l’altre. Això sí, m’ho vaig passar molt bé malgrat tot i l’angoixa”.

El locutor va triomfar amb un reportatge sobre el suïcidi, en el qual intentaven veure si realment és un tabú parlar-ne o no. Per primer cop ha reconegut que és un tema que coneix de prop: “No ho vaig voler explicar en primera persona però hi havia una picada d’ullet a la meva tieta, que tenia una malaltia mental i que fa uns anys es va suïcidar després de diversos intents. Era una cosa que em va costar agafar distància… Se m’està posant la pell de gallina”. Una entrevista molt sincera que ha mostrat la cara més personal del locutor.

Nou comentari